Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sypialnia -ale maly pokoj

Basilowa

Recommended Posts

Cieszę sie, że naprawde niektóre osoby sie w to wszystko zaangażowaly :wink:

Chciałabym dodac ze jeszcze jest taka moja zachcianka - TV, ale na scianie :roll: I ze niestety szafa narozna srednio mi sie podoba :cry: dlatego 1,5 metrowa do sufitu (mysle nad tym lustrem... :p ) musi sie gdzies zmiescic

I chciałabym Wam powiedzieć o moim pomyśle (dosc cwanym :lol: ) obecnie mam naroznik, ktory nie ma tak jakby ramy. Dlatego po rozłozeniu mam łożko 2m*1,6m i pomyslałam ze jak nakryje go pieknym duzym przescieradłem na to piekna posciel i wielkie poduszki. :roll: I nie będzie wcale widac że to był naroznik. Jest bardzo wygodne,bo na spręzynach :roll: i mniej kosztow,bo w koncu lozko mam 2 lata 8) I dzieki temu ze jest bez ramy to mam same lozko i moze to zajmie mniej miejsca niz normalne lozko z obudowa :lol:

A czy ten narożnik się składa? Bo jak tak to masz 2 problemy z głowy, bo dodatkowo jak będziesz miała gości, a rodzice siedzą w salonie, to możesz narożnik złożyć i masz mnóstwo miejsca w pokoju:)

A szafę z lustrem na prawdę polecam. Odbija pokój dając wrażenie powiększenia. U nas w naszej sypialni tak zrobiłam i było fantastycznie. Można dookoła lustra zawiesić jakieś lampki z ikei, które odbijając się w lustrze na maksa rozswietlą Ci wnętrze i dadzą fajny efekt wieczorem, przy zgaszonym świetle głownym. Klimat przede wszystkim:)

Na szybko kilka ustawień. Może coś Cię zainspiruje. Generalnie szafę widzę tylko w tym miejscu. Łóżko ma tu 1,45 (zapomniałam zmienić :oops:)

http://img220.imageshack.us/img220/2497/26748182dy6.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/2343/30392449px1.jpg

Wydzielony kącik TV

http://img90.imageshack.us/img90/5401/55763513sj3.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/3789/11st3.jpg

Ja dołacze coś do 1 wersji oli 82. Z szafą musisz sama pokombinować, ale myślę ze doskonałym pomyłem byłoby zrobić taki niekoniecznie głeboki blat przy ściane z onem(zwłaszcza ze masz wystające okno) miałabyś tam półkę lub półki nad łóżkiem, a z boku po prawej stronie właśnie jest miejsce na Toaletkę (dobre światło), mozesz nawet obudować scianki po bokach okna - oprocz tej co bedzie lustro i toaletka którą mozna by nawet pociagnąć kawałek na tę dłuższą scianę 390 cm-ową. nawet do szafy ( jest świetne miejsce na TV)

Ach i blat nie musi być prosty, mysle ze wskazany byłby zwłaszcza w rogu falowaty.

Dalej aby łożko nie stało tak centralnie miedzy oknem a drzwiami: widziałam kiedyś super pomysł. w miejscu gdzie konczy się łóżko stawiasz szafkę trochę wyższa niż łózko otwieraną do drzwi (albo komodę) a na nią stawiasz regał z gołych półek (bez dykty), chodzi o to zeby był prześwit. Tam mozesz stawiać jakies fajne kwiatki np pnące i inne pierdułki:) nie musi on isć pod sam sufit moze wyglądać jak schodki. I masz trochę wiecej intymności.

Ja miałam większą kiszkę, ponieważ twój pokój to prawie kwadrat można naprawdę z nim super pokombinować:) Mam nadzieję ze pomogłam. Moze pokus sie o zrobienie wizualizacji w jakims programie. naprawdę wychodza fajne rzeczy:)

Niestety z powodu firewalla nie otwierają mi się łobrozki...

Ale tak sobie pomyślałem, może zamiast wstawiać łóżko lepiej byłoby podnieść kawałek podłogi powiedzmy 1,5x3 wzdłuż krótszego boku (tzn. zrobić prostą konstrukcję np. metalową i obłożyć sklejką lub płytą), na to materac powiedzmy 140x200 i w głowach zbudować szafę sięgającą do sufitu, może nawet z małą antresolką, z dostępem od pokoju, naprzeciw wieszasz sobie plazmę, i masz jeszcze 2,5x3m wolnej przestrzeni - tam mogą się znaleźć toaletki i inne fintifluszki.