Fenix999 27.01.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 szkoda nerwów dziewczynki, wszyscy wiedzą, ze górnicy,hutnicy, stoczniowcy, rolnicy, nauczuciele, pielęgniarki.....to najbardziej uciemiężone zawody w Polsce i na tym zakończmy ,ok.....już nie będę po nocy przegrzebywać starych wątków Pozwolem się nie zgodzić z powyższym wywodem . Uważam i nie tylko ja że jedna z wyżej wymienionych grup , to takie konkursowe cipy że dały sobie odebrać większość przywileji . Natomisat co do górników zauważyłem pewną zależność . Kto sam jest lub ma w najbliższej rodzinie górnika , będzie ich bronił do upadłego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.01.2010 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ten mam w ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.01.2010 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Fenixiu - i właśnie o przywileje chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 27.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ten polecam w ramach rozrywki http://forum.muratordom.pl/uwaga-dzieci-pytaja,t22994-780.htm niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.01.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Malka zapraszam Cie do mnie. Jesteś zapisana na liście. Proszę zajrzyj i odhacz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.01.2010 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Fenixiu - i właśnie o przywileje chodzi Te przywileje skutkuja tylko tym, ze zatrudnia sie na umowe zlecenie chlopakow, ktorzy nic z gornictwem nie maja wspolnego. Tak jak sie niechetnie zatrudnia mlode kobiety, bo takich odpowiedzialnych jak Anja ze swieca szukac... Itd, itd... Zycie nie zna prozni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.01.2010 00:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Fenixiu - i właśnie o przywileje chodzi Te przywileje skutkuja tylko tym, ze zatrudnia sie na umowe zlecenie chlopakow, ktorzy nic z gornictwem nie maja wspolnego. Tak jak sie niechetnie zatrudnia mlode kobiety, bo takich odpowiedzialnych jak Anja ze swieca szukac... Itd, itd... Zycie nie zna prozni. nie bardzo rozumiem co kobiety mają do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.01.2010 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Fenixiu - i właśnie o przywileje chodzi Te przywileje skutkuja tylko tym, ze zatrudnia sie na umowe zlecenie chlopakow, ktorzy nic z gornictwem nie maja wspolnego. Tak jak sie niechetnie zatrudnia mlode kobiety, bo takich odpowiedzialnych jak Anja ze swieca szukac... Itd, itd... Zycie nie zna prozni. nie bardzo rozumiem co kobiety mają do tego Ze trza je zatrudnic po macierzynskim. To tez przywilej. I ze 80% przez wiekszosc ciazy jest obloznie chora, a etat trzymac trzeba. Moze w szkole czy innym takim miejscu to jest bez znaczenia, ale sorry, ja bym sie jako pracodawca nigdy w zyciu nie wpierdzielila w taki klopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.01.2010 01:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Fenixiu - i właśnie o przywileje chodzi Te przywileje skutkuja tylko tym, ze zatrudnia sie na umowe zlecenie chlopakow, ktorzy nic z gornictwem nie maja wspolnego. Tak jak sie niechetnie zatrudnia mlode kobiety, bo takich odpowiedzialnych jak Anja ze swieca szukac... Itd, itd... Zycie nie zna prozni. nie bardzo rozumiem co kobiety mają do tego Ze trza je zatrudnic po macierzynskim. I ze 80% przez wiekszosc ciazy jest obloznie chora, a etat trzymac trzeba. Moze w szkole czy innym takim miejscu to jest bez znaczenia, ale sorry, ja bym sie jako pracodawca nigdy w zyciu nie wpierdzielila w taki klopot. jeśli jest dobrym pracownikiem, warto przyjąć kogoś na zastępstwo a jeśli jest złym, to po sam sobie jest winny - co w ogóle ją"trzymał" - to są słowa mojego szefa-, które usłyszałam jak okazało się , że 80% ciąży "będę obłożnie chora", by tym razem donosić ciążę Wróciłam do pracy po wychowawczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.01.2010 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Fenixiu - i właśnie o przywileje chodzi Te przywileje skutkuja tylko tym, ze zatrudnia sie na umowe zlecenie chlopakow, ktorzy nic z gornictwem nie maja wspolnego. Tak jak sie niechetnie zatrudnia mlode kobiety, bo takich odpowiedzialnych jak Anja ze swieca szukac... Itd, itd... Zycie nie zna prozni. nie bardzo rozumiem co kobiety mają do tego Ze trza je zatrudnic po macierzynskim. I ze 80% przez wiekszosc ciazy jest obloznie chora, a etat trzymac trzeba. Moze w szkole czy innym takim miejscu to jest bez znaczenia, ale sorry, ja bym sie jako pracodawca nigdy w zyciu nie wpierdzielila w taki klopot. jeśli jest dobrym pracownikiem, warto przyjąć kogoś na zastępstwo a jeśli jest złym, to po sam sobie jest winny - co w ogóle ją"trzymał" - to są słowa mojego szefa-, które usłyszałam jak okazało się , że 80% ciąży "będę obłożnie chora", by tym razem donosić ciążę Wróciłam do pracy po wychowawczym. Kasia, ale wiesz o co mi chodzi. Moja kolezanka - wiesz ktora... Jezdzi po prywatnych lekcjach od rana do wieczora, ale zwolnienie w szkole ma, bo co ma nie miec, nie? Wiekszosc pracownikow jest takich, ze sie ich trzyma, bo lepszego sie nie znajdzie. Nie w tych czasach. Noooo, moze akurat teraz w kryzysie jest z tym lepiej, bo bezrobocie wzroslo, ale tak z 2 lata temu nie bylo lekko ze znalezieniem ludzi do pracy. Gdybym miala wypierdzielac kazdego, kto mi sie narazi to musialabym sama w firmie byc - dzisiejsza sytuacja tego najlepszym przykladem. Wiec nie ma tak, ze sa tylko pracownicy zli i dobrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.01.2010 01:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Fenixiu - i właśnie o przywileje chodzi Te przywileje skutkuja tylko tym, ze zatrudnia sie na umowe zlecenie chlopakow, ktorzy nic z gornictwem nie maja wspolnego. Tak jak sie niechetnie zatrudnia mlode kobiety, bo takich odpowiedzialnych jak Anja ze swieca szukac... Itd, itd... Zycie nie zna prozni. nie bardzo rozumiem co kobiety mają do tego Ze trza je zatrudnic po macierzynskim. I ze 80% przez wiekszosc ciazy jest obloznie chora, a etat trzymac trzeba. Moze w szkole czy innym takim miejscu to jest bez znaczenia, ale sorry, ja bym sie jako pracodawca nigdy w zyciu nie wpierdzielila w taki klopot. jeśli jest dobrym pracownikiem, warto przyjąć kogoś na zastępstwo a jeśli jest złym, to po sam sobie jest winny - co w ogóle ją"trzymał" - to są słowa mojego szefa-, które usłyszałam jak okazało się , że 80% ciąży "będę obłożnie chora", by tym razem donosić ciążę Wróciłam do pracy po wychowawczym. Kasia, ale wiesz o co mi chodzi. Moja kolezanka - wiesz ktora... Jezdzi po prywatnych lekcjach od rana do wieczora, ale zwolnienie w szkole ma, bo co ma nie miec, nie? Wiekszosc pracownikow jest takich, ze sie ich trzyma, bo lepszego sie nie znajdzie. Nie w tych czasach. Noooo, moze akurat teraz w kryzysie jest z tym lepiej, bo bezrobocie wzroslo, ale tak z 2 lata temu nie bylo lekko ze znalezieniem ludzi do pracy. Gdybym miala wypierdzielac kazdego, kto mi sie narazi to musialabym sama w firmie byc - dzisiejsza sytuacja tego najlepszym przykladem. Wiec nie ma tak, ze sa tylko pracownicy zli i dobrzy. Widzisz, a ja takiego postempowania nie rozumiem Jest to wg mnie czyste oszustwo i wyłudzenie. Ja też miałam ambitny plan pracować do samego porodu, ale sorry są pewne priorytety. Szefowi postawiłam sprawe jasno, jestem w ciąży, długo będę na L4, a że był to początek ciąży mógł mnie zwolnić (do 12 tygodnia), nie zrobił tego, przyjął mnie do pracy po również nieplanowanym macieżyńskim - nie musiał. Ale wiesz czemu tak zrobił - bo wiedział, że jestem uczciwa wobec niego, bez kombinatorstwa, bez oszustwa. Wiedział, że jak bedzie pilna robota, zrobię ją choćby na szpitalnym łóżku, jak lekarze stwierdzą - nie ma zagrożenia , to wrócę do pracy,choć pasjami niecierpiałam tej roboty i kazdy płatny dzień bez niej był dla mnie błogosławieństwem. Dlatego dziś, mimo,że zwolniłam się z firmy, każdemu współpracownikowi, czy szefom mogę patrzeć w oczy bez zażenowania.No i sobie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 28.01.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 cześć Malka jak młody ? mam nadzieję że to niie on był przyczyną Twej bezsenności btw muszę iśc do szwagierki żeby mnie wymasowała bo mnie głowa boli 3 dni pewnie sie coś w kręgosłupie poprzestawiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.01.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Czesc Malka i Reszta Jak Młody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.01.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Dzień Doberek Zasypało nas zawieruchą dzisiaj... Ja już wolę te mrozy, bo dziś pi.dzi jak diabli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 28.01.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Arnika żeby nie ten wiatr to byloby nawet przyjemnie co ? mrozu nie lubię , wiatru też nie wiosne poproszę tylko taką sloneczną bez błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 28.01.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 wiosne przynosze http://www.agape.com.pl/artykuly/wiosna2_460.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 28.01.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 och Ania miód jak ja już bym chciała żeby tak bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.01.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 och Ania miód jak ja już bym chciała żeby tak bylo A ja chcę zimę... Ja na działce to nie mam ani źdźbła trawki, więc błoto będzie niemiłosierne..... Już się boję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 28.01.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 och Ania miód jak ja już bym chciała żeby tak bylo A ja chcę zimę... Ja na działce to nie mam ani źdźbła trawki, więc błoto będzie niemiłosierne..... Już się boję.... Arnika ja też nie mam nic - wszędzie coś się wala pełno jakiś górek i sliczna gliniasta ziemia wokół na wiosnę jeszcze musze wykop pod gwc zrobić a potem będę szaleć z ogrodzeniem i trawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.01.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Siatkę (docelowo będą przęsła), bramę kutą i furtkę już mam. Glina rozrzucona po całej działce i mniej więcej wyrównane...Ale trzeba odwodnienie zrobić, bo z dachu z rynien zrobi nam się potop na działce, a że glina to nie będzie miało gdzie wsiąkać.... Już boję się tego bagna i przekopywania całej działki od nowa..... I gdzie tą wodę zrzucić z rynien... Myślałam o zbiorniku... ale 400m2 dachu to trochę tych zbiorników by weszło....Nie warta skórka.... A do deszczówki się ni podpięłam... niestety nie pomyślałam , i nikt nie jest w stanie mi określić ile będzie kosztował zrzut wody deszczowej i czy to od powierzchni dachu będzie liczone... Jak tak to nieźle bym popłynęła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts