Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

Cześć dziewczynki :)

Arni, przy 30 m to wychodzi 50 zł/m2, czyli wg mnie zupełnie normalna cena. Ogladałam u nas na tartaku podwójnie tyflowaną 36x140 , sezonowaną chcieli 52 zł.m2.

Wczoraj grzebałam po składach i za modrzew chcą od 48 do 60 zł.

A powiedz, wkrety planujesz tradycyjne - z góry, czy system niewidoczny - ten z dołu ?

Wiola, dzwoniłam dziś do jednej hurtowni u nas, za kompozyt na gotowo chcą 250 zł/m2

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie będę już :)

ale wiesz co, ceny różnią sie znacznie, nie wiem czy to tylko między producentami, czy jakość jest na prawdę inna.

Dla mnie to jedna cholera, ale pewnie się czymś różni

noooo...meble do mnie przemawiają :)

wiesz, ze ja też byłam napalona na ten kompozyt, ale chyba mi przeszło jak sobie to u Dudy pomacałam.

A straszna antyreklame robią tej desce ustawiając ją na wystawce, koło egzotyków :lol2:

No masz racje.. tak coś wychodzi... koło 50zł... też mam podwójnie ryflowaną, i 4cm ma być gruba... może zdejmą jakieś 2mm z grubości na wyheblowanie, ale jak ja patrzyłam za modrzewiem to ponad 50zł.. 50kilka zł /m2 było też w górach , ale + transport, ale i 2,8mm grubości, to znacznie cieńsza decha, niż tą co ja zamówiłam...

Mam z czapki i czekam na dostawę..

A wkręty będą od góry tak normalnie, bo gdyby było coś do naprawienia, to łatwo to zrobić a tak byłby problem...

Po za tym, my sami będziemy to robić, więc tak będzie i prościej i łatwiej...

nic nie robie, trochę sprzątam i tyle...

a patrzyłam za drewnem , bo naiwnie myslałam,że niesezonowane będzie tańsze, więc kupie i bedzie sobie leżakować następne pięć lat, ale nic z tego ( z nizszej ceny) więc sobie odpusciłam, a te 2 tysie co miały być na drewno poszły do pana koparkowego ..... i jestem na zero ;)

Jak jeszcze fundamenty stawiali, albo i jeszcze nie, kupiłam. Mąż wyzywał, a je swoje wiedziałam... było jak znalazł...

Kupiłam jak były wykopy pod jakieś magazyny...

pojeździj i pooglądaj gdzie budować zaczynają to może uda Ci się kupić w rozsądnych pieniądzach.. bo u nas to też ceny kosmiczne były jak lepszej szukałam...

nic nie robie, trochę sprzątam i tyle...

a patrzyłam za drewnem , bo naiwnie myslałam,że niesezonowane będzie tańsze, więc kupie i bedzie sobie leżakować następne pięć lat, ale nic z tego ( z nizszej ceny) więc sobie odpusciłam, a te 2 tysie co miały być na drewno poszły do pana koparkowego ..... i jestem na zero ;)

przy sezonowaniu mokrych desek nie poskladasz ich na tarasie straszne smigla ci sie porobia..pozdro:)