Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na obiad

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chefa szukam, celem dokonania przesłuchania na okoliczność .

O noże chodzi.

Kurka wodna mać, w domu noży od groma a kroić nie ma czym. :mad: Poproszę o namiar na noże, które mogła bym testamentem przekazać młodszemu pokoleniu. I żeby jak spadnie, to się w terakotę wbijał, a nie trzonek ..w drzazgi.

Chef ratuj !!!!

Ja sobie ostatnio kupiłam tkie ładne różowe z firmy neoflam (niby wyglądają jak ozdoby, a nie poważne narzędzia) i pocięłam sobie łapy. Za ostre jak dla tak roztargnionej osoby jak ja. Wolę więc haratać trochę tępszymi niż chodzić w oplastrzeniu. Wyjątkiem jest nóż ze wspomnianej firmy z ostrzem w kształcie falbanki (pięknie kroi bułki).

Mam też jeden Neoflam, ale już jest do d... Poodłaziła mi częściowo ta farba i jaj kawałki zostają na jedzeniu...

Mam jeden Fiskars - fajny. Dokupiłam do niego ostrzałkę oryginalną i jestem zadowolona. Jednak dla mnie najlepsze są z Zeptera. Mam 3 (2 z piłką, jeden zwykły) i używam ich najczęściej.

Cóż z tego, że przód działa, całkiem ostro , jak tyły sie nie trzymają ? Dziś jeden z wypasionych zaliczył pełne automaczynne rozłożenie w dłoni.

No się rozzzwalił !! , jeszcze do pomidora nie podeszłam a ta franca już poległa. Ostało mi się ostrze w pełnym rynsztunku i kuśtrypek tylni.

Nie wiem..może ziemniaka na niego nabiję , szmatą okręcę ?;)

Chefa szukam, celem dokonania przesłuchania na okoliczność .

O noże chodzi.

Kurka wodna mać, w domu noży od groma a kroić nie ma czym. :mad: Poproszę o namiar na noże, które mogła bym testamentem przekazać młodszemu pokoleniu. I żeby jak spadnie, to się w terakotę wbijał, a nie trzonek ..w drzazgi.

Chef ratuj !!!!

... witaj Ziaba :)

... mam nadzieję, że "na ratunek" jeszcze nie za późno :) ... Goście byli :) (i nie zglądałem)

Do użytku domowego mogę ze spokojnym sumieniem polecić komplet, który sam używam od około 20-tu lat - dokładnie taki "henckels international classic" :) ... możesz wybrać cokolwiek z "amazon.com" (sądzę, że zakupy z Polski są tam akceptowane i dostępne) ... polecał bym przeglądać strony "w górę" tzn 4-ta, 3-cia, 2-ga, 1-sza ... "w dół" - moim zdaniem - szkoda sobie zawracać głowę.

Jeżeli interesują Cię narzędzia bardziej profesjonalne, to polecam "Dexter" (używam ich w restauracji) albo "Global"

Dla pokoleń może być jakiś "Hattori" z serii KD ... ten na obrazku powyżej, to bardzo przyzwoity ... ale raczej do ryb tylko :) ... Gyuto byłby bardziej poręczny :) ... a jakiś niezły Santoku (niekoniecznie Hattori) w domowej kuchni zawsze się przydaje :)

Edytowane przez Chef Paul

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...