Ew-ka 03.07.2012 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 mielone w sosie pieczarkowym z ziemniakami pure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.07.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 U nas dziś botwina i roladki ze szpinakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 03.07.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 U nas niezmiennie od dwoch dni botwinka z jajkiem, ziemniaki z cebulka i skwareczkami z boczusia + zsiadle mleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 04.07.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Chefa szukam, celem dokonania przesłuchania na okoliczność . O noże chodzi. Kurka wodna mać, w domu noży od groma a kroić nie ma czym. Poproszę o namiar na noże, które mogła bym testamentem przekazać młodszemu pokoleniu. I żeby jak spadnie, to się w terakotę wbijał, a nie trzonek ..w drzazgi. Chef ratuj !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.07.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Jak do przekazywania wnukom to może taki: http://sushi-shop.pl/images/BigImage/C-04.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 04.07.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Ja sobie ostatnio kupiłam tkie ładne różowe z firmy neoflam (niby wyglądają jak ozdoby, a nie poważne narzędzia) i pocięłam sobie łapy. Za ostre jak dla tak roztargnionej osoby jak ja. Wolę więc haratać trochę tępszymi niż chodzić w oplastrzeniu. Wyjątkiem jest nóż ze wspomnianej firmy z ostrzem w kształcie falbanki (pięknie kroi bułki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.07.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Mam też jeden Neoflam, ale już jest do d... Poodłaziła mi częściowo ta farba i jaj kawałki zostają na jedzeniu...Mam jeden Fiskars - fajny. Dokupiłam do niego ostrzałkę oryginalną i jestem zadowolona. Jednak dla mnie najlepsze są z Zeptera. Mam 3 (2 z piłką, jeden zwykły) i używam ich najczęściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 04.07.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Cóż z tego, że przód działa, całkiem ostro , jak tyły sie nie trzymają ? Dziś jeden z wypasionych zaliczył pełne automaczynne rozłożenie w dłoni. No się rozzzwalił !! , jeszcze do pomidora nie podeszłam a ta franca już poległa. Ostało mi się ostrze w pełnym rynsztunku i kuśtrypek tylni. Nie wiem..może ziemniaka na niego nabiję , szmatą okręcę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.07.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) Chefa szukam, celem dokonania przesłuchania na okoliczność . O noże chodzi. Kurka wodna mać, w domu noży od groma a kroić nie ma czym. Poproszę o namiar na noże, które mogła bym testamentem przekazać młodszemu pokoleniu. I żeby jak spadnie, to się w terakotę wbijał, a nie trzonek ..w drzazgi. Chef ratuj !!!! ... witaj Ziaba ... mam nadzieję, że "na ratunek" jeszcze nie za późno ... Goście byli (i nie zglądałem) Do użytku domowego mogę ze spokojnym sumieniem polecić komplet, który sam używam od około 20-tu lat - dokładnie taki "henckels international classic" ... możesz wybrać cokolwiek z "amazon.com" (sądzę, że zakupy z Polski są tam akceptowane i dostępne) ... polecał bym przeglądać strony "w górę" tzn 4-ta, 3-cia, 2-ga, 1-sza ... "w dół" - moim zdaniem - szkoda sobie zawracać głowę. Jeżeli interesują Cię narzędzia bardziej profesjonalne, to polecam "Dexter" (używam ich w restauracji) albo "Global" Dla pokoleń może być jakiś "Hattori" z serii KD ... ten na obrazku powyżej, to bardzo przyzwoity ... ale raczej do ryb tylko ... Gyuto byłby bardziej poręczny ... a jakiś niezły Santoku (niekoniecznie Hattori) w domowej kuchni zawsze się przydaje Edytowane 5 Lipca 2012 przez Chef Paul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.07.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 ja tam mam zwykłego Gerlacha i ostrzałkę. Kroi wszystko - od pomidorów, chleb po zamarznięte mięso. Tylko nastrzyć trzeba co jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 10.07.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 U nas dzisiaj: bób z kurkami i makaron z jagodami dla dzieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.07.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Niedziela więc: potrawka z kurczaka z makaronem własnej roboty i ryż zapiekany z poziomkami ze śmietaną :yes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.07.2012 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 fasolka -żółta lub zielona -teraz króluje na naszych talerzach ,na zimno ,na ciepło , z masełkiem, z bułeczką ,z czosnkiem .......... jak kto woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 16.07.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Wczoraj udka pieczone w marynacie jogurtowej i sałatka tzw. przegląd lodówki, a dzisiaj szaszłyki drobiowe, do tego ryż z warzywami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.07.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 fasolka -żółta lub zielona -teraz króluje na naszych talerzach ,na zimno ,na ciepło , z masełkiem, z bułeczką ,z czosnkiem .......... jak kto woli Zajefajny pomysł na obiadek............."......." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.07.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Poniedziałek: melon zawijany w grilowany bekon i dalej..........grillowanie ala szeffff .Młode ziemniaki nadziewane ziemniaczanym pure z mozzarellą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 17.07.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Dziś u nas rosół i placki cukiniowo-ziemniaczane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.07.2012 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 środa.Zarzutka na żeberku i racuchy oczywiście drożdżowe z jagodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.07.2012 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Czwartek.Pizzerinki gofrowe i barszcz ukraiński na młodych burakach i boczuniu wędzonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 piątek.Halibut panierowany,kulki ziemniaczane własnymi ręcami zrobione,surówka z kiszonej tegorocznej,młodej kapusty.Do picia kompot z papierówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts