Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prymulkowa przygoda - komentarze.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 229
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 1 month później...

Marti dla całej Waszej Rodzinki serdeczne życzenia świąteczne. Niech będzie zdrowo, wiosennie, radośnie i kolorowo. No i oczywiście mokro! :)

A to wielkanocny "klóriczek" w wiosennym prezencie :)

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/383417_420169111343468_100000511486526_1636309_223146747_n.jpg

Pozdrowionka

Serdecznie dziękujemy za wszystkie życzenia :) Sorka, że nie pisałem wcześniej, ale jakoś czasu nie było, bo się wszyscy u nas pochorowali (oprócz mnie), a trzeba było święta jakoś zorganizować.

Przyjmijcie nieco spóźnione, ale ze szczerego serca życzenia od nas:

Dużo zdrowia, szczęścia i radości w tym wyjątkowym dniu, a przede wszystkim aby Zmartwychwstały Chrystus Wam błogosławił w życiu.

Ola i Marcin z dziećmi.

Serdecznie dziękujemy za wszystkie życzenia :) Sorka, że nie pisałem wcześniej, ale jakoś czasu nie było, bo się wszyscy u nas pochorowali (oprócz mnie), a trzeba było święta jakoś zorganizować.

Przyjmijcie nieco spóźnione, ale ze szczerego serca życzenia od nas:

Dużo zdrowia, szczęścia i radości w tym wyjątkowym dniu, a przede wszystkim aby Zmartwychwstały Chrystus Wam błogosławił w życiu.

Ola i Marcin z dziećmi.

Nie ma to jak choroba na swieta :sick:..... mam nadzieje , ze Rodzinka juz doszla do siebie .....

Dziekuje pieknie za zyczenia :hug:

• 4 weeks później...

Posadziłem je w miejscu, gdzie będą najbardziej osłonięte od wiatrów. U mnie przeważają wiatry zachodnie, a od tej strony są osłonięte budynkiem.

Z czasem też mają dookoła rosnąć większe krzewy i drzewka, więc dodatkowo je osłonią.

Pytanko do Ciebie: czy na zimę wskazane będzie ich dodatkowe osłanianie chochołami słomianymi np. ?

Osłona nie ale daszek, który zrobi cień. Różaneczniki to rośliny dna górskich lasów. Powinny rosnąć pod jodłami, świerkami, sosnami, w otoczeniu klonów i innych drzew o dużych, silnie cieniujących liściach.

Aha. No niestety, ale u mnie nie ma takich roślin na działce póki co. Natomiast widziałem pięknie rozrośnięte różaneczniki w bardzo nasłonecznionych miejscach w Kalwarii Zebrzydowskiej (jak się wjeżdża na górę klasztorną). Cóż, poczekamy - zobaczymy, co z tego wyrośnie ;) Dzięx Elfir za porady :)