basia33 04.01.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Z powodu możliwości wspólnego korzystania (wiecie kiedy ) ale w wannie czy pod prysznicem? Najlepiej mieć wybór. My o to zadbaliśmy. Egoistycznie mamy dla siebie największą łazienkę Hi hi hi. My też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 04.01.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Z powodu możliwości wspólnego korzystania (wiecie kiedy ) ale w wannie czy pod prysznicem? Najlepiej mieć wybór. My o to zadbaliśmy. Egoistycznie mamy dla siebie największą łazienkę Hi hi hi. My też My również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.01.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 To jakaś zaraza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.01.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Nio My też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 01.12.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Finalnie lazienki przy sypialni nie mamy.....Moze uleglam troszke, sama juz nie wiem. Teraz czekamy na pozwolenie na budowe. Czy faktycznie bez lazienki bedzie zle? Powiem Wam w ..... 2011 albo i w 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 01.12.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dla mnie łazienka i garderoba przy sypialni były - oprócz regularnego salonu przyzwoitych rozmiarów - najważniejszym kryterium przy wyborze projektu. A i tak zażądałam od architekta wydłużenia tej części domu w stronę ogrodu, aby powiększyć garderobę. (Mam nadzieję, że nie będzie za mała ). Na planie wygląda to tak: http://images48.fotosik.pl/233/d36b1fa29adf13c0.jpg Większa łazienka dostępna z korytarza jest dla gości. (Dzieci brak). Zlikwidowaliśmy dodatkową toaletę (2 łazienki + WC dla dwuosobowej rodziny to trochę za dużo), więc gościnna łazienka będzie również pełnić jej funkcje. A łazienka, do której prowadzi przejście przez garderobę, to super pomysł. Zakochałam się w nim, odkąd zobaczyłam je u Carrie Bradshaw w "Sex And The City". Oto mahattańskie włości Carrie: http://images42.fotosik.pl/145/b7f8ee8643b652b6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimmi 02.12.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 A łazienka, do której prowadzi przejście przez garderobę, to super pomysł. Zakochałam się w nim, odkąd zobaczyłam je u Carrie Bradshaw w "Sex And The City". Oto mahattańskie włości Carrie: http://images42.fotosik.pl/145/b7f8ee8643b652b6med.jpg Faktycznie, Carrie miała coś takiego u siebie w mieszkaniu. Zarówno garderoba, jak i łazienka była u niej spora, ale nic w tym dziwnego, bo miała mnóstwo ciuchów ("kiedyś w końcu założę tę bluzkę, więc jej nie wyrzucę" lub "tę sukienkę ubrałam co prawda tylko raz, ale pasuje mi akurat do tamtej pary butów" ) i niezliczoną ilość par butów, za to część kuchenna była maleńka. A w mieszkaniu, które planowała z Big'iem, garderoba była wielkości niejednej sypialni. Osobna garderoba jest o tyle atrakcyjna, że zastępuje kilka szaf. I chętnie bym coś takiego widziała w moim przyszłym mieszkaniu. Wracając do sypialni z łazienkami, to też nie widzę w nich wad. A osoby narzekające na to, że słychać jak ludzie biorą prysznic, czy używają suszarki, zapewniam, że ja mam takie atrakcje na co dzień, mimo że łazienka nie jest nawet umiejscowiona bezpośrednio przy moim pokoju. Nieprzypadkowo pierwsze projekty, które zrobiłam w CAD Decorze w ramach ćwiczeń, były wariacjami pt. "moja wymarzona..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an100 02.12.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ja mam i jestem strasznie zadowolona blisko chociaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 05.12.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Chciałabym się dowiedzieć jak w praktyce sprawdza się przechodnia garderoba prowadząca do łazienki. Mam tutaj na myśli konkretną rzecz – czy poziom wilgotności w garderobie nie jest zbyt wysoki. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wymaga ona odpowiedniej wentylacji, ale czy to nie za mało? Czy bezpośrednie sąsiedztwo z łazienką ma bardzo negatywny wpływ na przechowywane w garderobie ubrania?Może sensownym byłoby w takiej konfiguracji pomieszczeń, zaopatrzenie szafy garderoby w drzwi…? Wówczas ubrania byłyby dodatkowo zabezpieczone przed wilgocią. Ale takie drzwi do szaf to – po pierwsze dodatkowy wydatek, po drugie – zabranie przestrzeni z garderoby no i po trzecie – utrudniony dostęp do półek i wieszaków.Będę wdzięczna za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chloe 05.12.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Nie mam doświadczeń z takim rozwiązaniem, jednak nie zdecydowałabym się na nie. Obawiałabym się tej wilgotności i jakoś przechodzenie przez garderobę do łazienki nie do końca mi się widzi.. ale niech wypowiedzą się użytkownicy takiego rozkładu pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 05.12.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Ja też tego nie widzę...ale dlaczego tak ma być? czy tak jest w projekcie? moim zdaniem przedzieranie się np w nocy do łazienki, to nie zbyt dobry pomysł...przemyśl to jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 05.12.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Tak właśnie jest zaprojektowany układ pomieszczeń w projekcie http://images40.fotosik.pl/425/be3976ca4725b723.jpg Poza tym, nam bardzo podoba się to rozwiązanie. Dzięki temu przejściu przez garderobę do łazienki mamy o jedne drzwi mniej w sypialni co daje nam dodatkowy kawałek wolnej ściany. Martwi mnie tylko ta wilgotność ...... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 05.12.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Szczerze mówiąc to się nie spotkałam z takim rozwiązaniem. I chyba bym się na coś takiego nie zdecydowała... Załóżmy przekopujesz ogródek i jesteś całkiem brudna i lecisz do łazienki się umyć. Przechodząc przez garderobę brudzisz wszystkie ubrania - pomysł bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik.. 05.12.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 a mi się podoba taki układdla kobiety idealny, garderoba i łazienka ,wszystko na wyciągniecie ręki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.12.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 spotykałam takie rozwiązania w czasopismach wnętrzarskich. Podstawą jest doskonała wentylacja łazienki i garderoby, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.12.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 W naszym projekcie było podobnie, układ sypialnia, garderoba, łazienka. Stanęło na tym, ze do łazienki wchodzi się z korytarza a drzwi od strony garderoby zamurowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 06.12.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Moim zdaniem to dobre rozwiazanie o ile w tej lazience nie suszysz prania . Poza tym sa przeciez drzwi pomiedzi lazienka z ta garderoba. Garderoba powinna byc przy lazience - myjesz sie, robisz 2 kroki i zakladasz ubranie. Nie musisz biegac do oddalonej garderoby. Na bank bedziesz zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 06.12.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 (edytowane) To bardzo fajne rozwiązanie i sama chciałabym tak mieć. Kto kojarzy "Sex And The City", pamięta zapewne taki układ z mieszkania Carrie. Dla mnie cudo. Łazienka za garderobą ma jeszcze jeden plus, szczególnie jeśli mieszkamy z partnerem, który wstaje o innej porze. Hałasy z łazienki (szumiąca woda, suszarka etc.) są lepiej tłumione i nie docierają tak łatwo do sypialni. Druga osoba może się dłużej wyspać. AJa, nie wydaje mi się, aby łazienka przy sypialni służyła do opłukania rąk, butów etc. po przekopaniu ogródka. Od tego są pomieszczenia gospodarcze albo ewentualnie ogólnodostępna łazienka gdzieś bliżej wejścia. Edytowane 6 Grudnia 2010 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 06.12.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Darcy, dokładnie tak jak piszesz - po przekopaniu ogródka itp. będzie można użyć ogólnodostępnej łazienki (choć tego ogródka nie planuję przekopywać zbyt często A jeśli chodzi o rozkład pomieszczeń - to już go nie zmienimy - bo ściany już stoją no i co więcej on nam odpowiada. Teraz zastanawiamy się tylko jak zaplanować szafy garderoby – czy montować w nich drzwi, czy nie ma takiej potrzeby. Jak na razie skłaniam się do pozostawienia otwartych szaf bez drzwi. Dokładnie tak jak miała Carry w S&TC – Darcy, też zakochałam się w garderobie Carry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 06.12.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Aby wszyscy wiedzieli, o co chodzi: http://decoratorium.blox.pl/resource/carrie_closet.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts