Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

Marta, właśnie mam wesolutko - prysznic w kuchni - ot taka awangarda ;)

Rasia, jedno banku, drugie wynajęte...chyba sprzedaż będzie trochę niezgodna z prawem ;)

I nie kuś, nie kuś bo u Ciebie bardzo mi się podoba :)

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I było tam wchodzić...?

Albo się kłaść... Co niektórzy juz wstawali...

Dzień dobry Paniom :)

I jak dzisiaj? ciut lepiej?

Ja bym na gwałt wzięła właśnie teraz mężowatego, piec wstawiła i szybkie wykończenie na tyle, żeby dało się mieszkać... W Twoim nie kapie na głowę... tylko aby ciepło było....

Malcia... no chyba dość tej niebudowy....

I średnia przyjemność w kuchni gotować z parasolem w ręku... albo iść spać z jakąś peleryną przeciwdeszczową....

Brrrr nie zazdroszczę....

Hej, Wiola, żeby piec wstawić trzeba go kupic i założyć, nie? Jeszcze trochę Malka, jeszcze trochę, kolejna zima już u siebie będzie, zobaczysz. Może z gołymi ścianami, ale sucho i na własnym ;)

...dokładnie w takiej kolejności... i jak już to będzie... to troszkę jeszcze ciut... może na początek niewiele.. ale więcej i tak m2 w domu niż w mieszkaniu.... Z tym, że na własnym i na głowę nie leje, a w lato gorąc nie zabija....

Malka, wzdrygłam sie na ten budyn na suficie. Jak tam dzisiaj? Dzialaja cos?

Ja wiem, ze nie ma niemozliwych, ale zeby zrobic instalacje grzewcza w niebudowie to tez troche kasy trzeba wylozyc. A na zimny beton z dzieciakiem, czy bez, malym czy duzym szanse zamieszkania nijakie- bo zmrozi ich jak na Alasce. To styczen, a nie czerwiec.

A mieszkanie wynajete - to co na to zalewanie wlasciciel?

MSU Ty jedna mnie rozumiesz :lol:

Do włascicieli zadzwoniłam powiedziałam,że znów leje,, ze zawiadomiłam zarządcę,dopilnowałam by oczyścili dach i rynny i że przypilnuję by spisano protokół szkody i naprawili co zepsuli,lub oddali kasę. Usłyszałam,że ok i wszystko :)

Ale dziewczyny, tak szczerze....nie wiem czy chciałabym na budowie mieszkać, wiem,że jak zrobimy jakieś prowizorki to one juz do śmierci trwać będą (domu lub naszej). Jest kilka rzeczy na które nie przystanę ,pierwsza to piec bez zasobnika, druga to panele, gdybym to przełknęła to pewnie w krótkim czasie byłaby przeprowadzka, ale stoi mi w gardle (w poprzek) i nie chce przejść.... no cóż, będzie mi sie na łeb dalej lało.....byle do wiosny :lol:, bo potem będę sie prażyć :)

Malka po pierwsze dobre ubezpieczenie.Sufit sie od tego nie osuszy, ale jak przyjdą z regresem do spółdzielni to przejrzą na oczki.

Po drugie - masz rację. Prowizorki są najtrwalsze. Po trzy - jak potrzebujesz kogoś to Ci suszarkę potrzyma - daj znać :) I nie dawaj się :)

Do włascicieli zadzwoniłam powiedziałam,że znów leje,, ze zawiadomiłam zarządcę,dopilnowałam by oczyścili dach i rynny i że przypilnuję by spisano protokół szkody i naprawili co zepsuli,lub oddali kasę. Usłyszałam,że ok i wszystko

No jak wszystko zalatwilas to "ok" Trza bylo dzwonic i drzec sie ze leje i ze wszystko plywa i Ty nie wiesz co robic i jeszcze placisz za takie ciagle zalewane mieszkanie.

Ehh Ty Zosia Samosia

Nefer, na nich regresy już wrażenia nie robią ich na miejscu szlak trafia, jeśli każe im się naprawić szkodę , oczywiście na takich materiałach jak było wcześniej wykonane (mina pana jak podałam mu numerek farby z caparola i producenta jakiejś wymyślnej gładzi- bezcenna).

Jak z mojego mega ciaśniutkiego mieszkania wynosili (4 pietro bardzo wąska klatka schodowa) przedwojenny kredens,który wcześniej musieli opróżnić - bo przecież ja bym tego robić nie musiała, gdyby mnie nie zalało , a nie moze stanąć na środku pokoju, bo ja muszę jakoś się przemieszczać , a latać nie potrafię czyż nie?

Byłam jak wrzód na dupie,dwoje ludzi było zajętych przez prawie 2 tygodnie (moja kuchnia ma na oko 4m2),uwierz, gdyby zapłacili 800 zł.z regresu tak by tego nie odczuli :lol:

MSU, ja drzeć się,no co Ty,ja taka spokojna istota jestem.

My mieliśmy w tym mieszkaniu mieszkać rok, no góra dwa, w marcu minie dekada,a odstepne od tego czasu ani o złotówkę nie wzrosło

MSU, ja drzeć się,no co Ty,ja taka spokojna istota jestem.

My mieliśmy w tym mieszkaniu mieszkać rok, no góra dwa, w marcu minie dekada,a odstepne od tego czasu ani o złotówkę nie wzrosło

No to zmienia postac rzeczy, fakt. Ehh, w takim razie do lata - tego lata

Wpadłam zapytać jak tam z sufitem??

Teraz Ci ten kredens wynosili, czy poprzednio?

Robią już remont czy jeszcze...? a jak co to kiedy?

Nooo i jakbyś chore pieniądze płaciła za odstępne to byś szybko się chciała przeprowadzić... Z drugiej strony.. mieszkasz jakby tu powiedzieć w .. prowizorce, bo miało być na chwilę, a już jest 10 lat...

nie robią, wyobrażasz sobie u mnie remont kuchni ? Przecież ja bym młode musiała na minimum 2 tygodnie wyeksmitować, bo nie ma szans na gotowanie, baaa zawsze cały syf wynosi sie do pokoju,sajgon po prostu. Jak sobie pomyslę to juz mnie rzuca.

A ,że prowizorka, to ja wiem, ale nie moja :lol: