78mysz 18.01.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 dzien Dobry Gosieńko. Ja tez lubie wykusze, wiec jeden zostanie. One nie tyle podrażają budowe, co kazdy załamek dachu, czy sciany to kolejna szansa na spitolenie czegos. A zreszta wstawimy dzieki temu wieksze okno w sralonie. No moze nie wyzsze co szeeeersze i chyba sie tak zrobi mnie chaotycznie w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2009 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ludziska moje chyba rzeczywiscie mi dokopała ta gieologia i badania gruntowe i te wszystkie zawory w cenie jak ze zlota. Wymysliłam sobie nową lepszą wersje kuchni, przed którą sie broniłam jak mogłam, bo nie lubie zbytnio polwyspów, ani tez nie lubie piekarników które nie są na poziomie oczu.Tadam:http://lh5.ggpht.com/_81jLH965IWA/SXNUXK0lBkI/AAAAAAAABeY/l1Bv3uz5HwI/s512/kuchnia%20okap2.JPG http://lh6.ggpht.com/_81jLH965IWA/SXNUkxjX-dI/AAAAAAAABeg/LPt-opo7zzw/s512/kuchnia%20okap4.JPG http://lh4.ggpht.com/_81jLH965IWA/SXNU2-c9sbI/AAAAAAAABfA/3Ds8a7dxauw/s512/kuchnia%20okap5.JPG I co Wy na to?Pod sufitem bedą belki zabejcowane na dąb moze bielony. Podłoga bedzie z gresu grafitowego, albo deska dębowa. Meble - białe matowe. Jedna ściana ciemnoczekoladowa i bedzie na niej wisiała podswietlana witryna w kolorze srebrnym. Moze uda mi sie gdzies znalezc drewnianą rzeźbioną i ją zrobic na sreberko. Blat prawdopodobnie biały i gruby, zeby juz sie nie odzielał od korpusów(tylko z czego). Dębowy masywny stól i to by bylo na tyle. Cos w tej kolorystyce oczywiscie moze sie zmienic, jak bedzie za mdło, za jasno, albo za ciemno. Przydał by mi sie tutaj ten piekarnik siemensa z windą i to bardzo... Czuje ze bede podązac w tym kierunku, pytanie jak dlugo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 18.01.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam Strasznie podobają mi się te wizualizacje, mogła byś zdradzić z jakiego programu korzystasz? Jeżeli chodzi o kuchnie to jest ona w moim stylu i bardzo mi się podoba zarówno kształt jak i kolor. Uwielbiam proste nowoczesne kształty, tylko okap mi troszkę nie pasuje. No ale o gustach podobno się nie dyskutuje. A i zapomniałam wspomnieć o salonie, moim zdaniem znacznie lepiej będzie wyglądał z tymi ogromniastymi oknami niż z wykuszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.01.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Fajna kuchnia, bardzo fajna. Przestronna i jasna. To duże okno jest super Cena kuchni pewnie tak jak cena za kanalize albo wartość tej kuchni będzie niższa niż kanaliza..nie lepiej zrobić sobie poś na działce? czy nie możecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2009 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam Strasznie podobają mi się te wizualizacje, mogła byś zdradzić z jakiego programu korzystasz? Jeżeli chodzi o kuchnie to jest ona w moim stylu i bardzo mi się podoba zarówno kształt jak i kolor. Uwielbiam proste nowoczesne kształty, tylko okap mi troszkę nie pasuje. No ale o gustach podobno się nie dyskutuje. A i zapomniałam wspomnieć o salonie, moim zdaniem znacznie lepiej będzie wyglądał z tymi ogromniastymi oknami niż z wykuszem. To nie okap - to walec A mam program kitchendraw 5.0 do sciagniecia shareware z sieci. Działa iles tam godzin - mi zostalo juz tylko 9, a potem przeciade sie na drugiego kompa Dzieki za wsparcie okienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Fajna kuchnia, bardzo fajna. Przestronna i jasna. To duże okno jest super Cena kuchni pewnie tak jak cena za kanalize albo wartość tej kuchni będzie niższa niż kanaliza..nie lepiej zrobić sobie poś na działce? czy nie możecie? ano mozemy tylko trzeba by sie zaznajomic z tematem. Inna sprawa ze robilam prace magister. zwiazaną scisle z hydrofitowymi oczyszczalniami scieków. Najciemniej pod latarnią jak mawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.01.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Fajna kuchnia, bardzo fajna. Przestronna i jasna. To duże okno jest super Cena kuchni pewnie tak jak cena za kanalize albo wartość tej kuchni będzie niższa niż kanaliza..nie lepiej zrobić sobie poś na działce? czy nie możecie? ano mozemy tylko trzeba by sie zaznajomic z tematem. Inna sprawa ze robilam prace magister. zwiazaną scisle z hydrofitowymi oczyszczalniami scieków. Najciemniej pod latarnią jak mawiają zadziwiają mnie te kobiety z Forum siadaj w temat i zaznajamiaj sie. Mozesz budować dom a oczyszczalnię i papiery na nią w trakcie budowy załatwiać, bo to tylko na zgłoszenie. Więc jakby coś czas nie ucieka. No i potem masz z główki z opłatami, tak? a za kanalizę musisz płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Fajna kuchnia, bardzo fajna. Przestronna i jasna. To duże okno jest super Cena kuchni pewnie tak jak cena za kanalize albo wartość tej kuchni będzie niższa niż kanaliza..nie lepiej zrobić sobie poś na działce? czy nie możecie? ano mozemy tylko trzeba by sie zaznajomic z tematem. Inna sprawa ze robilam prace magister. zwiazaną scisle z hydrofitowymi oczyszczalniami scieków. Najciemniej pod latarnią jak mawiają zadziwiają mnie te kobiety z Forum siadaj w temat i zaznajamiaj sie. Mozesz budować dom a oczyszczalnię i papiery na nią w trakcie budowy załatwiać, bo to tylko na zgłoszenie. Więc jakby coś czas nie ucieka. No i potem masz z główki z opłatami, tak? a za kanalizę musisz płacić. Musze poczytac czy u mnie warunki gruntowe zezwalają na takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.01.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ja ostatnio słyszałam od panów z Poś że teraz na każdy grunt można dobrać rodzaj. Trzebaby poczytać. Ja pokazałam badania geologiczne, które robiliśmy do PnB-choć wtedy nie były nam potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 no to ja bede czytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.01.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 pocieszę Cię mysiu że u mnie też musiało być to ustrojstwo ze złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.01.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 dobry wieczór to ja może tak troche jak ten czarnowidz ale z mojej wiedzy wynika że jak jest kanalizacja to nie dadzą zrobić POS-iu tylko obowiązkowo musisz sie przyłączyć do kanalizacji ja mam wybór bo nie ma kanalizacji to sobie mogę szambo albo POŚ walnąć w projekcie mam szambo bo pozwolenie potrzebne z przemyśleń mam oczyszczalnie taka najprostszą funkcjonalnie więc niezbyt drogą zrobienie ciut droższe niż szamba ale to naprawdę ciut jest użytkowanie w porównaniu z szambem darmowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.01.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Dzień dobryWusiu, nie wiedziałam tego. U mnie nie ma kanalizy i raczej nieprędko bedzie. WIęc problemów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Wu jesli nie ma kanalizy ale w przyszlosci bedzie to jak masz poś to ci nie moga nakazac podlaczyc sie a jak masz szambo to moga wymusic. My jestesmy wygodni i jak bedzie kanaliza to sie na pewno podlaczymy a szambo pojdzie na deszczowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.01.2009 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 czesc Dziewczynki, ale wy juz wszystko wiecie. Jak to milo usłyszec jakąs ...kolejną rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 19.01.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Myszko współczuję wydatku, ja nawet nie wiedziałam że to aż tyle może kosztować. Była pewna że tam gdzie „rządzi ” gmina to ona daje kasę a my tylko na swojej działce (ewentualnie w jej obrębie ) :/ A jak to jest gdy gmina buduje kanalizacje wzdłuż głównej drogi a ja mam działkę od niej jakiś kilometr? Czy moja działka też będzie musiała być pod tą rurkę podpięta? No i na czyj koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.01.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 IlonaS. u mnie w gminie jest tak, że do kanalizacji z jednej strony mam jakieś 700 m i z drogiej strony. Moglibyśmy się podpiąć do niej wtedy gmina większość kosztów bierze na siebie a my dopłacamy tylko 3 tys. ale pod warunkiem, że zwerbujemy min. 10 domów aby gmina nie musiała dokładać więcej niż i tak musi. Ponieważ mam wokół same pola, najbliżsi sąsiedzi są tam "od zawsze" i mają szamba to nie opłaca mi sie czekać aż pola wokół sie zaludnią albo sąsiedzi zmienią zdanie tylko wybraliśmy POŚ. Dowiedz się u siebie w gminie jak oni widzą tę sytuację bo nie sądzę żeby kazali Ci na swój koszt ciągnąć taki kawał rur pod kanalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 19.01.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 wiolasz dzięki za podpowiedz, troszkę mi ulżyło : ) I na pewno w najbliższych dniach pojdę zrobić wywiad w gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.01.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Myszko, kurcze ta kwota za kanalizę, to jakaś z kosmosu jest . Ja to bym poszła do gminy, aby dowiedzieć się czy masz obowiązek podłączenia się do kanalizy i na swój koszt ją ciągnąć. Gmina powinna w jakiś sposób partycypować w kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.01.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Myszko, kurcze ta kwota za kanalizę, to jakaś z kosmosu jest . Ja to bym poszła do gminy, aby dowiedzieć się czy masz obowiązek podłączenia się do kanalizy i na swój koszt ją ciągnąć. Gmina powinna w jakiś sposób partycypować w kosztach ja myśle, ze jeśli jest taka kwota to pewnie i odległość niezła od najbliżej kanalizacji-znaczy domu podłączonego. A w takim wypadku powinnaś mieć możliwość wyboru: kanalizacja na własny koszt, szambo czy POŚ. Tak jak to u nas było. Trzeba by się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts