Gość 05.10.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 mam dom z gazobetonu i nie wiem co byłoby lepsze na ściany tynki ( tradycyjne czy gipsowe) czy płyty gipsowe ( na klej czy na stelarz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.10.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 siem nie znam, ale płyty na ścianie?Nie będzie przypadkiem widać spoin?A jakie porównanie kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diego 24.10.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Oczywiście, że nie widać spoin. Myślę, że jest to kwestia kosztów. To taki sam temat jak okna drewniane i plastikowe. Każdy jes przekonany o wyższości "swojego" materiału. Mam kolegę, który na Thermomur położył płyty gipsowe. Są idealnie gładkie ( i pewnie o to chodzi ) a jego teść jest stolarzem więc połozyli tanio i jest ok. Ja z kolei na tym samym materiale będę wtapiał siatkę i stosował tynki gipsowe. Mój teść jest budowlańcem więc zapłacę za materiał a nie za robociznę. Na ścianach wewnętrznych z ceramiki zastosuję podkład teradycyjny a wykończę jakąś zaprawą gipsową dla uzyskania idealnej gładzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 29.10.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 w naszym mieszkaniu mamy duzo skosow wykonczonych karton-gipsem. Nie bylismy pewni, czy nie bedzie pekalo (nowe mieszkanie), wiec nie zainwestowalismy od razu w gladz gipsowa na to i przy swietle sztucznym wyraznie widac nierownosci i spojenia. Sciany pionowe pokrylismy tynkami gipsowymi maszynowymi, takze bez gladzi gipsowej, i jest znakomicie. Karton-gips to zdecydowanie drozsze i bardziej klopotliwe rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rafik123 31.10.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 A mój teść co jest starym budowlańcem to mi gorąco odradzał płyty G-K gdyż podobno strasznie śmierdzą po założeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rafał g. 02.11.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 nie jestem przekonany do wykańczania ścian płytami GK. spotkałem się z dużo negatywnymi opiniami na ten temat. Podobno w nowym domu położenie płyt jest odradzane, gdyż dom siada i widać rysy na spoinach. Ja osobiście będę tynkował tradycyjną metodą (tynk cementowo wapienny) i wykańczał ściany gładzią gipsową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.11.2003 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 A ja jeszcze słyszałem, że w szczelinach między murem a płytą (to chyba jak się kładzie na stelażach, co?) mogą się lęgnąć jakieś robactwa... albo myszy... eee, o myszach to pewnie słyszałem w bajce o Popielu No, ale jak się potem oprzeć o płytę, to przynajmniej tak nie ciągnie po plecach jak po klasycznie otynkowanej ścianie... jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 03.11.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 To zależy z jaką siłą się oprzesz, bo przy dużej dynamice to może coś pęknąć, lub załamać się... Swoją drogą fascynujące, że w narodzie forumowym jest tak silny nurt do idealnie gładkich ścian... Czym to wytłumaczyć?!? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.02.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 mam dom z gazobetonu i nie wiem co byłoby lepsze na ściany tynki ( tradycyjne czy gipsowe) czy płyty gipsowe ( na klej czy na stelarz) Kamiński Piotr 44l Malarz gipsiarz jestem zainteresowany współpracą z Państwa firmą ponad 10l praktyki wykonuje malowanie ścian (różne techniki) gładzie szpachlowe monter płyt karton - gips ścianki działowe sufity podwieszane itp wysoka jakośc prac . posiadam brygadę ludzi kontakt tel 042 632 32 36 lub 0 600 70 80 21. Jeśli posiadacie Państwo wolne miejsca pracy w tym zawodzie ,ewentualnie inną ciekawą ofertę pracy będę zobowiązany za poinformowanie mnie . Za odpowiedż, bez względu na możliwość zatrudnienia z góry dziękuję z poważaniem, Kamiński Piotr e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.02.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 mam dom z gazobetonu i nie wiem co byłoby lepsze na ściany tynki ( tradycyjne czy gipsowe) czy płyty gipsowe ( na klej czy na stelarz) Kamiński Piotr 44l Malarz gipsiarz jestem zainteresowany współpracą z Państwa firmą ponad 10l praktyki wykonuje malowanie ścian (różne techniki) gładzie szpachlowe monter płyt karton - gips ścianki działowe sufity podwieszane itp wysoka jakośc prac . posiadam brygadę ludzi kontakt tel 042 632 32 36 lub 0 600 70 80 21.e [email protected] . Za odpowiedż, z góry dziękuję z poważaniem, Kamiński Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts