malka 19.10.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Ewa , to dałaś mi nadzieję,że młody też nie zapyta o techniczne aspekty Bo ja nie jestem gotowa na udzielanie takich informacji Póki co staram się bardzo byc dzielna gdy pada trudne pytanie i zawsze powtarzam sobie jak mantrę: bądź poważna, bądź, wyluzowana, bądź szczera i bez zbędnych szczegółów ...na razie nie poległam- chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.10.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 no wlasnie -o co chodzi ? No ale o co? O date powstania czy o date kiedy zostal hymnem Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.10.2012 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 No ale o co? O date powstania czy o date kiedy zostal hymnem Polski? pytanie zacytowałam dosłownie - dla mnie jest dwuznaczne. Moja odpowiedź 1797, Młodego 1927. Choć on moze mieć rację. Tłumaczenie ma logiczne - mazurek stał się Mazurkiem , gdy nadano mu rangę Hymnu, wczesniej był pieśnią Legionów, więc nie mógł powstać jako Hymn w dniu stworzenia tekstu, bo wtedy był li tylko pieśnia patriotyczną. Więc Hymn powstał gdy nadano piesni patriotycznej "status" hymnu. Niemniej i tak uwazam, że na kij w 4 klasie takie wiadomosci , a autor pytań jest idiotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.10.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 A to na historie jest czy na polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.10.2012 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 to pytanie z olimpiady historycznej Doby Państwu piekne mamy lato tej jesieni chyba trzeba to wykorzystać i poszaleć w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.10.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Ooo ja też do ogrodu wskoczę.. ale najpierw ogolę Inkę... Z trudnych pytań dzieci...Kilka lat temu Emil pyta się skąd biorą się dzieci... Nooo , że mamusia i tatuś się kochają u mamusi w brzuszku najpierw jest taka mała fasolka,... potem ona rośnie, brzuszek też jest coraz większy i większy, urosną rączki, nóżki, cały dzidziuś, jest mu ciasno w tym brzuszku, to się tak rozpycha, że się urodzi(tak mniej więcej..) Na to Emil z otwartą buziom i oczami jak ping pongi mówi..- To Ty mnie zjadłaś??????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.10.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 to pytanie z olimpiady historycznej Ciekawe, ktore miejsce bym zajela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Motto na dziś http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201202/1329741387_by_Doknic_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 22.10.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 oooo to motto jak dla mnie :D:D Wczoraj znowu mój mąż nie mógł się nadziwic, że ja ani grama skromności nie mam w sobie :D:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 mojego juz nic nie zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.10.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 No nie, ja jeszcze troche tajemnic w sobie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 nie no tajemnice mam, tylko czy jak one ujrzą swiatło dzienne - zaskoczą slubnego ? ,,,kurde no nie wiem Zaraz wyjdę na balkon z wiatrówką od 7 rano panowie z odkurzaczami do liści hasają ...świra mozna dostać :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 23.10.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 To masz tak jak ja nie cierpie nie swoich hałasów za oknem Ja myślę, że przed facetem zawsze warto mieć jakies tajemnice żeby zawsze go mozna było czymś zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.10.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Pociesz sie, ze nie buduja Ci Biedronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Emi, ja mieszkam w raczej hałaśliwym miejscu -ulica z dużym ruchem, przystanek autobusowy , aleja handlowa - przyzwyczaiłam się w sumie....ale jak 9 (słownie dziewięciu ) panów jednocześnie odpaliło odkurzacze -to nawet ja tego nie zdzierżę a zaskoczyć można nie tylko tajemnicą, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Dobry Pani:) ale jak 9 (słownie dziewięciu ) panów jednocześnie odpaliło odkurzacze -to nawet ja tego nie zdzierżę Tylko patrzeć jak zacznie się odśnieżanie o 4 rano;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.10.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Eee tam.. nie mają kasy na pługi spalinowe... Co najwyżej łopata pójdzie w ruch... no chyba, ze na ulicy pod oknami Malci... Maluś.. co tam robisz? Żyjesz jako? odkurzyłaś już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Nie ma to jak szuranie łopatą o chodnik bladym świtem przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 31.10.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 witam się witam, przyszłam za Wami od Lukarny, a tu jeszcze jeszcze więcej swoją drogą trzeba by się było rozejrzeć za szpadelkami do śniegu, bo zima już puka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.10.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Malka, co tam w Ziewniku słychać? Dyskretnie pytam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts