Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

częśc Dziewczynki

Młode juz znacznie lepiej, jescze śpi,madre dziecie :D

Przekazał choróbsko mamusi :roll: boszeeeeeeeee jak ja się fatalnie czuje :-?

Obudził mnie pan z administracji :-? ponoć jakaś rura walnęła, a zawory są u mnie w piwnicy :roll: w życiu tam zaworów nie widziałam,ale niech im będzie

częśc Dziewczynki

Młode juz znacznie lepiej, jescze śpi,madre dziecie :D

Przekazał choróbsko mamusi :roll: boszeeeeeeeee jak ja się fatalnie czuje :-?

Obudził mnie pan z administracji :-? ponoć jakaś rura walnęła, a zawory są u mnie w piwnicy :roll: w życiu tam zaworów nie widziałam,ale niech im będzie

Dobre dziecko :p

Zła choroba :evil:

Zły pan z administracji, zły :evil:

Zimno jak diabli :evil: Młodejuż oko otwarło, ale stwierdziło - nie wstaje , tu ciepło mam :lol: :lol: :lol: cwaniaczek :wink:

siedze na kanapie z poduchą elektryczną na plecach i się grzeje :lol:

Jeszcze kapcie na prąd by sie przydały :lol:

Marta od drogi trzeba

Budowa ogrodzenia nie wymaga uzyskania decyzji o pozwoleniu na budowę. W niektórych przypadkach będzie jednak potrzebne zgłoszenie, czyli zawiadomienie starostwa o zamiarze wykonania ogrodzenia. Zgłosić należy budowę lub remont ogrodzeń:

od strony dróg, ulic, placów, torów kolejowych i innych miejsc publicznych oraz

o wysokości powyżej 2,2 m – bez względu na to, czy są sytuowane od strony drogi, czy od strony działki sąsiada.

Ogrodzenia, których wysokość nie przekracza 2,2 m, lokalizowane pomiędzy sąsiednimi działkami, nie wymagają ani pozwolenia, ani zgłoszenia.

Zgłoszenia należy dokonać co najmniej 30 dni przed planowanym terminem rozpoczęcia robót budowlanych. W zgłoszeniu trzeba określić rodzaj, zakres i sposób wykonywania robót budowlanych oraz termin ich rozpoczęcia. Należy też dołączyć oświadczenie o prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane, a także – w zależności od potrzeb – odpowiednie szkice lub rysunki (może tego zażądać urząd). Może je wykonać sam inwestor.

Do budowy ogrodzenia można przystąpić, jeżeli w terminie 30 dni od daty doręczenia zgłoszenia właściwy organ nie wniesie sprzeciwu w drodze decyzji. Powodem sprzeciwu może być naruszenie ustaleń miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego lub innych przepisów, na przykład ustawy o drogach publicznych lub przepisów techniczno-budowlanych. Przykładem może być budowa ogrodzenia na terenie planowanej ulicy, nawet jeśli ulicy takiej na razie nie ma i nie wiadomo, kiedy będzie.

Budowę ogrodzenia należy rozpocząć w ciągu dwóch lat od określonego w zgłoszeniu terminu. Po ich upływie konieczne będzie nowe zgłoszenie.

Absolutnie nie trzeba zglaszac zadnego ogrodzenia chyba ze plot betonowy powyzej 2m

A mnie gadali, że trzeba :o

Ale dzięki Markotko...

Ja tam kiedyś miałam ogrodzenie z siatki, więc jak ją zdewastowali, to ją teraz odtworzyłam i nie zgłaszałam nic... Tylko czy nie muszę wjazdu uzgadniać? Z UM, bo droga miejska.....