kulka i.w. 26.09.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Mamy pod płotem ułożoną podmurówkę z odpadów granitowych, o taką:http://galeria.wozik.com/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=2 Między granity nasypałam ziemi i chcę tam coś posadzić, co się będzie wiło, kwitło, nie marzło zimą i poradzi sobie z niewielką ilością ziemi. Myślałam o barwinku, ale może coś jeszcze? Możecie coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 26.09.2008 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Zapomniałam dodać, że roślinka będzie tam miała półcień do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 27.09.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 A musi być zimozielone, czy wystarczy, żeby było wieloletnie? Zimozielony jest ubiorek, ale jeśli Ci niekoniecznie na tym zależy, to moze być karmnik oscisty, albo skalnica Arendsa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 27.09.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Dywan z floxów, smagliczkę, tojeście płożące, macierzankę,dąbrówki, etc. wszystkie saklne i sucholubne ( murek odsącza wodę). Wykaz roślinek, tu: http://piaseczki.webpark.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.09.2008 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 dziękuję pięknie za rady. Coś na pewno wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.09.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Od wewnętrznej strony czy zewnętrznej?Bo mi tam wspaniale pasowałby żywopłot z róży - jakiś rambler o krótkich pedach, albo jakaś parkowa, o wiotkich pedach (burbońskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 29.09.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Ale z trawnikiem to się napracowaliście:) Piękny jest:) A jaki gatunek trawy sadziliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 29.09.2008 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Od wewnętrznej strony czy zewnętrznej? Bo mi tam wspaniale pasowałby żywopłot z róży - jakiś rambler o krótkich pedach, albo jakaś parkowa, o wiotkich pedach (burbońskie). I od wewnerznej i zewnętrznej. Ale róże tam nie urosną. Szczeliny są za małe i tej ziemi za dużo by nie miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 29.09.2008 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Ale z trawnikiem to się napracowaliście:) Piękny jest:) A jaki gatunek trawy sadziliście? Oj napracowaliśmy się to prawda - zwłaszcza podlewanie latem to był wyczyn:) Dziękuję za pochwałę) Trawy z Iławy mieszanka "Uniwersalna Uniwersum" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.09.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Na zdjęciu w takim razie nie widac jak chcesz miec to posadzone. Ja widzę podmurówke z kamienia na której postawiono drwniany plot. I własnie przed ta podmurówką widziałabym róze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 30.09.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Podmurówka to odpady granitowe połozone jeden na drugim. Między szczeliny pomiędzy kamieniami nasypałam ziemi. W tych szczelinach chcę coś posadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Acha. Ale i tak stawiałabym na róże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 01.10.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Acha. Ale i tak stawiałabym na róże. Róże juz są Okrywowe, wzdłuż ściezki od furtki do domu:)) I faktycznie pięknie wyglądają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts