zezo 07.12.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 a i jeszcze słówko o listwach przypodłogowych, ja nie widzę innych jak tych z zamaskowanym kanałem np na kable, fajny montaż nie widać śrub którymi są przykręcone do ściany i jeszcze mamy kanałek na nieprzewidziany kabel mnie już się przydał ten kanałek po przestawieniu łóżka w sypialni okazało się że nie ma gniazdka do nocnych lampek i poprowadziłem przewód w tej rynience. Nie polecam też montowania paneli w całości np na całym piętrze, bez strzyliny dylatacyjnej w drzwiach, ponoć nie ma siły aby się na takiej dużej powierzchni nie wypatrzyły, tak mi powiedział ten znajomy co się para panelami zawodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita_000 03.02.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 możecie mi powiedziec czy bardzo różni sie podłoga pływajaca kładziona na stropach żerańskich wielkopłytowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.02.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 możecie mi powiedziec czy bardzo różni sie podłoga pływajaca kładziona na stropach żerańskich wielkopłytowych?ale różni się od czego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaros24 25.02.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam.Zrobiłem w swoim domu ogrzewanie podłogowe,chcę położyć panele podłogowe,poszukuję pianki pod te panele .Czy ktos mógłby mi doradzić,podać jakichś producentów lub cokolwiek innego w tym temacie?? Z góry wielkie dzięki... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 25.02.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ja mam zieloną 2mm i grzeje. Tylko tej białej gąbki nie kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 26.02.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A tak na marginesie – jaki podkład został założony w obliczeniach cieplnych tektura falista czy inny –generalnie taki powinieneś zastosować ale jak znam świat to:Podejdź sobie do Komfortu Mają tam taką 1,6mm grubości niebieską z otworamiMożna obejrzeć pomacać kupić lub znaleźć alternatywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 26.02.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam.Zrobiłem w swoim domu ogrzewanie podłogowe,chcę położyć panele podłogowe,poszukuję pianki pod te panele .Czy ktos mógłby mi doradzić,podać jakichś producentów lub cokolwiek innego w tym temacie?? Z góry wielkie dzięki... Pozdrawiam Witam Nic nie szukaj i nie kombinuj (o rany jak ludzie komplikuja sobie zycie i uwielbiaja wywalać pieniądze w błoto ) . Zastosuj najtańsze i najlepsze rozwiazanie na ogrzewanie podłogowe czyli idź do byle jakiego sklepu budowlanego i kup tekturę falistą w rolkach . Nic nie szukaj bo nie ma takiej potrzeby i tym bardziej nie słuchaj opowiesci z mchu i poproci ktore szerzą sprzedawcy nie mający najczesciej zielonego pojecia o czy mówią ...i nie wnikaj w strukturę atomu .Rożnej masci pianki stosuje sie po to aby odizolować zimną podłogę od betonu .A mistrzostwem swiata absurdu jest pianka izolacyjna z wycietymi otworami ....aby nie izolować Tektura falista spelni swoje zadanie idealnie -czyli panele nie beda leżały na gołym betonie a podkład nie będzie niepotrzebnie hamował ciepła z podłogówki choc i tak każde cieplo ktore wyprodukuje podłogówka ucieknie do góry bo od dołu ma mase styropianu i folie alu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 26.02.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam.Zrobiłem w swoim domu ogrzewanie podłogowe,chcę położyć panele podłogowe,poszukuję pianki pod te panele .Czy ktos mógłby mi doradzić,podać jakichś producentów lub cokolwiek innego w tym temacie?? Z góry wielkie dzięki... Pozdrawiam Witam Nic nie szukaj i nie kombinuj (o rany jak ludzie komplikuja sobie zycie i uwielbiaja wywalać pieniądze w błoto ) . Zastosuj najtańsze i najlepsze rozwiazanie na ogrzewanie podłogowe czyli idź do byle jakiego sklepu budowlanego i kup tekturę falistą w rolkach . Nic nie szukaj bo nie ma takiej potrzeby i tym bardziej nie słuchaj opowiesci z mchu i poproci ktore szerzą sprzedawcy nie mający najczesciej zielonego pojecia o czy mówią ...i nie wnikaj w strukturę atomu .Rożnej masci pianki stosuje sie po to aby odizolować zimną podłogę od betonu .A mistrzostwem swiata absurdu jest pianka izolacyjna z wycietymi otworami ....aby nie izolować Tektura falista spelni swoje zadanie idealnie -czyli panele nie beda leżały na gołym betonie a podkład nie będzie niepotrzebnie hamował ciepła z podłogówki choc i tak każde cieplo ktore wyprodukuje podłogówka ucieknie do góry bo od dołu ma mase styropianu i folie alu . a co kiedy z czasem ta tektura osiądzie, bo przeciez nie jest tak odkształcalna jak pianka? hę? pianka izoluje - źle tektura siada - źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 26.02.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Położyliśmy piankę (taką jaskrawozieloną z Leroy-Merlin, na rolce było napisane, ze idzie na ogrzewanie) pod panele raczej nie po to, żeby coś izolować czy nie, ale żeby wytłumić kłapanie paneli. Udało się, czyli panele są "prawie ciche". oczywiście, nie jest to nadal parkiet, ale nie ma takiego charakterystycznego dla paneli głuchego odgłosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 26.02.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam Annecy Jesli tektura "siądzie" to ....: Panele ulegną natychmiastowemu uszkodzeniu ,zaczną pękać , odbarwiać się ,w miejscach połączeń zacznie wyłazić płatami tektura juz nie falista ,komfort chodzenia po panelach znacznie spadnie , listwy przypodłogowe będą powoli podnosić sie do góry aż cała podłoga nie mając juz tej twardosci ,zwinie sie w rolke a ty zamieciesz resztki tektury szczotką i udasz się do sklepu po następne panele ,ale pod nie polożysz juz pianke ,aby wytrzymała przynajmniej 20 lat . pozdrawiam ps. jest jeszcze mozliwość umieszczenia miedzy panelami a tekturą miniaturowej kamerki połączonej z komputerem do monitorowania procesu siadania tektury . w razie zbyt dużego siadania można zamknac dany pokoj na klucz na powiedzmy 2 tygodnie az tektura znowu wstanie . I nalezy pamietac o najwazniejszym - obok kamerki trzeba umiescić mini reflektorek bo tam będzie ciemno . Reflektorek nejlepiej zasilać z sieci bo "srodki" mogą się wyczerpać i co wtedy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 26.02.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam Annecy Jesli tektura "siądzie" to ....: Panele ulegną natychmiastowemu uszkodzeniu ,zaczną pękać , odbarwiać się ,w miejscach połączeń zacznie wyłazić płatami tektura juz nie falista ,komfort chodzenia po panelach znacznie spadnie , listwy przypodłogowe będą powoli podnosić sie do góry aż cała podłoga nie mając juz tej twardosci ,zwinie sie w rolke a ty zamieciesz resztki tektury szczotką i udasz się do sklepu po następne panele ,ale pod nie polożysz juz pianke ,aby wytrzymała przynajmniej 20 lat . pozdrawiam ps. jest jeszcze mozliwość umieszczenia miedzy panelami a tekturą miniaturowej kamerki połączonej z komputerem do monitorowania procesu siadania tektury . w razie zbyt dużego siadania można zamknac dany pokoj na klucz na powiedzmy 2 tygodnie az tektura znowu wstanie . I nalezy pamietac o najwazniejszym - obok kamerki trzeba umiescić mini reflektorek bo tam będzie ciemno . Reflektorek nejlepiej zasilać z sieci bo "srodki" mogą się wyczerpać i co wtedy ??? fajnie się z Tobą gada... i dzięki za rzeczowe porady... mam nadzieję, ze też kiedyś będę taki mądry jak Ty........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 26.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam Rzeczowej porady(tak mi sie wydaje) udzieliłem na początku wątku czyli jak wydać malo pieniedzy na idealny podklad . Jak ktos chce moze wyslać maila do NASA moze oni cos poradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 26.02.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam Rzeczowej porady(tak mi sie wydaje) udzieliłem na początku wątku czyli jak wydać malo pieniedzy na idealny podklad . Jak ktos chce moze wyslać maila do NASA moze oni cos poradza szkoda , że mając wątpliwości, nie można się Ciebie o nic już więcej dopytać, nie narażając się na Twój cynizm... ale ok i tak dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 26.02.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 ja dałam warstwę foli budowlanej i piankę z castoramy taką z dziurkami. Czy będzie grzało - myślę że tak Dowiem się dopiero w następnym sezonie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 26.02.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 daj dekturę falistą , moi rodzice tak mają ponad 5 lat i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 26.02.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam Rzeczowej porady(tak mi sie wydaje) udzieliłem na początku wątku czyli jak wydać malo pieniedzy na idealny podklad . Jak ktos chce moze wyslać maila do NASA moze oni cos poradza szkoda , że mając wątpliwości, nie można się Ciebie o nic już więcej dopytać, nie narażając się na Twój cynizm... ale ok i tak dzięki... Witam Człowieku wyluzuj .......troche pogody ducha ,jaki cynizm ... W takim razie nie pisz w swojej stopce takich ..."wierszykow" ps. jaki sie tektura ugnie to jeszcze lepiej .. mniejszy bedzie efekt stukania pozdrawiam cynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 26.02.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam Rzeczowej porady(tak mi sie wydaje) udzieliłem na początku wątku czyli jak wydać malo pieniedzy na idealny podklad . Jak ktos chce moze wyslać maila do NASA moze oni cos poradza szkoda , że mając wątpliwości, nie można się Ciebie o nic już więcej dopytać, nie narażając się na Twój cynizm... ale ok i tak dzięki... Witam Człowieku wyluzuj .......troche pogody ducha ,jaki cynizm ... W takim razie nie pisz w swojej stopce takich ..."wierszykow" ps. jaki sie tektura ugnie to jeszcze lepiej .. mniejszy bedzie efekt stukania pozdrawiam cynik Ty się o mój looz nie martw, ja się zacznę dopiero wtedy stresować jak mi zaczną butelki po podłodze się turlać od lewej do prawej, bo dałem nie taki podkład jak trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 26.02.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Podpowiedzcie proszę jaką piankę stosować pod panele. Zwykłą 3 mm, czy lepiej dołożyć trochę i dać grubszą. Widziałam pianki z folią i bez. Doradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 26.02.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Tektura. Chociaż to nie odpowiedź na twoje pytanie, bo bardzo je zawęziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 26.02.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 No dobra, to co najlepiej dać pod panele, żeby jak najmniej stukały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts