WMarek 21.04.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 A jak się ma takie rozwiązanie do kosztów tzn, czy tańszcze będą płyty osb czy wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.11.2004 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Zastanawiamy się co będzie bardziej dźwiękochłonne - korek 2mm czy pianka np. Isofloor 6mm . Sprzedawcy twierdzą , że korek lepiej tłumi dźwięki . Jego cena również nie jest porażająca a zależy nam na jak najwiekszym wyciszeniu . Czy macie jakieś spostrzeżenia bądź przemyślenia na ten temat ? Z góry dziękujemy za wszystkie Wasze odpowiedzi . Pozdrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 12.11.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 ja mam maty takie zielone chyba 6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtor 13.11.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Odświeżam temat. pzdrmaxtor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 14.11.2004 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Mam te same panele w sypialni i w przedpokoju (w bloku) - w sypialni leżą na tych zielonych matach - stuka obłędnie; w przedpokoju daliśmy po prostu pilśnię - jest OK. Nasze spostrzeżenia potwierdzają sąsiedzi z dołu. Tak więc myślę, że korek będzie lepszy od pianki - tłumi dźwięki chyba jeszcze lepiej niż pilśnia.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 15.11.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Dzięki za odpowiedzi Myślimy poważnie o korku ale tak na 100% nie jesteśmy zdecydowani . Może ktoś nam jeszcze podpowie ? Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 15.11.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Zastanawiamy się co będzie bardziej dźwiękochłonne - korek 2mm czy pianka np. Isofloor 6mm . Sprzedawcy twierdzą , że korek lepiej tłumi dźwięki . Jego cena również nie jest porażająca a zależy nam na jak najwiekszym wyciszeniu . Czy macie jakieś spostrzeżenia bądź przemyślenia na ten temat ? Z góry dziękujemy za wszystkie Wasze odpowiedzi . Pozdrowienia - Maxtorka Jak chcesz mieć cichą podłogę to zapomnij o panelach. Co byś nie dała pod panele zawsze będzie słychać. Jeśli nie jesteś zdecydowana jaki dać podkład to kup po kawałku pianki, płyty, korka itp. i sprawdź. W końcu położenie kilku paneli na próbę to 10min roboty. Przy stosowaniu pianki podłoga (wylewka) może być bardziej krzywa bo pianka sie poddaje i panele na niej sie ładnie ułożą natomiast przy twardszych podkładach jak właśnie korek może być wymagane wyrównanie wylewka samopoziomujacą. Jak sie nie wyrówna to może potem "klapać" w miejscach dołków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 15.11.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Mam do Was pytanie.W piątek był u mnie fachowiec, który ma kłaść panele /notabene fachowiec z firmy w której kupuję panele/ i zaczął się krzywić, ze podłoga jest krzywa, że trzeba wylać dodatkową wylewkę, a tam gdzie pękła /pod spodem jest ogrzewanie podłogowe/ trzeba skuć i wylać nową wylewkę.Czy rzeczywiście pod panele podłoga musi być jak lustro??? Czy ten gość trochę naciąga fakty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 15.11.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Podłoga pod panele powina być równiejsza niż pod parkiet czy płytki, gdyż panele to pływająca podłoga i nie może się uginać podczas chodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtor 17.11.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Zdecydowaliśmy: w najważniejszych pomieszczeniach (salon, jadalnia) - korek 1,8 mm, a w pozostałych pianka 6 mm. Wg. sprzedawców korek jest droższy (najtańszy znależliśmy po 8,90 PLN za m2, co jest ceną niewiele wyższą od pianki), ale znacznie lepszy od pozostałych podkładów pod panele. Podłogi będą układane za tydzień. O naszych odczuciach damy znać. pzdrmaxtor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impuls 23.02.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Zastanawiam się czy zamiast pinki standardowo układanej pod panele podłogowe można by położyć tam styropian FS-20 grubości 1 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 23.02.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Świetny pomysł szczególnie jak ci sie zacznie kruszyc po paru latach . Ja zdecydowanie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kc 23.02.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 A może zamiast pianki dać starą wykładzinę? Ewentualnie nową kupioną w markecie po 5,50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 23.02.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Uwaga bo przepłacisz. W Castoramie kupiłem wykładzinę tzw. remontową po 4,99 za metr i docelowo znajdzie sie ona pod panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 23.02.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 To juz zbyt przekombinowane moim zdaniem. Za tą cenę kupicie "ekopłytę" (te zielone arkusze sprzedawane w paczkach ). Jak trzeba to nawet grubości 7 mm. Jest to obecnie chyba najlepszy podkład pod panele. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 23.02.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Ooooo taka wykładzina (chyba gumowa?) dobra by była pod panele na podłogówce wodnej. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 23.02.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 To juz zbyt przekombinowane moim zdaniem. Za tą cenę kupicie "ekopłytę" (te zielone arkusze sprzedawane w paczkach ). Jak trzeba to nawet grubości 7 mm. Jest to obecnie chyba najlepszy podkład pod panele. Pozdrawiam Tomek Popieram w 100% też taką kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 19.07.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 No własnie - ekipa ułożyła mi panele w pokojach na piętrze. Pod panele wiparket classena dali tylko płyty eko ok 5 mm twierdząc, ze folia nie jest konieczna. Zastanawiam sie czy ok? Z jednej strony wylewki robiłem na początku kwietnia więc raczej wyschły, na piętrze szły dwie warstwy styropianu + folia - wydaje sie ze nie powinno być zagożenia. Z drugiej zaś troche mna targa niepokój. czy ktoś tak układał panele? jakie macie doświadczeniaw tej materii? Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 20.07.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Podciągam. Nie wierzę, ze nikt tego nie przerabiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 20.07.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 U mnie też nie ma folii, wylewki robione były z miksokreta i na razie jest ok. Dobrze, że dawałeś folię na styropianie, szczególnie chodzi tu o pomieszczenia nad łazienką. Folia bezpośrednio pod panelami i tak nie zabezpieczy paneli w przypadku wilgotnych wylewek, jest natomiast potrzebna do uznania gwarancji, gdyby coś się z nimi działo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts