szczukot 26.10.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 WitamZamowilem na strop pustaki keramzytowe (typu Teriva). Przyjechalo mi ladnie to na budowe, doczepione ma rozne certyfikaty czy normy (nie mam tego przy sobie) ale ... pustaki te sa szare a w jednym polamanym w srodku widze po prostu zuzel. W calej dostawie dojechal jeden (!) pustak ktory jest po prostu brazowy. Czy ja mam rozumiec, ze ten jeden to pustak keramzytowy a cala reszta to zwykly zuzlobeton ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyrzutnia 26.10.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 pustak keramzytowy jest szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.10.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 i powinienień być nieproporcjonalnie lekki w stosunku do tego jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.10.2008 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 1) To czemu jeden pustak jest brazowy ?2) Po drugie znalalzelm ze pustak keramzytowy powinien wazyc okolo 11 kg a zuzlobetonowy 16 kg ( i tyle jest napsiane na moim - nie wazylem)3) Czy po rozbiciu pustaka nie powinno byc widac kulek keramzytowych ? Ja widze kulki z popiolu Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyrzutnia 26.10.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 ciężko powiedzieć nie widząc co ty tam masz pustak jest szary i szorstki po przełpaniu nie widać kulek tylko taki jakby gruby żwir i gdy w niego pukniesz musi oddawać dzwięk jak gliniany garnek anie być głuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 27.10.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 keramzytowe są szare i brązowe (może to zależy od cementu czy popiołowy)Ważne jest by było widać wyraźnie kulki o zbliżonej średnicy bo do takiej postaci wypala się keramzyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.10.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 1) To czemu jeden pustak jest brazowy ? 2) Po drugie znalalzelm ze pustak keramzytowy powinien wazyc okolo 11 kg a zuzlobetonowy 16 kg ( i tyle jest napsiane na moim - nie wazylem) 3) Czy po rozbiciu pustaka nie powinno byc widac kulek keramzytowych ? Ja widze kulki z popiolu Fantom widzisz, w takiej sytuacji bierzesz telefon w dłoń i powyższe pytania zadajesz sprzedawcy/dostawcy/producentowi, naprawdę nie ma czego sie wstydzić, to przecież twoje pieniądze są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.10.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 http://www.icmarket.pl/images/czamaninek-pustak%20teriva4.01-icmarket.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 27.10.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 moje były koloru brązowo fioletowego. Po przełupaniu w środku były kulki szare - fakturą przypominały kos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 27.10.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Apropo keramzytu to mam systemy kominowe firmy PRESTO, zrobione z keramzytu (chyba, nic innego to nie przypomina), i co do ich ciężaru to ciężkie jak ^%^$%^$.Nanosiłem sie przy fundamentach bloczków B-20 (ok 30 kg sztuka), ale bez ważenia wydaje mi sie że te kominowe są cieższe albo cuśkoło tego.Tak że keramzy powinien być lekki ale w tym przypadku, musi być chyba jakaś konkretna domieszka betonu bo skąd ta waga??Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.10.2008 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 No faktKilka dni temu tez nosilem bloczki do systemu kominowego IBFa - ciezkie jak nie powiem co. I mam do tego pytanko : czy te pustaki do obudowy przepuszczaja/chlona wode ? Bo jezeli tak to musze caly komin folia oslaniac podczas opadow a nie tylko gore (aby welna nie zamokla) ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts