Bramer 21.11.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 21.11.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 21.11.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 21.11.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 no to ciach (o) ! http://img300.imageshack.us/img300/2016/obraz031largepu7.th.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia27 21.11.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Wczoraj kupiłam mrożone filety i paczkę warzyw na patelnie....szybkie i smaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 21.11.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 noooo... + jakiś szybki sosik na rybkę i pycha. RYBA WPŁYWA NA WSZYSTKO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.11.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Ja od wieki wiekow robie ciasto na pizze drozdzowe na duzej blaszce. Do miski wrzucam: -1 jajko -1/2 lyzeczki cukru -102 lyzeczki soli -2 dkg drozdzy swiezych pokruszyc -2 lyzki masla -150 ml mleka cieplego -i maki tyle aby wyrobic recznie cisto, ktore sie nie klei do rak Ciasto po wymieszaniu w misce wyrabiam kilka minut na duzej drewnianej desce, potem cale smaruje olejem i do miski, nakrywam i czekam az wyrosnie. Blaszke smaruje olejem cienko, na tym rozkladam ciasto (jest elastyczne ale nie klucha) i srey orzas rozne dodatki i przyprawy (zawsze musza byc przesmazone pieczarki u mnie). Ciasto robi sie szybko, bo wszystko wrzuca sie do miski razem. Dzięki za przepis. Proszę jeszcze o informację ile soli trzeba dodać, bo 102 łyżeczki to chyba trochę za dużo. Domyślam się, że chodziło o 1/2 łyżeczki, a może o 1-2 łyżeczki? A jeszcze jedno...ile tak mniej-więcej tej mąki? Soli 1/2 lyzeczki, a maki dodaje tak aby ciasto latwo sie wyrabialo ale nie bylo twarde i sie nie kleilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 21.11.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Wszystkim dziękuję za pizzowe przepisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.11.2008 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 dzisiaj żurek i placki ziemniaczane http://img527.imageshack.us/img527/5214/plackiziemniaczanemw8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.11.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Jejuniu, Ew-kaale bym zjadla takie placki .Sama nie robie , bo moi miesozerni ,a tylko dla mnie mi sie nie chce . U mnie dzisiaj golabki , tez nie lubia ,ale beda musieli Szybko sie przygotowuje , wiec zrobilam . Czy ja moge zapytac jak szybko zagniatacie te ciasta do pizzy ? Kiedys z jakiegos przepisu w necie chcialam zrobic to rece mi prawie zemdlaly .Syn dokonczyl zagniatanie.Czy te przepisy sa moze latwiejsze ? Mam na mysli szybsze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 21.11.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Jejuniu, Ew-kaale bym zjadla takie placki .Sama nie robie , bo moi miesozerni ,a tylko dla mnie mi sie nie chce . U mnie dzisiaj golabki , tez nie lubia ,ale beda musieli Szybko sie przygotowuje , wiec zrobilam . Czy ja moge zapytac jak szybko zagniatacie te ciasta do pizzy ? Kiedys z jakiegos przepisu w necie chcialam zrobic to rece mi prawie zemdlaly .Syn dokonczyl zagniatanie.Czy te przepisy sa moze latwiejsze ? Mam na mysli szybsze ? placki świetne, takie walentynkowe rrmi - jakie to gołąbki, że szybko się robi mi co najmniej 3 godziny to zajmuje a ciasto na pizzę /robię często/ mikserem ugniatam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.11.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 rrmi moi chlopcy same placki moga jesc ale ....na deser podaje im z gulaszem u nas nazywa sie to Placek po Bytomsku u was moze byc po Warszawsku jak robienie golabkow jest szybkie to ja nie wiem no chyba , ze ktos robi niewielkie ilosci , bo u mnie to z min.dwoch glowek kapusty za dobre mi wychodza , dlatego tak duzo ich jedza co do pizzy ......jak mam pod reka Froscha , to go wykorzystuje do wygniatania ciasta .samej faktycznie jest ciezko u mnie dzisiaj grochowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 21.11.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ...za dobre mi wychodza, dlatego tak duzo ich jedza u mnie dzisiaj grochowka frosia super gołębie robi, jadłem, to wiem a kiedy robisz żurek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.11.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ...za dobre mi wychodza, dlatego tak duzo ich jedza u mnie dzisiaj grochowka frosia super gołębie robi, jadłem, to wiem a kiedy robisz żurek? robie tylko i wylacznie żur jak bedziesz grzeczny to nawet i jutro mam swiezo ukiszony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 21.11.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ...za dobre mi wychodza, dlatego tak duzo ich jedza u mnie dzisiaj grochowka frosia super gołębie robi, jadłem, to wiem a kiedy robisz żurek? robie tylko i wylacznie żur jak bedziesz grzeczny to nawet i jutro mam swiezo ukiszony wiem plecy wymasuję...Froscha nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.11.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Golabki szybko sie robi , tylko dlugo sie gotuja Tez duzo robie , no ale nie tyle co Frosia , bo u mnie i tak beda krecic nosami, zwlaszcza Mlody Widze , ze nie ma ciasta na pizze lekkiego do zrobienia Te placki z gulaszem to niezly pomysl, nigdy tak nie jadalam ,dzieki Frosiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 21.11.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Widze , ze nie ma ciasta na pizze lekkiego do zrobienia jak nie ma, jak jest 300 g mąki tortowej, ok. 2/3 szklanki mleka, 20 g drożdży, 2 łyżki oliwy do ciasta, olej do blachy, sól do smaku, pół łyżki cukru drożdże rozetrzeć z cukrem i ciepłym mlekiem i pozostawić do wyrośnięcia, następnie wlać do przesianej mąki, posolić, wyrobić, dodać oliwę, wyrobić i odstawić do wyrośnięcia a dalej to już wiadomo... a wyrabia się bardzo łatwo mikserem, tymi końcówkami co leżą: http://images30.fotosik.pl/297/c3182fcea8843d04.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 21.11.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Ja swoje ciasto na pizze wyrabiam do momentu połączenia składników. Dla mnie jest to bardzo łatwe ciasto . A na obiad miałam dziś polewkę z ziemniakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 21.11.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 a wracając do gołąbków - może ja robię coś nie tak, że tyle czasu mi to zajmuje ale tak to mniej więcej u mnie wygląda: 1. wstawiam kapustę do gara, żeby się sparzyła /oczywiście wcześniej wycinam głąba / zanim woda się zagotuje, liście sparzą i pościągam wszystkie, mija godzina w czasie tej godziny: 2. wstawiam wodę na ryż, jak się zagotuje, wrzucam ryż i gotuję /ok. 30 min./ 3. mielę mięso 4. obieram, kroję i podsmażam cebulę 5. dodaję do mięsa ryż, cebulę, jajo, przyprawy kolejną godzinę zajmuje mi ścinanie nerwów z liści, przycinanie ich odpowiednio, wypełnianie farszem, układanie w garze gotowanie 1,5 - 2 godz. /w zależności od ilości/ no i co Wy na to? można gdzieś przyśpieszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.11.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 a wracając do gołąbków - może ja robię coś nie tak, że tyle czasu mi to zajmuje ale tak to mniej więcej u mnie wygląda: 1. wstawiam kapustę do gara, żeby się sparzyła /oczywiście wcześniej wycinam głąba / zanim woda się zagotuje, liście sparzą i pościągam wszystkie, mija godzina w czasie tej godziny: 2. wstawiam wodę na ryż, jak się zagotuje, wrzucam ryż i gotuję /ok. 30 min./ 3. mielę mięso 4. obieram, kroję i podsmażam cebulę 5. dodaję do mięsa ryż, cebulę, jajo, przyprawy kolejną godzinę zajmuje mi ścinanie nerwów z liści, przycinanie ich odpowiednio, wypełnianie farszem, układanie w garze gotowanie 1,5 - 2 godz. /w zależności od ilości/ no i co Wy na to? można gdzieś przyśpieszyć? ja daje mieso mielone kupione w sklepie, wiec mozna oszczedzic troche czasu ale dodaje jeszcze pokrojony w kostke i podsmazony boczek wedzony czasowo wychodze mniej wiecej tak jak ty no i jeszcze sos.... dodatkowa godzina to sprzatanie kuchni jestem mistrzem robienia balaganu podczas gotowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts