Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sypialnia z własną łazienką, własna łazienka przy sypialni , master bedroom

renjul

Recommended Posts

Ja mam tak zrobione:

-na parterze łazienka jest z wejściem przez sypialnie

-na poddaszu z wejściem z korytarza bezpośrednio

Takie rozwiązanie jest dla mnie wygodne.

Dom budowałem dla siebie a nie ewentualnych odwiedzających mnie znajomych.

Sam musisz sobie odpowiedzieć czy to będzie Tobie odpowiadało, jeśli prowadzisz tryb życia taki, że dom jest jak kawiarnia lub pub to lepiej zrób osobny kibelek.

• Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam wątpliwości co do tego rozwiązania, ale może niesłusznie?

.

Tak miała urządzony dom Carrie z "Seks w Wielkim Mieście". To bardzo popularne rozwiązanie - idziesz do łazienki, zdejmujesz ciuchy, wychodzisz z łazienki, zakładasz ubranie.

Kilka postów wyżej (połączyłam temat) jest też dyskusja o takim układzie.

Edytowane przez Elfir

• 3 years później...

Witam

jestem na etapie urzadzania naszej master bedroom i mam troche watpliwosci licze na Was madre glowy ;)))

Tu plan ogolny czyli to co jest teraz http://images67.fotosik.pl/819/42307d7884b1a9ffmed.jpg

Sciana dluzsza ma 7,07 m w tym 1,80 lazienka, Sciana z oknem w lazience 2,55M sciana z oknem w sypialni 3,50 i sciana z wejsciem 4 m.

Rozwazalismy wiele opcji i ta wydaje nam sie najrozsadniejsza http://images66.fotosik.pl/818/24e5189ef0709722med.jpg, http://images67.fotosik.pl/819/b49f65d36b355088med.jpg

W lazience mozna jeszcze przesunac kibelek na wprost wejscia i zrobic wielgachna szafke umywalkowa.

Mini garderoba ma po linii zewnetrznej 1,28 glebokosci na 2,20 szerokosci. W srodku to czarne to komin.Drzwi do garderoby nie beda przesuwane tylko skladane wejscie przejscie ok 1m. na przeciwko waska toaletka z pufa.

Co sadzicie? rzuca wam sie cos w oczy ?? Czy ta garderoba nie jest za mala ?

Bede wdzieczna za kazda uwage ;)

Edytowane przez martolinka

• 2 weeks później...

Dzuli to rowiązanie które zaprezentowałaś wydaje mi się optymalne. Ja mam przechodnią garderobę i choć są w niej drzwi do poszczególnych szaf, to nie zawsze je zamykamy. Drzwi do samej garderoby i do łazienki są cały czas otwarte. W rezultacie strasznie się kurzy w łazience od ciuchów. Na dodatek muszę pamiętać o zamykaniu szaf gdy otwieram drzwi od łazienki po kąpieli, żeby nie przeszło wszystko wilgocią. Kiedyś tego nie pilnowałam i zwyczajnie ubrania (te schowane głębiej) zaczęły nieładnie pachnieć.

Nauczona doświadczeniem wolałabym nie mieć przechodniej garderoby w kolejnym domu :))