magpie101 23.02.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Filet z kurczaka (juz sie marynuje od rana) z grilla elektrycznego, surowka, ziemniaki cwiartki z frytkownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ziemniaki szefa...:D.....karczek w majonezie kieleckim marynowany ,zapieczony z naciowym selerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 23.02.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 cos apetycznego z karty.razem z moja stara idziemy do resteuracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.02.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 a dziś u mnie kolacja w restauracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 a dziś u mnie kolacja w restauracji To sie nie liczy:D:D Tu mają być przepisy na...........Pomysły na obiad w knajpie to tylko wygodnictwo....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ale skoro Wy idziecie do knajpy to ja zaproszę moją małże na cuda z ziemniakami...na bazie majonezu kieleckiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 24.02.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 meskie jedzenie z babskim akcentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 24.02.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Własnej roboty pizza z sosem pomidorowym, cebulką, tuńczykiem, kukurydzą, mozarellą i tartym serem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.02.2012 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 wczoraj obiad u synowej dzisiaj papardelle ze świeżego szpinaku z serem gorgonzola na deser jabłka zapiekane z kruszonką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 24.02.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Mój dzisiejszy obiad:Składniki dla dwóch osób: filet z kurczaka przyprawa gyrosduży gęsty jogurt naturalnyczosnek, sól, pieprzsałata lodowadwa niewielkie pomidorypapryka czerwonazielony ogórekłuskany słonecznik Mięso ugotować na jakiejś kostce albo innych przyprawach - jak kto woli (filet z kurczaka po ok. 15 minutach gotowania jest ugotowany). Mięso ostudzić. Potem je podzielić na niewielkie cząstki (jak w gyrosie) - najlepiej robić to rękami. Podsmażyć z 2 łyżeczkami przyprawy gyros na oleju/oliwie/maśle. Zrobić sos czosnkowy: do dużego jogurtu naturalnego wgnieść 6-7 ząbków czosnku, dodać odrobinę soli i pieprzu. Wymieszać. W razie potrzeby dodać jeszcze czosnku albo przypraw kwestia gustu). Posmarować sosem płaski talerz na całej powierzchni (wiadomo - zostawić brzegi, żeby nie wyglądało nieestetycznie). Posypać to (również całość talerza) porwaną/pokrojoną sałatą lodową (ok 2 liście na porcję). Na to położyć pokrojone w kostkę pozostałe warzywa - ja zawsze jest układam w taki jakby wianuszek na brzegu. Dodać mięso. Całość obsypać słonecznikiem (około łyżeczki na porcję) i jeszcze skropić gdzieniegdzie sosem. Gotowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 25.02.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Dziś 45 i 18 urodziny ( na 60 osób, więc takie małe wesele ), na jutro echo w lodówce, komu by się chciało jeść Co najwyżej pikantny czerwony barszcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.02.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 U mnie kwaśnica, bo jak sie całkiem ociepli, to nie będzie smakowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.02.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Filet drobiowy obsmazony, przelozony do naczynia zaroodpornego. Na to przesmazone kurki z cebulka i czosnkiem, do tego smietana kremowka i duzo zielniny, wszystko wylozone na fileta. Na to zolty ser starty i do piekarnika na 15 minut, podane z makaronem. Jutro zwykly schabowy, pure z ziemniakow i kapusta kiszona duszona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudyyna 26.02.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Najprostsza zupa świata z Avocado i czerwonym winem Na deserek kilka kiwi Na zielono dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.02.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 wczoraj obiad u synowej ... ... u mnie wczoraj u sąsiadów ... dziś u mnie Najprostsza zupa świata z Avocado i czerwonym winem Na deserek kilka kiwi Na zielono dzisiaj.... cały obiad "na zimno" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 26.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Mój dzisiejszy obiad: Składniki dla dwóch osób: filet z kurczaka przyprawa gyros duży gęsty jogurt naturalny czosnek, sól, pieprz sałata lodowa dwa niewielkie pomidory papryka czerwona zielony ogórek łuskany słonecznik Mięso ugotować na jakiejś kostce albo innych przyprawach - jak kto woli (filet z kurczaka po ok. 15 minutach gotowania jest ugotowany). Mięso ostudzić. Potem je podzielić na niewielkie cząstki (jak w gyrosie) - najlepiej robić to rękami. Podsmażyć z 2 łyżeczkami przyprawy gyros na oleju/oliwie/maśle. Zrobić sos czosnkowy: do dużego jogurtu naturalnego wgnieść 6-7 ząbków czosnku, dodać odrobinę soli i pieprzu. Wymieszać. W razie potrzeby dodać jeszcze czosnku albo przypraw kwestia gustu). Posmarować sosem płaski talerz na całej powierzchni (wiadomo - zostawić brzegi, żeby nie wyglądało nieestetycznie). Posypać to (również całość talerza) porwaną/pokrojoną sałatą lodową (ok 2 liście na porcję). Na to położyć pokrojone w kostkę pozostałe warzywa - ja zawsze jest układam w taki jakby wianuszek na brzegu. Dodać mięso. Całość obsypać słonecznikiem (około łyżeczki na porcję) i jeszcze skropić gdzieniegdzie sosem. Gotowe! Też zrobiłam, na kolację, ale nie gotuję mięsa, tylko smażę je na mocnym ogniu ok. 10 minut ( zamyka się i w środku jest miękkie i soczyste). U mnie skromniejsza wersja z kapustą pekińską Porcyjka dla nastolatki : Na dwa dni mam spokój z gotowaniem i pieczeniem. Będzie odgrzewane. Dziękuję za fajne pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Po imprezie przegląd lodówki.Placki ziemniaczane :D z wędliną i warzywami.Do popicia jedna szklanka boszczu czerwonego i jeden pieróg z kapusta i mięsem.Tak dla podtrzymania równowagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudyyna 27.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 ... u mnie wczoraj u sąsiadów ... dziś u mnie ... cały obiad "na zimno" ? A kto powiedział, że ta zupa musi być na zimno? -> http://pl.point.fm/kuchnia/przepisy/zupa-z-awokado.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.02.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 A kto powiedział, że ta zupa musi być na zimno? -> http://pl.point.fm/kuchnia/przepisy/zupa-z-awokado.html Ktoś tam cos zawsze powie nie znając przepisu.Wkleję ten sprawdzony przez moją siostrę z (sieci) Zupa z awokado i jarzyn: składniki: -1 duże, dojrzałe awokado (musi być miękkie, żeby dojrzało trzymam je zawinięte w papier i czasem trwa to kilka dni, a czasem muszę czekać przez tydzień, aż stanie się dostatecznie miękkie; zazwyczaj wrzucam mu do towarzystwa jabłko) -sok z połowy cytryny -1 łyżka oleju -70 g kukurydzy z puszki -3 pomidory z puszki, bez skórek -1 ząbek czosnku -1 posiekany por -1 czerwone chilli -500 g wywaru z jarzyn -150 ml mleka (np. kokosowego) -talarki pora, do przybrania -sól -grissini lub chipsy tortilli do podania wykonanie: Awokado obrałam i zmiażdżyłam widelcem, polałam sokiem z cytryny. Odstawiłam.W garnku rozgrzałam olej i przesmażyłam na nim pomidory, kukurydzę, posiekany czosnek, pora pokrojonego w talarki, posiekane chilli.Połowę obsmażonych warzyw wyjęłam i zmiksowałam wraz z awokado. Masę z powrotem włożyłam do garnka. Zalałam wywarem i mlekiem. Gotowałam przez ok. 4 minuty od zawrzenia. Doprawiłam.Na talerzu przybrałam talarkami pora. Podałam z nachos i grissini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 29.02.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 dawno mnie nie było... ja ostatnio wykorzystywałam tradycyjne kotlety w zestawach... schabowe robiłam z purre ziemniaczkowo-mlecznym i kapuchą, a później z gryczaną kaszą i ogóreczkami kiszonymi z domowego ogródka... mielone za to było z ziemnaczkami z sosikiem i marchewką z groszkiem... a później zapiekane mielone z ryżem, sosem pomidorowym i serem... rybki też poszły na patelnię a do tego ryż z warzywami.. a dziś będą paluszki rybne z ziemiaczkami i kiszoną... samo zdrowie na koniec zimy... zupa ogórkowa ostatnio też króluje... i naleśniki z bananami i czekoladą albo tradycyjne z dzemem malinowo-wiśniowym... bardzo tradycyjnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts