Cichy_Lodz 20.07.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Właśnie odnalazłem to forum. My też budujemy Letni wieczór tylko wersję M44L. W obecnej chwili projekt jest w adaptacji ale jak będą pomyślne wiatry to po wakacjach zaczyniemy prace ziemne.Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy tego wspaniałego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Campto 28.07.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam serdecznie. To i ja się dołączam do Brygady budujących "Letni wieczór". Budujemy wersje lustrzaną po przeróbkach ( nie będę ukrywał że dośc znacznych ). Obecnie jest kładziony strop. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoMisia 31.07.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Zaczęłłooooo:) sie budowanie:) Wielkich komplikacji dostarczył nadzór archeologiczny:) Ale dziurka już sie kopie:)Za niedługo zakładamy dziennik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cichy_Lodz 11.09.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Projekt zaadaptowany, pozwolenie na budowe już jest więc teraz do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtula 02.05.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Mam pytanie czy ktoś buduje dom według projektu Letni Wieczór niedaleko Łodzi albo Warszawy? Prośba o namiar.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpek7 17.06.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam. Informuję, że w Halinowie pod Warszawą, za Sulejówkiem budujemy M44L. Obecnie jesteśmy na etapie murowania kominów i deskowania więźby dachowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtula 03.07.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 A czy byłaby możliwość umowienia się na mały rekonesans;) Mojej żonie bardzo się ten projekt podoba i chciałaby zobaczyć go w rzeczywistości.Podaję do siebie namiar:[email protected]516 357 343:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agskierka 27.10.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam, jestem zainteresowana projektem Letni wieczór M44. Czy ktoś buduje, albo wybudował ten dom w Wielkopolsce? Mam także prośbę o wysłanie zdjęć gotowej budowy, w szczególności środek - układ pomieszczeń, jak to wygląda w praktyce. Czy salon nie jest za mały, kiedy ustawi się duży stół w jadalni, taki na 8 osób ? Czy jest możliwość przesunięcia kominka, tak aby było gdzie wstawić telewizor?Proszę o zdjęcia na adres: [email protected] Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brejk2 08.06.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Witam ponownie Mam pytanie do wszystkich co są szczęśliwymi posiadaczami projektu muratora M44, odnośnie więźby dachowej - chciałbym ją odchudzić. W projekcie same krokwie to 9x24cm. Byłem w tartaku i gościu zwrócił mi uwagę, że dom nie będzie budowany w górach i to gruba przesada, to samo powiedział kierownik budowy. Jak rozwiązaliście to u siebie? Inna kwestia to strych, w projekcie nie ma jętek. Co robicie w związku z tym? Odchudzić możesz, ale ktoś musi to "odchudzanie" zaprojektować (najlepiej architekt w porozumieniu z cieślą, a całość niech zobaczy kierownik budowy). Brak jętek w tym projekcie to kpina. Tak nie można tego zostawić, chyba, że masz murarza, który zbuduje Ci ścianki wewn. o wys. blisko 5 m z cienkiej cegły i cieślę, który da gwarancję, że dach się nie położy, jak będzie wiało ciut mocniej W tym projekcie jest więcej "ale" niż tylko jętki. Np. rysunki elewacji nie pokazują najmniej korzystnej strony domu (od strony kotłowni). Czemu? Bo dzięki temu nie widać komina "rodem z Treblinki", który musi mieć wysokość paru metrów, by wyjść nad kalenicę Projektant nie pomyślał i w projekcie komin w kotłowni stoi przy zewnętrznej ścianie domu Buduję dom na obrzeżach Warszawy na podstawie przerobionego projektu Letni Wieczór. Moja architekt, która miała ten projekt udoskonalić, przeoczyła dokładnie te same "gadżety", co projektant oryginału (brak jętek, komin w kotłowni, niezbyt szczęśliwe rozwiązanie balkonu na górze - za fikuśnymi murkami po bokach balkonu może zbierać się woda). Szczęście, że podniosła mi ściankę kolankową i dzięki temu wpasowałem dom w wąską działkę o szer. 20 m Ogólnie sam domek polecam (jak go przemyśleć, jest w nim gdzie oszczędzić), ale bez kogoś świadomego (architekt, murarz, kierownik budowy) nie wyobrażam sobie zbudowania go na podstawie oryginalnego projektu. PS. W moim przypadku "świadomy" był kierownik ekipy murarskiej, który rzucił okiem na projekt i wyłapał braki praktycznie od ręki - pozdrawiam serdecznie Pana Stacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozi27 20.10.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Projektant nie pomyślał i w projekcie komin w kotłowni stoi przy zewnętrznej ścianie domu Witam,trudno abys ten komin wstawil w klatce schodowej,dlatego tam jest poniewaz tak oddalony komin od kalenicy powninien miec roznice w wysokosci ok 30 stopni i tak wychodzi,tyle ze ja zmniejszyłem kat dachu na 40 stopni.Temat jetek warto dac,ja zmniejszylem krokwie z9x24 na 8x20 i koszowa(ile dokladnie nie pamietam),ale mam tez sciane kolankowa podniesiona o jakies 70cm wiec miejsce podparcia krokwi jest wczesniej,wysok. kalenicy zostawilem te sama.Ponadto wazna rzeczą jest dac gesto slupy z zelbetu w scianie kolankowej ja mam co 3-ci H+H czyli 122cm.Murki przy balkonach nie sa takie zle,wazny jest spadek aby woda sie tam nie zbierala( i problem raczej dotyczy strony zachodniej) trzeba tez pamietac o dobrej izolacji dwuskladnikowej na tych tarasach dobrze izolowac specjalnym sznurem i wypelniaczem przy oknach balkonowych + tasmy oczywiscie.Buduje w Lubuskim,teraz bierzemy sie za wykonczenie, odpalam piec na dniach,jakby cos zapraszam do obejrzenia rowniez pomoge cos doradzic.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinOp 13.01.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam Wszystkich na forum! Nie ukrywam, że jestem zainteresowany realizacją tego projektu, proszę o informację, kto buduje dem z projektu M44 Letniego Wieczoru w województwie opolskim lub dolnośląskim. Taka wizyta pozwoliłaby mi podjąć decyzję odnośnie słuszności wyboru tego projektu. Byłbym bardzo wdzięczny za informacje: [email protected] pozdrawiam Marcin, Opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjery 09.01.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Szukam osób, które zbudowały dom w okolicach Łodzi.Bardzo proszę o kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LK.N 03.03.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Szukamy stojącego już domu (w budowie bądź po ) Letni Wieczór M44 w okolicach Krakowa, zaczynamy właśnie budowę i chętnie zobaczylibyśmy u kogoś już gotowy dom "na żywo" prosimy o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kioto 28.08.2018 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Witam, jak podnieść ściankę kolankową do 100 cm, aby projekt zachować jeśli chodzi o wysokość do 9 m, co z dachem i oknami? Czy można niższy parter zrobić o 20-30 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.08.2018 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 raczej zmienić nachylenie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kioto 30.08.2018 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Szukam stojącego już domu (w budowie bądź ukończony ) Letni Wieczór M44 w województwie warmińsko-mazurskim, chętnie zobaczę u kogoś już gotowy dom "na żywo". Planuję taki wybudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kioto 30.09.2018 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Witam, planuję budowę wg tego projektu, mam prośbę o jakieś fotki. Pozdrawiam.Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 01.10.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 W miesięczniku Murator (7/2016) przedstawiamy wybudowany w Koronowie dom p. Agnieszki i Jarosława. Przytulny dom wybudowany niemal bez zmian w stosunku do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts