Gość M@riusz_Radom 06.10.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 czyżby ostatnio testowane poziomy 2.05 - 2.07 były minimalnym kursem popularnego franka ? Czy to też bierze się stąd, że banki mają problemy z pozyskaniem tej waluty na rynku ?? Czy to może oznaczać koniec "taniego franciszka" bo banki zniwelują jego konkurencyjność poprzez zwiększone prowizje ? Kurcze, jakbym miał brać teraz kredyt to bym miał niezłą zagwozdkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.10.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 nie drozej tylko franek. złocisz się osłabia. Nie wpadam w panikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.10.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Brałem po 2.37 więc jeszcze spokojnie śpię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 06.10.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Brakuje franków na kredyty walutowe(PAP, pr/ 04.10.2008, godz. 09:22) http://waluty.onet.pl/1837684,wiadomosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.10.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Cudnie - jeszcze jedna transza do wzięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 06.10.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Cudnie - jeszcze jedna transza do wzięcia No, ale nie tak cudnie jak już nie spadnie z powrotem i dalej będzie rósł... i libor też taki jakiś rosnący... (i banki, które uaktualniają kwartalnie właśnie zaktualizowały oprocentowanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.10.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Tak czy inaczej wygrali Ci, którzy wzięli kredyty w CHF 2 - 3 lata temu. Oni mają jeszcze spory zapas. A co z tymi co brali w czasie kiedy CHF oscylował w granicy 2.30 ? Ci już się zaczynają pocić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 06.10.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 e, średnia moich transzy to 2.25.daleko mi do pocenia się. porównuję do kosztów kredytu w PLN.nie zamierzam za szybko spłacać, więc liczy się koszt obsługi, a nie np. wzrost kapitału (szczególnie chwilowy). ale jestem świadom... traktuję to jako spekulację na walutach, na nie małą skalę. zysk (oszczędność) za ryzyko. oba parametry całkiem pokaźne. jeszcze mam jedną do wypłaty i szukam dogodnego momentu, żeby przynajmniej średniej już nie pogarszać. może już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.10.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Cudnie - jeszcze jedna transza do wzięcia No, ale nie tak cudnie jak już nie spadnie z powrotem i dalej będzie rósł... i libor też taki jakiś rosnący... (i banki, które uaktualniają kwartalnie właśnie zaktualizowały oprocentowanie). Dziś odebrałam z poczty wyciąg - moje 3,7 mnie zadowala :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 07.10.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ci co brali kredyt 3 lata temu to wygrali Ja o włos wzieła bym kredyt 2,5 miesiaca temu ,frank był po 2 zł z groszami ... Teraz czekamy do wiosny ,moze sprawa sie wyklaruje jakoś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 08.10.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 e, średnia moich transzy to 2.25. No to właśnie w dniu dzisiejszym wyszedłeś "na zero" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 08.10.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Ci co brali kredyt 3 lata temu to wygrali Ja o włos wzieła bym kredyt 2,5 miesiaca temu ,frank był po 2 zł z groszami ... Teraz czekamy do wiosny ,moze sprawa sie wyklaruje jakoś . W czerwcu tego roku byl najwiekszy bum kredytowy od czasow 2006 roku, wiec praktycznie wszyscy umoczyli co brali wtedy we frankach, kurs kupna oscylowal w granicach 2zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nely 08.10.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 rany.. ja brałam 1 transzę w lipcu a drugą w sierpniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 08.10.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 e, średnia moich transzy to 2.25. No to właśnie w dniu dzisiejszym wyszedłeś "na zero" Tylko biorąc pod uwagę wartość kapitału do spłacenia. Biorąc pod uwagę koszt obsługi nadal dzieli mnie przepaść (aktualnie mam oprocentowane 3.65%(*), kredyt na 100kilka procent wartości nieruchomości) do złotówkowego. Zobaczymy czym ten hazard się skończy - za 5-10 lat, wtedy będzie czas na podsumowanie (*) a w tym jest trochę pecha, dziś bank centralny Szwajcarii obniżył stopy o 0.25%, ale niestety - oprocentowanie kredytów w millennium zostało zafixowane 1.10 na kolejne 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 09.10.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 mam nadzieję, że już dalej nie wzrośnie może obniżą i u nas oprocentowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.10.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 może obniżą i u nas oprocentowanieWczoraj z tego co słyszałem spotkała się RPP i zostawiła stopy bez zmian. Kolejne posiedzenie planowane na za 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 09.10.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 W tej chwili jest CHFPLN 2,2217 Nie ma co panikować. Po pierwsze aby rata w PLN i CHF były sobie równe to CHF musiałoby kosztować ok 2.8. Po drugie zawsze się można zabezpieczyć przed ryzykiem kursowym jeżeli ktoś ma pełno w majciochach. Po trzecie - pożyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.10.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Po drugie zawsze się można zabezpieczyć przed ryzykiem kursowym jeżeli ktoś ma pełno w majciochach. takie rzeczy robi sie nie ze strachu tylko z rozsadku Pozycje na Forex pozwalaja spac spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 10.10.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Już 2,43 zł i końca nie widać ciekawe kto na tym zarobi bo my na pewno stracimy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 10.10.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 ale Wy podajecie kurs CHF średni NBP? u mnie BGŻ kurs sprzedaż z dziś 2.4949 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts