Yacek2000 05.01.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Zaktualizowałem zdjęcia - dodałem zdjęcie ściany wraz z kominkiem. (adres strony podany powyżej przez Frugo100). Kuchnia nie jest ciemna, łatwiej ją zaprojektować. Poniżej projekt mojej kuchni. Edytowane 5 Stycznia 2011 przez Yacek2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 24.01.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Conajmniej jeden z domków (conq) będzie miał kominek z płaszczem wodnym. Tak się zastanawiam: gdzie w takim układzie przeciągnąć rury do kotłowni? - podłogą przez kuchnię, pod schodami i przez wiatrołap? - podłogą przez korytarzyk i mała łazienkę? - gdzieś górą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conq 25.01.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 rury mamy ułożone tak że w miedzi idą pod podłogą od kominka do przestrzeni pod schodami, tam będzie bufor i stamtąd PEXem pod podłogą do rozdzielaczy w kotłowniw podłodze jest w planie 10cm styropianu więc jest gdzie zmieścić rurki, my daliśmy 20cm styroNa razie ogrzewanie działa więc nie angażujemy sił na kominek ale na wiosnę się tym zajmiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 04.02.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Oryginalny projekt przewiduje "trójnikowe" łączenie kaloryferów. Jeśli bym chciał rozdzielaczowy, to w którym miejscu najlepiej szafki na rozdzielacze? Sądzę że większość z was ma właśnie rozdzielacze, więc i macie doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conq 07.02.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 (edytowane) My zdecydowaliśmy się na system rozdzielaczowy :na dole oczywiście bo jest podłogówka a w górnej łazience chcieliśmy zrobić podłogówkę na RTLu więc sensowniej też na rozdzielaczuNa parterze rozdzielacze umieściliśmy oczywiście w kotłowni (co widać w dzienniku)a w pokoju nad garażem zaplanowaliśmy naszą sypialnię a że powierzchnia po podłodze wychodzi 32m2to zrobimy tam garderobę (ciemną) i w niej będzie szafka z rozdzielaczem pozdrawiam Edytowane 7 Lutego 2011 przez conq dopis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 07.02.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Oj faktycznie są zdjęcia, jakimś cudem wasz dziennik nie był u mnie zasubskrybowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 01.03.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Kto z was ma cyrkulację CWU? Bo się zastanawiam czy warto - obie łazienki przyległe do kotłowni, jedynie kuchnia troche dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conq 08.03.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 My nie zdecydowaliśmy się na cyrkulację CWU głównie celem uproszczenia wykonania instalacji i uniknięcia dodatkowych kosztów m.in. pracy pompy na razie nie opiszemy jak z użytkowaniem ale myslę że to nie będzie nam przeszkadzało Zapomniałem o jeszcze jednej zmianie, nie pasował nam się kierunek schodów na strych bo wg planu wejście było wprost ze schodów, średnio bezpieczne. Proste obrócenie schodów drewnianych nie wchodzi w grę bo długość skrzynki jest większa niż rozstaw jętek a nie chcieliśmy robić zmian w wieźbie. Rozwiązaniem jest zastosowanie schodów nożycowych metalowych (droższych nż drewniane) które są mniejsze i mieszczą się między jętki z wejściem od strony korytarza. Niebawem wrzucę do dziennika foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 21.04.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Kanalizacja. Też wszyscy macie po 3 piony jak w projekcie? Na moje oko wystarczyłyby dwa: obydwu-łazienkowy-kotłowy i kuchenny. A może nawet napowietrznik w kuchennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conq 23.04.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam, My mamy 3 piony ale związane ze zmianami w górnej łazience. 1- kotłownia (pralka,suszarka) łazienka piętro (wanna, kibelek) 2 - kotłownia (kratka w podłodze) łazienka piętro (prysznic) 3 - łazienka dolna (wszystkie sanitariaty) łazienka piętro (umywalka) w kuchni nie robiliśmy pionu a jedynie dwa wyjścia z chudziaka w innych miejscach niż w projekcie przy stanie zero trzeba mieć już przemyślanych trochę rzeczy pozdrawiam świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 07.07.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Panie i Panowie, założyłem sobie dziennik: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182423-Gara%C5%BC-z-domem-%28WM24-L-Pluszcz%29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 21.11.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 W kwesti alarmu: Jakie jest optymalne rozmieszczenie czujek ruchu w Pluszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliver 19.09.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam Was serdecznie. Właśnie jestem na etapie wyboru projektu domu i jestem na 99% zdecydowany na projekt Pluszcz. Ideałem jeszcze byłoby zobaczenie go "na żywo". Mam więc pytanie - czy ktoś wie gdzie taki dom stoi na Podkarpaciu albo czy może ktoś z Was taki posiada i można byłoby zobaczyć i porozmawiać? Dziękuję za odpowiedzi a jeśli temat nie pasuje do tego działu to przepraszam i obiecuję że się poddam karze i samobiczowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.09.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Prosze o zakładanie wątków we właściwym działach a przede wszystkim sprawdzenie czy nie ma podobnych!Przenoszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ci_d 17.10.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Guliver ja mam Pluszaka ale koło Poznania tak ze trochę do Podkarpacia jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts