Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja nie :oops:

ostatnio nawet przekonywałam młodego,że naprawdę mogę mu kupić model bez znacznego uszczerbku dla budżetu domowego. Facet za lada stwierdził,że takie dzieci są koszmarem sprzedawców,matka chce kupić, a dzieciak się zapiera

ooooo to identycznie, ja chce, ona nie i prawie płacze bo nie będzie kasy na lampeczki ;)

ale faktycznie są rzeczy do kupienia których mnie nie przekona nikt...i wtedy mówię twardo nie i ciągnę za rękę ...

Malka, Ty wiesz że ja jutro mam fryzjera?? cieszę się jak głupia :D:D

Dziewczyny to ja Wam dam rade na te wszyskie "oczki kota shreka". My mielismy bardzo małe mieszkanie poprzednio i klocki juz zaczynały sie nie mieśćić inne nabytki też. :(

Mój mąż podjął wowczas jedną bardzo dobra decyzję, założył Mlodemu konto jak mial 10 lat, (oczywiscie na siebie) i dał mu kartę płatnicza z ograniczeniem wypłat do 200 zl na jeden dzien. No i wszystkie pieniądze które Mi dostawał(a ma chojnego dziadka) szly na konto, tygodniówka tez na konto. I jak Młody przychodził mama kup, mowilam masz swoje pieniązki możesz kupić za swoje. BYł bardzo dumny z tego konta z karty jeszcze bardziej. I z faceta, który szastal pieniedzmi (rodzicow) na lewo i prawo stal sie skąpiec. Trzy razy obejrzy pieniądz zanim go wyda. W tej chwili dostaje na tyle duża tygodniowkę, że się tez sam ubiera, a ma swój gust sam sobie wybiera ubrania za swoje wlasne pieniądze (no ciepłe buty, kurtkę i ostatnio garnitur + buty na egzamin my zasponsorowaliśmy)

Do szkoły czasami bierze od mamy na wode i drożdżówkę 5 zl, ale rzadko :)

Kochana, moja też ma konto. I za kazdym razem mówi ze odda mi: za gazetkę, za opaskę do włosów, za grę czy film. Ale jak przychodziło co do oddania za lalkę 120 zł i niewiele jej zostawało, to prawie płakała ze jak tyle odda to nic jej nie zostanie...i ojciec wymiękał, ja czasami też. Teraz się zmieniło, jest jej wszystko jedno.Za małe pierdołki oddaje wszystko i nic jej nie zostaje. Albo mówi, żebyśmy sobie sami wzieli. Nie zawsze się sprawdza ta metoda :/

a ja nie :oops:

ostatnio nawet przekonywałam młodego,że naprawdę mogę mu kupić model bez znacznego uszczerbku dla budżetu domowego. Facet za lada stwierdził,że takie dzieci są koszmarem sprzedawców,matka chce kupić, a dzieciak się zapiera

No to jest mi trochę lżej, że nie jestem odosobniona :)

U nas z pokolenia na pokolenie kolekcja się rozrasta :)

Młody tylko nowe zestawy buduje wg instrukcji,potem wariacje wg wyobraźni i z książki :"zakazane konstrukcje" , a że tam potrzebne sa dośc specyficzne elementy chętnie dokupuję na sztuki lub kilogramy na allegro, tym bardziej,ze elementy musza być modyfikowane,np. wycinanie zębatek w kołach, sklejanie klocków itd.

fajna, nie ?

szczerze, to sobie ją kupiłam, ale młody błyskawicznie przysposobił :)

Dziewczynki, mam prośbę - miałam milczeć bo publicznie przyznawać się do głupoty to nawet mnie jest wstyd :oops:

potrzebuję , lek,krem,maść, która pomoże goić małe, ale głębokie oparzenia (trzeci stopień - otwarta rana) i nie dopuści do zostania blizn.