TomKa 27.03.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Aż się zdziwiłam, że nie zostawiłam wcześniej żadnego wpisu . Cóż pewnie spowodowane to było to pośpiechem , bo innego wytłumaczenia nie znajduję. W każdym razie, zaglądam tu i z przyjemnością czytam kolejne wpisy. Już sam pomysł dziennika mi się spodobał. Bardzo mnie zainteresował pomysł z lustrem. Mam u siebie przed tarasem szpetną ścianę obory. Chciałam ją zasłonić roślinami pnącymi i dodać ciekawy motyw czyli ramę okienną z okiennicami. Teraz wydaje mi się, że takie lustro mogłoby być rewelacyjnym rozwiązaniem, bo stworzyłoby dodatkowo wrażenie większej przestrzeni między dwoma budynkami. Tylko teraz mam problem, co i jak posadzić, żeby ładnie się odbijało, a nie tylko nasz dom ... Nie za wcześnie na sianie cukinii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 30.03.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Nie za wcześnie na sianie cukinii? Palety stoją w garażu, tam jest nieco chłodniej niż w domu więc liczę się z wydłużonym czasem kiełkowania - myślę, że będzie w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 08.04.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 I jak tam prace nad ogrodzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 08.04.2009 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ogrodzenie, póki co, straszy wystającym zbrojeniem Fundament jest - schnie sobie pięknie, a zaraz po świętach murujemy słupki. Przęsła "się robią", poczatkiem maja powinniśmy mieć już całość zamkniętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 10.04.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 To i ja zagladac bede. Pomysl z lustrem - rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 19.06.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 trafiłam z watku trawnikowego i mam zamiar kibicowac powstawaniu pieknego ogrodu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggie_may 21.06.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Przyłączam się do Twoich Kibiców. Mam pytanie gdzie będziesz w okresie zimy przechowywała roślinki ,które tego wymagają Czekam na zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.06.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 moje opgrodzenie na dzień dzisiejszy też straszy tylko słupkami z tą różnicą, że moje przęsła się jeszcze nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.11.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Jestem bardzo ciekawa efektu jak u Ciebie teraz ogród wygląda. Czekamy na fotki U nas też spadek i ciągle myślę, jak to dobrze rozwiązać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 To ja się wpisuje do komentarzy, ale na razie mogę stwierdzić - fajny murek W kazdym razię poproszę o garśc informacji praktycznych, jesli to nie tajemnica, czyli jaki długi, z czego (bloczki betonowe?), i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 13.11.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 To i jadam znac ze czytam Zapowiada sie pieknie! Dokladnie tak jak lubie. Jestem na podobnym etapie, wiec na pewno bede do Ciebie czesto zaglądac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.11.2009 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 W kazdym razię poproszę o garśc informacji praktycznych, jesli to nie tajemnica, czyli jaki długi, z czego (bloczki betonowe?), i za ile? Tak z dokładnością do centymetra to musiałabym zmierzyć... Ale "pi razy głazy" wysokiego (na 75 cm) jest 11 mb, a do tego niski (25 cm) murek 6 mb. Zrobiony z bloczków betonu komórkowego (25 x 25 x 50) wyższy murek jest zbrojony. Bloczki kosztowały 800 zł (a jeszcze mi ich zostało, wykorzystam do "oczka" wodnego), do tego zaprawa 400 zł, druty zbrojeniowe gratis od składu, cement i piach 250 zł. Murek stawiały zaprzyjaźnione chłopaki w zamian za naszą pomoc u nich, ale gdybym musiała płacić wyszło by ok. 400 zł za robociznę. Do zrobienia pozostaje: - tynkowanie (na kolor taki jak dom) - nałożenie "czapek" z piaskowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.11.2009 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 To i jadam znac ze czytam Zapowiada sie pieknie! Dokladnie tak jak lubie. Jestem na podobnym etapie, wiec na pewno bede do Ciebie czesto zaglądac To super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.01.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 .... z wielką chęcią się przyłącze do podglądania prac ogrodowych.... bo też mam działkę mikroskopijną i wielkie plany by było tam miło i ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 12.01.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witam Mymyk KSK jaka masz kostke u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 12.01.2010 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Libet decco antico "Romano" w kolorze piaskowo-beżowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 12.01.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Libet decco antico "Romano" w kolorze piaskowo-beżowym. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.01.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Dzień dobry. Pozwoliłem sobie zaglądnąć do twojego dziennika. http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_2_46v.gif Ile pracy i jakie efekty http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_13_15.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.01.2010 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Cieszę się bardzo, wpadaj częściej! Efekty... khem khem... wiem, że powinny być nieco bardziej spektakularne... Ale tak jakoś uparłam sie, że 99% prac wykonamy sami (no, murek stawiały "pany", bo nie udźwignęłam pustaków ) w tzw. wolnym czasie - a tego, jak powszechnie wiadomo, zawsze brakuje. Finanse tez daja popalić - urządzanie ogrodu niestety do tanich nie należy (jak całe budowane zresztą) choć gdzie mam okazje to korzystam ze zniżek - np. u zaprzyjaźnionych szkółkarzy. Juz nie moge doczekać się wiosny; jak wyjde "w pole", jak rusze z tymi roslinami to dopiero w przyszłym sezonie zobaczycie! A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.01.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Projektowanie ogrodów to moja praca i hobby Zapewne wszyscy klijęci patrzą jak ma projektant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts