Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

płyt gpisowe czy tynki na ścianach

Gość

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Oczywiście, że nie widać spoin. Myślę, że jest to kwestia kosztów. To taki sam temat jak okna drewniane i plastikowe. Każdy jes przekonany o wyższości "swojego" materiału. Mam kolegę, który na Thermomur położył płyty gipsowe. Są idealnie gładkie ( i pewnie o to chodzi ) a jego teść jest stolarzem więc połozyli tanio i jest ok. Ja z kolei na tym samym materiale będę wtapiał siatkę i stosował tynki gipsowe. Mój teść jest budowlańcem więc zapłacę za materiał a nie za robociznę. Na ścianach wewnętrznych z ceramiki zastosuję podkład teradycyjny a wykończę jakąś zaprawą gipsową dla uzyskania idealnej gładzi.

w naszym mieszkaniu mamy duzo skosow wykonczonych karton-gipsem. Nie bylismy pewni, czy nie bedzie pekalo (nowe mieszkanie), wiec nie zainwestowalismy od razu w gladz gipsowa na to i przy swietle sztucznym wyraznie widac nierownosci i spojenia. Sciany pionowe pokrylismy tynkami gipsowymi maszynowymi, takze bez gladzi gipsowej, i jest znakomicie. Karton-gips to zdecydowanie drozsze i bardziej klopotliwe rozwiazanie.

Gość rafał g.
nie jestem przekonany do wykańczania ścian płytami GK. spotkałem się z dużo negatywnymi opiniami na ten temat. Podobno w nowym domu położenie płyt jest odradzane, gdyż dom siada i widać rysy na spoinach. Ja osobiście będę tynkował tradycyjną metodą (tynk cementowo wapienny) i wykańczał ściany gładzią gipsową

Gość Gosc123

A ja jeszcze słyszałem, że w szczelinach między murem a płytą (to chyba jak się kładzie na stelażach, co?) mogą się lęgnąć jakieś robactwa... albo myszy...

eee, o myszach to pewnie słyszałem w bajce o Popielu :lol:

No, ale jak się potem oprzeć o płytę, to przynajmniej tak nie ciągnie po plecach jak po klasycznie otynkowanej ścianie... jak myślicie?

• 3 months później...
mam dom z gazobetonu i nie wiem co byłoby lepsze na ściany tynki ( tradycyjne czy gipsowe) czy płyty gipsowe ( na klej czy na stelarz)

Kamiński Piotr 44l

Malarz gipsiarz

jestem zainteresowany współpracą z Państwa firmą

ponad 10l praktyki

wykonuje malowanie ścian (różne techniki)

gładzie szpachlowe

monter płyt karton - gips

ścianki działowe

sufity podwieszane itp

wysoka jakośc prac .

posiadam brygadę ludzi

kontakt tel 042 632 32 36 lub 0 600 70 80 21.

Jeśli posiadacie Państwo wolne miejsca pracy w tym zawodzie ,ewentualnie inną ciekawą ofertę pracy będę zobowiązany za poinformowanie mnie . Za odpowiedż, bez względu na możliwość zatrudnienia z góry dziękuję

z poważaniem, Kamiński Piotr e-mail [email protected]

mam dom z gazobetonu i nie wiem co byłoby lepsze na ściany tynki ( tradycyjne czy gipsowe) czy płyty gipsowe ( na klej czy na stelarz)

Kamiński Piotr 44l

Malarz gipsiarz

jestem zainteresowany współpracą z Państwa firmą

ponad 10l praktyki

wykonuje malowanie ścian (różne techniki)

gładzie szpachlowe

monter płyt karton - gips

ścianki działowe

sufity podwieszane itp

wysoka jakośc prac .

posiadam brygadę ludzi

kontakt tel 042 632 32 36 lub 0 600 70 80 21.e [email protected]

.

Za odpowiedż, z góry dziękuję

z poważaniem, Kamiński Piotr.