malka 27.04.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Martus, ale na blizny to np contratubex, ale mnie chodzi o to by dac na ranę, by nie zrobiła się blizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.04.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) nie, to nie bylo contratubex, ona tez miala poparzenie i jakas droga masc i nie ma sladu a to? http://www.i-apteka.pl/product-pol-35635-BIONECT-Krem-30g.htmlhttp://www.podorlem.net/product/id/1225,scaldex-masc-przelom-w-leczeniu-oparzen-i-trudno-gojacych-sie-ran-25ghttp://www.solcoseryl.pl/http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=225 zobacz ten scaldex i dremazin jeszczehttp://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=653 Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Nitka tez argosulfan polecała więc kupię, zobaczę, moze farmaceuta coś poleci jeszcze Tylko, gdzie ja schowałam narciarską kominiarkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.04.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 a na blizny potem jesli beda to Efi polecala dermatix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 nie będzie, powiedz,że nie będę wyglądać jakbym ciężką ospę przeszła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.04.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 fajna, nie ? szczerze, to sobie ją kupiłam, ale młody błyskawicznie przysposobił Dziewczynki, mam prośbę - miałam milczeć bo publicznie przyznawać się do głupoty to nawet mnie jest wstyd potrzebuję , lek,krem,maść, która pomoże goić małe, ale głębokie oparzenia (trzeci stopień - otwarta rana) i nie dopuści do zostania blizn. ostatnio magda zzz miała ten problem i używala najpierw chyba jakiegoś srebra sprobuj sie do niej dopukać , bardzo mi przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 dzięki przetestuję to co dziewczyny polecają teraz zależy mi by to szybko zziarninowało, co by choć jakimś podkładem przykryć i ludzi nie straszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.04.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 ze srebrem to ten dermazin ale chyba na recepte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 srebro niszczy bakterie, więc ok,rozumiem zastosowanie w tej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.04.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 malka nie wolno na ranę stosować żadnych maści na blizny. ja byłam w gorącej wodzie kąpana (w przenośni bo w rzeczywistości zderzyłam się z fajerwerkiem ) i wylądowałam w siemianowicach na konsultacji, więc wiem na ten temat aż zanadto. Dermazin albo taka maść z antybiotykiem na poparzenia (za chińskiego boga sobie nie moge przypomnieć, ale i tak na recepte) - konieczne jest coś antybakteryjnego bo te rany bardzo łatwo się infekują i wtedy to dopiero blizny powstają. jak ci bardzo zależy na braku blizny to zaraz po odpadnięciu strupka - po całkowitym wyleczeniu zacznij stosować dermatix, ostatnio na konsultacji u plastyka babka sie usmiechnela jak wspomnialam tą nazwę, że wybrałam mercedesa. z tańszych maści polecam contractubex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 contratubex mam (po ataku kota),a ten dermatix to mi się kojarzy z czasów hymmmm trądzikowych ,wrzucę zaraz w wyszukiwarkę czy dobre mam wspomnienia. Teraz głównie chodzi mi by szybko wygoić ranę, potrzebuję czegoś co szybko zziarninuje i zadziała antybakteryjnie (nie ma szans na założenie jałowego opatrunku) Nie planuję ładować maści na blizny, przynajmniej na razie, choć mam nadzieję,że nie będzie to w ogóle potrzebne. Dzięki Efi....i chyba wolę swojego kotleta, od Twojej petardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.04.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 malka wierz mi że jakbym miała wybierać to bym wolała dostać nawet całym kotletem a nie tylko jadem petarda oprócz tego że gorąca to jeszcze na dodatek to paskudna chemia. nie polecam dermatix to specjalny silikon który utrzymuje nawodnienie miejsca z blizną i przez to ją uelastycznia, zapobiega tworzeniu tkanki bliznowatej - blizna mięknie, blednie i nie przerasta, szczerze wątpię żeby to miało coś wspólnego z trądzikiem, ale akurat z tym nieszczęściem nie miałam do czynienia - ja tylko w temacie petard sie znam . co do tych 'szybko' to polecam dermazin ale ten argosulfan to coś podobnego z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Juz zaklepałam w aptece argosulfan, jak się ściemni to pójdę odebrać, albo może apteka do mnie przyjdzie Sprawdziłam ten dermatix - to to spłyca blizny potrądzikowe i poospowe i rozjaśnia przebarwienia, a jak wspomniałaś o silikonie, to juz jestem absolutnie pewna:) idę robic gulasz, bo za kotlety juz długo się nie zabiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.04.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Kurcze, dzisiaj mam smażyć mielone i już wiem, ze będę o Tobie myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Byłam koło Ciebie w UM i nic nie załatwiłam... mogłam podjechać, ale nie zabrałam komórki.... Może byś kotletem wówczas nie dostała... szkoda, ze nie miałam łączności... To obyś szybko się wylizała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.04.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Do jasnej ciasnej dzisiaj jest piatek i smazy sie ryby To niebiosa nad wszystkim czuwają, ch cha (a ja w zeszły piatek smazyłam mielone i jakoś mi sie udało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Kurcze, dzisiaj mam smażyć mielone i już wiem, ze będę o Tobie myśleć dziękuję aaaa i nakłuj je na desce,a nie na patelni,wtedy oszczędzisz sobie wielu cierpień i upokorzeń Byłam koło Ciebie w UM i nic nie załatwiłam... mogłam podjechać, ale nie zabrałam komórki.... Może byś kotletem wówczas nie dostała... szkoda, ze nie miałam łączności... To obyś szybko się wylizała... ale to nie dzisiejszy kotlet czemu nic nie załatwiłaś??? Pożar Cię zatrzymał ? Ja się zamaskowałam i pojechałam po młode do szkoły, pod przejazdem był taki pozar, że do górnych barierek płomienie sięgały i nikt nie wpadł na to by po straż zadzwonić a przecież to ruchliwa droga. Potem pojechałam do apteki i pani farmaceutka rozwiała moje nadzieje dobrego kamuflażu, od razu wiedziała po co przyszłam :oops:z dobroci serca poleciła mi jeszcze antyseptyczny puder i może jutro uda mi się wyjśc z domu nie chowając się za szalem i okularami Do jasnej ciasnej dzisiaj jest piatek i smazy sie ryby To niebiosa nad wszystkim czuwają, ch cha (a ja w zeszły piatek smazyłam mielone i jakoś mi sie udało) lubimy ryby, ale nie koniecznie w piątki i jak widać Tobie się upiekło Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Byłam koło 13-14... Masakra.. numerków nie było!!!!! To nie na moje nerwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Aaa i wiesz , że przez Korzeniec nadal droga zamknięta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.04.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Malka!!!! no tylko w doope lac i patrzec czy równo puchnie :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts