ZygmuntRolicz 23.02.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Fajnych masz znajomych. Cenne rady Ci dają Kup Selit jak masz możliwość. Ma bardzo mały opór i wręcz idealnie nadaje się na podłogówkę. Ponadto odpowiednio sklejony chroni przed wilgocią. Odpada zatem układanie folii. Pianka pod panele z czasem się wygniata i w ciągach komunikacyjnych panele strasznie pływają. Korek po kilku latach zaczyna się kruszyć. Z selitem, albo innymi matami krzemowymi masz fajne wygłuszenie to przede wszystkim- porównywalne do klejonej deski. Koszt to około 16złm2 za gr 2mm. Są też 3mm. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abgar 23.02.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 . Koszt to około 16złm2 za gr 2mm. Są też 3mm. Pozdro Przepraszam, gdzie widziałeś za taką cenę ? Bo jak jak na razie znalazłem 3 mm za prawie 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 23.02.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Cena netto. Directfloor Poznań. Mozna tez kupić w Komforcie ale jest- ostatnio kupowałem 2 lata temu- na zamówienie. W Directfloor masz od ręki paletami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 23.02.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Dlaczego uważasz ze rada nie jest cenna? Jakieś kilka stron temu czytałem że jest to jedno z lepszych rozwiązań o ile jest równa podłoga. Edytowane 24 Lutego 2015 przez klimator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maariusz535 28.02.2015 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 co ulozyc na podloge z desek pod panele?oprocz foli mozna polozyc takie plyty nie wiem jak sie nazywaja ok 500mm na500mm maja jak by jakas dektura,uklada sie ich w caro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 28.02.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Klimator, połóż panel na matę krzemowa i na tekturę. Popukaj w panel i bedziesz wiedział w czym problem. Czytales wpisy sprzed 12 lat to nic dziwnego ze promowano tekturę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 28.02.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 #ZygmuntRolicz wszystko spoko tylko że maty kwarcowe ( bo chyba o takie ci chodziło ) są jednak dosyć drogie mam do ułożenia jakieś 70 m2 paneli na podłogówce i przy 20-30 zł za m2 to jednak jest trochę szukam jakiegoś pośredniego rozwiązania tańszego i w miarę o dobrych parametrach, dlatego pytałem o Arbiton PE Max bo jest w okolicach 8 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 01.03.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 A to nie o efekt chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 01.03.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 #ZygmuntRolicz wszystko spoko tylko że maty kwarcowe ( bo chyba o takie ci chodziło ) są jednak dosyć drogie mam do ułożenia jakieś 70 m2 paneli na podłogówce i przy 20-30 zł za m2 to jednak jest trochę szukam jakiegoś pośredniego rozwiązania tańszego i w miarę o dobrych parametrach, dlatego pytałem o Arbiton PE Max bo jest w okolicach 8 zł/m2 To obejrzyj podkład z firmy Cezar. Nie pamiętam nazwy, taki różowy. Wygląda tak samo jak ten Arbiton i podobno ta sama fabryka to robi a z tego co pamiętam to spora różnica w cenie była. Ja wybrałem z Cezara taki niebieski z powycinanymi prostokątnymi otworami ze względu na znikomy opór cieplny - dla mnie to było ważne. Ten mój kosztował niecałe 4 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 01.03.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Dlaczego uważasz ze rada nie jest cenna? Jakieś kilka stron temu czytałem że jest to jedno z lepszych rozwiązań o ile jest równa podłoga. Jak podłoga nierówna to najtańszym klejem do płytek z grubsza wyrownaj. Taniej cie to wyjdzie niż jakieś super cudowne podkłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kovar86 02.03.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 witam właśnie dojechały do mnie panele "Krono Original Vario ac4 8mm" z podkładem ale inny niż miał być i tu moje pytanie czy taki podkład może być na drewnianą podłogę bez ogrzewania podłogowego na 1 piętrze.http://www.canadia.ie/index.php/products/product/rhino-silver-backed-original-3mm-x-1m-x-10m-heavy-duty-180002proszę o możliwie szybką odpowiedź bo nie wiem czy zwracać czy nie bo te wyglądają na porządne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toszeron 09.03.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Witam. Niebawem z żoną staniemy się właścicielami mieszkania w bloku. Czeka nas w najbliższym czasie remont. Mamy wrażenie, że w mieszkaniu pod nami mieszka bardzo wyczulona na wszelkie decybele sąsiadka, która przejawy naszej aktywności ruchowej kilka razy skwitowała miotłą o sufit Chciałbym oczywiście w ramach dobrosąsiedzkich relacji oszczędzić jej zdrowia i maksymalnie wyciszyć podłogę. To moje pierwsze podejście do tematu więc prosił bym o jakiś punkt zaczepienia. Jakie materiały i technologie dadzą najlepsze tłumienie dźwięków w dół. Na podłodze obecnie mamy wylewkę samopoziomującą a w zamiarach chcemy położyć panele. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cena za metr na razie nie gra roli (mamy do wyciszenia ok. 50 m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onion 13.03.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 (edytowane) Poszukuje podkładu który spełni trzy funkcje:- maksymalnie wyciszy efekt paneli- maksymalnie wyizoluje panel od wylewki (jak najwyższy opór cieplny)- będzie miał 4 - 6 mm żeby wyrównać panele z gresem Myślałem o gumokorku, ktoś stosował? Druga sprawa, czy są w ogóle firmy które kładą panele Quick-Stepa na gumokorku z zachowaniem gwarancji i 8% vat? Edytowane 13 Marca 2015 przez onion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziol99 15.03.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Poszukuje opinii ktory podklad bedzie najlepszy do tlumienia odglosu krokow. Dzwieki transmisyjne nie istotne. Podlogowki nie ma. Cena nie gra roli. Panel bedzie krono red river hickory. Czy podklady balterio qs a moze arbiton. Potrzebuje najlepszego. Prosba o podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.05.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Parkiet czy naprawdę pod mate Selit Pro nie ma potrzeby układania folii paroszczelnej?Czy ktoś z forumowiczow zdecydował się na mate Selit Pro i mógłby polecić jakiś niedrogi sklep internetowy?Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 03.07.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 (edytowane) Witam. Przeczytałem ostatnie kilkanaście stron w tym temacie i niestety nadal nie wiem jaki podkład zastosować pod panele (Classen joy 8 mm). Ze względu na drzwi i schody muszę dać 6 mm podkładu , który dobrze wytłumi dźwięki do pomieszczenia znajdującego się poniżej. Strop to OSB 22mm na belkach stropowych (dom szkieletowy). Myślałem o korku, albo gumokorku, ale nie widzę nigdzie gumokorku 6 mm. Co ewentualnie innego polecacie ? Edytowane 3 Lipca 2015 przez jgrolik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 10.07.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Jak zakładałem panele kilka lat temu to głównym materiałem pod panele była pianka, nie wiem co teraz jest lepsze i co się stosuje I co ten komentarz wprowadził do dyskusji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.07.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 fenix - to spamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 31.07.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 widzę raczej na pomoc nie mam co liczyć ale pytanie standardowe - podkład pod panele 10mm - maty kwarcowe za drogie. Na razie stawiam na eko płytę zeiloną 5mm,a el niby taksa mo jak korek albo i gorzej się kruszy i pyli ;/ Pianki się ugniatają co znam z autopsji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.08.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Pianomat, albo płyty z XPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts