Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

telefon

Gość

Recommended Posts

Nam tez to oferowano, i tylko 1 osoba na 26 je przyjęła...wiec tpsa sie zastanawia, ze jednak połozy kable ( ale łaska)

1. zakłócenia - czasami mozesz słyszeć ze u sasiada tel dzwoni, lub słyszeć jego rozmowe..

2. niemozliwy jest net....

3. alarm jak masz podłaczony do tego fonu- czesto nie działa...sa przerwy w sygnale ( własnie u tego faceta co wziął ten fon)

Pracuję w banku jako infromatyk ...mam kilku klientów którzy maja włąsnie łacze telefoniczne radiowe , klną ile wejdzie gdzyż neistety nie mogą korzystać z bankowości elektronicznej i internetu ..srednio na 10 prób połaczenia z bankiem sukcesem zakonczone sa 3 czyli system działa w 30 % ..ni emozna TPSA powiedzieć ze nie działa :-)

Pracuje w firmie telekomunikacyjnej (nie TPSA). Łącze radiowe to nigdy nie będzie to samo co kabel, ale przy odpowiedniej technologii i nowoczesnym sprzęcie może działać całkiem sprawnie. Także jeśli chodzi o Internet. Wiele fimr w centrum Warszawy "chodzi na radiu", bo tam nie ma jak się kopać z kablami. Ale TPSA jak TPSA, wszystko potrafi sp...

Mam Netie , a telefony mam, ale jesli chodzi o internet proponuja tylko zwykly modem z numerem dostepowym lub ISDN. Ja jestem teraz w opcji ISDN i lacze jest niewiele szybsze niz modem (64 predkosc) a za 128 zadaja bajonskich oplat. Niestety kablowka to.......kablowka :roll: .Netia nie ma dostepu do miast i obsluguje tylko obszary podmiejskie.

Teska - raczej nie.

Usługi telekomunkiacyjne są koncesjonowne w każdym kraju. Udzielona koncesja uprawnia do świadczenia usług na takim obszarze jaki został opisany w zezwoleniu koncesyjnym i może on dotyczyć tylko obszaru danego kraju.

Wowka, od jakichś dwóch lat nie ma już koncesji. Działalność jest prowadzona na podstawie zezwolenia (koszt ok. 4 tys. Euro). Nie zezwolenie jest tutaj problemem, ale ogromne nakłady jakie trzeba ponieść na budowę sieci.

pingo - jak go zwał tak zwał (niemniej jeśli chodzi o nazewnictwo masz rację) W mojej wypowiedzi chodzi o to, że organ Polski nie może wydać zezwolenia na działalność danej firmy telekomunikacyjnej na terenie innego kraju. Podobne ograniczenia dotyczą strony Niemieckiej.

Jeśli DT wystąpi o koncesję (sorry zezwolenie) na terenie Polski i takie zezwolenie otrzyma to już inna sprawa. Niemniej tu chodzi w pytaniu Teski o podłączenie jej domu do sieci DT gdyż jest ona po prostu fizycznie bliżej niż TPSA.

• 1 month później...

Wy macie jeszcze w czym wybierać , ja dostałem właśnie odpowiedż z TPSA że brak jest możliwości technicznych wykonania przyłącza.

Do kabla telefonicznego leżącego w ziemi mam około 300m.W pobliżu

żadnych sąsiadów.

Czy pozostanę na zawsze bez możliwości otrzymania przyłącza telefonicznego?

Czy ktoś może mi podpowiedzieć jakiegoś operatora działającego również

na obszarach wiejskich.

TPSA znów ma ISDN w promocji za 1,22 - opłaca się w "to" wejść czy nie?

Nasz dom jest przedzielony na dwa "gospodarstwa domowe" :D , także potrzebne będą dwa numery (na razie mamy tylko jeden). W dodatku chcemy w przyszłości móc korzystać z fax-u, czy internetu. Jakie rozwiązanie jest dla nas najlepsze. Prawdę mówiąc nie bardzo wiem co to ten ISDN :oops: , ale słyszałem, że jego sprawność będzie coraz bardziej malała. Czy to prawda?

Pozdrawiam

Pearl