Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sypialnia z własną łazienką, własna łazienka przy sypialni , master bedroom

renjul

Recommended Posts

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem ciekawa Waszych opini na temat czy warto robic w domu osobna lazienke dla sypialni, tzn z wejsciem z sypialni.

Jakie sa korzysci takiego rozwiazania? A moze sa jakies wady?

Beata

Jak tylko masz mozliwosci i finanse, to warto.

Juz jakis czas korzystam z takiej wygody (wynajmuje) i nie wyobrazam sobie majac dom nie miec lazienki przy sypialni. Bezkolizyjne, "szybkie" (bez chodzenia po korytarzach) korzystanie z lazienki.

Chodzimy tez z mezem pozno spac, wiec zeby nie robic wielkiego szumu gdy dziecko spi korzystamy wtedy tylko z lazienki przy-sypialnianej. Jak dla mnie takie rozwiazanie ma same plusy.......chyba, ze ktos bedzie patrzyl pod katem kosztow, to wtedy i minus sie znajdzie.

łazienka przy sypialni to same korzyści (oprócz jednej-finanse)

Nigdy wcześniej nie miałam tylko swojej łazienki :roll: i nie wyobrażałam sobie, że to taka wygoda i komfort.

dla mnie jest to bardzo przemyslane rozwiazanie (ktos kiedys pierwszy musial to przeciez wymyslec :D), jesli wprowadze sie kiedys "na swoje" i nie bede miec "takiej" lazienki, to bedzie mi jej z pewnoscia bardzo brakowac :(.

Przy wyborze byl to jeden z priorytetow dla nas. Znalezlismy taki projekt :D na szczescie, wiec dzieciaki beda mialy swoja a my swoja. To bardzo wygodna sprawa. Nawet znajomi nam radzili zeby zrobic z tych dwoj jedna, bo sa obok siebie,ale my chcemy dwie

zrezygnowałam z takiej na rzecz garderoby-coś za coś. Ale na poziomie mamy dwie łazienki, więc nie jest najgorzej. Ale w innych okolicznościach walczyłabym o przysypialnianą!

Doskonała sprawa i moje marzenie. Dlatego "wycięłam" ją z sypialni.

Dlaczego ? Z powodów oczywistych - higienicznych - wiecie kiedy :oops:

Z powodu nie budzenia wszystkich w środku nocy

Z powodu możliwości wspólnego korzystania (wiecie kiedy :roll: )

Z powodu posiadania garderoby obok - czyli wstaję i za chwilę wychodzę gotowa w "pełnym rynsztunku" właczając makijaż.

Witam.

Ja mam sypialnię z łazienką. Mała bo mała 170 x 170 ale jest. Sypialnia na parterze. Dzieci mają swoje królestwo z łazienką na poddaszu. Nie wyobrażam sobie inaczej. To był pierwszy warunek męża gdy zaczęliśmy projektować dom. Do domku mam zamiar wprowadzić się w przyszłym roku więc zobaczymy jak to rozwiązanie się sprawdzi. Uważam jednak , że WARTO. Pozdrawiam

Dlaczego ? Z powodów oczywistych - higienicznych - wiecie kiedy :oops:

.

:p

Wiemy, wiemy.

To też standard (w cywilizacji).

Ufff a już się bałam, że tylko moje życie Masłow zdominował :o :wink:

ale w wannie czy pod prysznicem? :roll: 8) :wink:

Duuuuża wanna. Co prawda prysznic jest w łazience obok ( u dzieci) jak by co.... No i płyty g-k też podwójne kładliśmy z obus tron :roll:

Gość elutek

Duuuuża wanna. Co prawda prysznic jest w łazience obok ( u dzieci) jak by co.... No i płyty g-k też podwójne kładliśmy z obus tron :roll:

Ależ akustycznie z obu stron się pozabezpieczały

- pieszczochy... ech!

:D :wink:

to zabezpieczanie i tak nic nie pomoże, wiadomo przecież, że:

"Nowy domek - nowy potomek" :D