Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

eeeeeee no w towarzystwie nie ma tajemnic :x

gadać mnie tu o najnowszych bajkach :p

dzień dobry.... u mnie jakby słonko się przebijało.... ale wczoraj na działce przegięłam i nie wiem czy przeziębieniem tego nie zapłace :(

Dopiero teraz po tym jak przeczytałem w temacie ,,Jak się wyrwać z psychicznego doła"przeczytałem twój dziennik od deski do deski. ....Fachowców współczuje naprawdę , takich to powinni....Ale widzę ,że sobie jakoś poradziliście , to fajnie. Teraz tylko przeprawa sądowa z tymi pseudo fachowcami. Ale tka to już jest. Naprawdę piękny dom , nie spodziewałem się nawet ,że można coś takiego stworzyć z takiej ruiny. Jak to napisać ,żeby nikogo nie obrazić . O ile moi znajomi nie spisują lub zapominają spisać umowę z wykonawcami budowlanymi o tyle wszyscy jak jeden mąż przy kupnie domu, mieszkania tak sporządzają umowę ,że lepiej jest starym właścicielom opuścić budynek przed czasem danym przez nowego właściciela bo inaczej poważne kary finansowe. Nie wiem jakie teraz kary wpisuje się kary ale , 20 lat temu ( może było inaczej i można było wpisywać wyższe kary) ale moja ciotka za nie opuszczenie domu w terminie nie dostała więcej pieniędzy niż zaliczkę czyli 1/3 wartości domu. Czyli strata ogromna .W twoim wypadku należało zrobić podobnie zapłacić te 2-3k zaliczki a resztę po wyprowadzce. Jak się spóźnią no to bye bye pieniądze a może tylko ich część.Ludzie boją się tych kar i wyprowadzają się. Wiem to an przykładzie kolegi , który do końca tego miesiąca ma opuścić swój dom a nowego jeszcze nie skończył i teraz będzie musiał wynajmować mieszkanie. Ale mądry polak po szkodzie. Edytowane przez Łukasz789

To twardziel jesteś,że przebrnałeś, ja bym juz nie dała rady tego przeczytać ;)

Dziękuję,za słowa uznania, choc do pięknego to daleka droga, jeśli w ogóle się uda.

Warunkiem zakupu domu była zapłata całości przed wyprowadzką ówczesnych właścicieli- za pieniądze ze sprzedaży budowali nowy dom.

I może wszystko było by ok, bo poza nerwami przez te pare dni dłuzszego ich mieszkania tam, nic nie straciiśmy, gdyby nie fakt, że zataili przed nami wiele wad budynku, których nie dało się wykryć, przed rozbiórką pewnych elementów (np g-k na scianach, fragmenty stropu) i tu juz ostro popłynęliśmy :(

Narazie odpoczywamy budowlanie, do czasu,aż uzbieramy konkretne pieniądze by ruszyć dalej...trudno mi nawet podejrzewać kiedy to nastąpi

Bry..tak na szybko bo ani siły, ani ochoty nie mam dziś na nic..... maiłam włam na budowę, powybijane okna skradzione przedmioty.....ale to pikuś w porównaniu ze świadomością, że ktoś był , ktoś tam wszedł......bez naszej zgody...

lepszej nocy Wam i sobie zyczę