Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Łomatkoscórką, o Duchowych urodzinach zapomniałam :oops:

A nie powinnam, bo to równiusieńko miesiąc po moich (z tym,ze jeszcze nie czterdziestych hihihi ;)

Endrju -wiesz,że ja Ci dobrze życzę, ale przyjmij mocno spóźnione życzenia

Samych dobrych dni,żadnych wpadek (choć suma summarum, jedna mała mogła by się przydać ;) ), dużo radości, dobrego humoru i uśmiechu na Duchatej paszczy.

forju :lol2: ;)

Hejka

Duchaty, ja też życzę Ci wpadki, najwyższy czas ;) bo jak? inni się męczą a Ty nie? jakas sprawiedliwość musi być :D:D

Piosenka cudna, muszę ją sobie zapisać, niedługo może się przydać ;)

Malka, mleko zsiadłe kupiłaś Mężowi? A ponadto widzę że komp przeprosił i wskoczył na stolik, co?

:welcome:

No witaj wywczasowana :)

Hejka

Duchaty, ja też życzę Ci wpadki, najwyższy czas ;) bo jak? inni się męczą a Ty nie? jakas sprawiedliwość musi być :D:D

Piosenka cudna, muszę ją sobie zapisać, niedługo może się przydać ;)

Malka, mleko zsiadłe kupiłaś Mężowi? A ponadto widzę że komp przeprosił i wskoczył na stolik, co?

Kupiłam, kupiłam :)

Wiola, ziemniaki robia furorę - w życiu mi się ziemniaki nie ugotowały szybciej niż kotlety zdążyły ubić :lol2: Mogę zrobic program - "polski obiad w kwadrans" lol2:

A komp....umarł i ni cholery nie chce zmartwychwstać :( dlatego na popierdółce A czasem coś klupnę, a ze wzrok mój już mocno babciowy, to nie nadwyrężam go za bardzo.

A hasła do skypea nadal sobie nie przypomniałam :oops:

Hej!:lol:

ależ my Pani rozmowne, ostatnimi czasy :oops: :lol:

hmmm pytania sa tendencyjne..wiec moge uniknac answera:)"

wiolasz mi juz to raczej nie grozi choc bardzo bym chciał:)

co nie grozi, co nie grozi - ciotka ma Cie nauczyć jak TO sie robi ;) ?

Malka widzialas mojego priva??

nie, gdzie,? nic nie mam..:(

Nic mi nie pisało o zapchaniu, to tylko wyniki rtg były ( lekkie skrzywienie z rotacja kregow , poglebiona lordoza, zawezone odleglosci miedzy kregami L2-L5, przesuniecie kregu o 3mm, niestabilnosci jakies i spina bifida S1) 20.08 mam rezonans i szukam baaardzo dobrego fizjoterapeuty który mi powie co mogę ćwiczyć a co nie, jak wzmocnić gorset mięśniowy itd. Znasz kogoś takiego??

Mam dość tej bezczynności :(

Z takimi wynikami kochana, to nie do fizjoterapeuty tylko ortopedy. Ale poczekaj jeszcze na RM.

Jak Ci wcześniej mówiłam, ja bym rozważyła wycięcie krążka, ale decyzja jest Twoja i ortopedy.

Aaaa pewnie juz grzebałaś w sieci i wiesz czym jest spina bifida, Rozszczep - to tylko strasznie brzmi, to przypadłość ok 5% populacji i z zasady nie przynosi dolegliwości , w każdym razie witaj w klubie rozszczepieńców ;)

Jesli chcesz dam Ci namiar na ortopedę.

Edytowane przez malka

to ,ze przestrzenie się zmniejszyły, nie musi świadczyć o tym,że wszystkie trzy krazki sa trzepnięte. Poczekaj na RM, on wykaże czy kanały korzeniowe sa ok, czy doszło do dehydracji krążków. Czasami usunięcie jednego krążka pozwala na "poluzowanie" innych przestrzeni miedzykregowych i nie dochodzi do ucisków, ale na ten temat moze wypowiedzieć się neurolog lub/i ortopeda.