Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy


malka

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • malka

    7649

  • malgos2

    3273

  • Arnika

    1558

  • wu

    1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nieeeee, to jajo rozbeltujesz i do tego dajesz parmezan starty i smietane. Sera ma byc bardzo duzo, wiec jajko w tym znika. Ja to robilam recznie, ale jak uzyjesz swojego KA to Ci zaden glut nie ma prawa wyskoczyc. :lol:

 

Ostatnio robilam sos do salatki Ceasara z surowego jajka i soku z cytryny i tez byl dobry, w zyciu bym sie nie spodziewala... :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no nie ma siły by mnie ktoś przekonał do zjedzenia surowego jajka ....bllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeee

 

 

Wiecie co, gniazdo zasilania kompa mi wessało do środka :roll: czeka go serwis....to może trochę potrwac więc ....do poczytania kiedyś :-?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no nie ma siły by mnie ktoś przekonał do zjedzenia surowego jajka ....bllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeee

 

 

P. tez tak mowil, ale przezyl. :lol: :lol: :lol:

 

odważny jest :D

 

No ale Ci mowie, ze sie scina. 8) A swoja droga - zywego homara potrafi wrzucic do gara i go potem zjesc, a jajka sie boi? :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dawaj przepis :D

 

przepis? ja tak z glowy lece...

 

:oops:

 

ja po prostu wszystko laduje jak z lodowki leci :lol: :lol:

 

najpierw rozgrzeje oliwe z oliwek, na to wrzuce czosnek posiekany, kropelke oleju sezamowego(ale to nie zawsze), troche pieprzu, grzyby lesne i na koniec natke pietruszki...jak grzyby robia sie juz miekkie to wrzucam king prawns i jeszcze potrzymam na ogniu przez 5/10 min az sie zeszkla - zalezy ile tego jest...ale staram sie zawsze miec je wczesniej rozmrozone - jak sa zamrozone to wrzucam miej wiecej razem z grzybami.

 

A makaron gotuje osobno - nie odcedzam - na koniec gotowania dodaje lyzke oliwy z oliwek by sie nie sklejal...i podaje na stol...czasami mieszam w woku makaran razem z reszta a czasami rzucam na talerz jak leci...

 

starszy syn lubi jak czasami wrzuce tez mini (baby) kukurydze lub kielki bambusa...ale on to bardziej w Thai kuchni siedzi...ja wole bardziej tradycyjnie po europejsku :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mniam, z grzybami nie probowalam :roll:

 

:lol: :lol:

 

dla mnie najlepsze :lol: ale z pieczarkami juz tak dobrze nie smakuje - lesne sa lepsze :wink:

 

jeszcze robie Thai dla syna...ale to to juz standard: na ostro w sour sosie z czerwona papryka i duzo oleju sezamowego i duzo zielonego - co popadnie to laduje w woku - ale do tego zwykly makaron sie wtedy nie nadaje - musi byc albo noodles albo ryz :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...