niktspecjalny 26.09.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Powiedz jeszcze kiedy te schody powstały.Jest to bardzo ważne w nowo powstającym domu .bo o tu tu także idzie ,dokładnie poczytaj jak wypowiadają się pozostali.Nie napisałeś ,że wybudowałeś dom a dopiero potem przyszli i zrobili ci szalunek i wylali schody.W całości inwestycji można to przyjąć jako odrębne wyliczenie ale tylko odnosząc się do całości.Ja z murarzami zgodziłem murowanie ,ściany,kominy,schody itp. Niestety wyrażanie opinii przez osoby reklamujące się na forum jest zakazane . Szkoda . a do tego się nie odniosę bo nie wiem po co takie głupie teksty wklejasz.:D:D .Ktoś cie znowu nakręcił???:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredo79 13.10.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) Witam, ja również zastanawiałem się nad schodami drewnianymi vs betonowymi i wybór padł na betonowe zabiegowe. Kiedy rozmawiałem ze stolarzem ile takie schody mogą mnie kosztować to trochę mnie cena zdziwiła. Koszt moich schodów to: stal ok. 300 zł + cement ok. 200 + plastyfikator i żwir = ok 600 zł. Robocizna mnie nic nie kosztowała gdyż ojca mam fachowca i nad wszystkim panował. Koszt takich samych drewnianych schodów (niedębowe) to koszt rzędu 6-10 tys. Za taką cenę to stopnie wykończę drewnem i na pewno sporo kasy zostanie na inne rzeczy. Edytowane 13 Października 2011 przez fredo79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 13.10.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 jeśli drewno to można myśleć o drewnianych wolnostojących...ja akurat jestem zwolennikiem kamienia i w tym wypadku bez lanych się nie obejdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hamlet 13.10.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) fredo79 bardzo dobry pomysł zwłaszcza jak do obłożenia wykorzystasz drewno którym szalowałeś te schodyWtedy to już wyjdzie mega-tanio:jawdrop: Edytowane 13 Października 2011 przez hamlet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 13.10.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Witam, ja również zastanawiałem się nad schodami drewnianymi vs betonowymi i wybór padł na betonowe zabiegowe. Kiedy rozmawiałem ze stolarzem ile takie schody mogą mnie kosztować to trochę mnie cena zdziwiła. Koszt moich schodów to: stal ok. 300 zł + cement ok. 200 + plastyfikator i żwir = ok 600 zł. Robocizna mnie nic nie kosztowała gdyż ojca mam fachowca i nad wszystkim panował. Koszt takich samych drewnianych schodów (niedębowe) to koszt rzędu 6-10 tys. Za taką cenę to stopnie wykończę drewnem i na pewno sporo kasy zostanie na inne rzeczy. a fundament pod te schody ? a ich późniejsze wykończenie? jestem zwolennikiem nie podawania faktów pod tytułem "mój ojciec jest fachowcem, nic mnie robota nie kosztuje" bo robota generalnie kosztuje a w końcu znajdzie się ktoś kto napisze "moje schody z merbau nic mnie nie kosztowały, dawałam tylko d... stolarzowi". tylko po co komu taka wiadomość na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.10.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 A mnie się podoba rozwiązanie schodów u Analieny - sztywność OSB i sklejki wykończona drewnem. Tanio a wyglądają jak z pełnego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hamlet 13.10.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Elfir a gdzie te schody bo nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.10.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 W jej dzienniku:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162301-Dziennik-wyka%C5%84czania-Analieny/page24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 14.10.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A mnie się podoba rozwiązanie schodów u Analieny - sztywność OSB i sklejki wykończona drewnem. Tanio a wyglądają jak z pełnego drewna. jak tanio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.10.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 a to musisz dokładnie wypytać Analienę. W każdym razie OSB jest tańsze od twardego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langdon 18.02.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Odświeżę trochę wątek. Również zastanawiam się nad rodzajem schodów. Jestem już po lekturze tego artykułu: http://www.mgprojekt.com.pl/blog/schody-zelbetowe-czy-drewniane/i chciałbym spytać jakie są wasze odczucia dziś na ten temat? Coś się zmieniło przez te kilka lat?? Mnie powoli przychodzi do głowy połączanie obu metod czy żelbeton i na to stopnie drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.02.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Tez tak można .W moim przypadku są to schody betonowe z okładziną gresową , wybór podyktowany minionymi planami dotyczącymi sposobu wykorzystania tego budynku / domu na cele inne od mieszkalnych , tu kłaniają się wymagania ppoż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spchod 15.09.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 (edytowane) Każde schody mają swoje wady i zalety. I każdy lubi coś innego Owszem żelbetowe są trwalsze i tańsze ale trzeba długiej i dokładnej pracy aby wyglądały efektownie. A ażurowe drewniane, szklane, kamienne czy betonowe po zamontowaniu wyglądają niesamowicie Ale niestety to droższa opcja. Schodów nie wymieniamy co 5 - 10 lat więc warto czytać, oglądać, dowiadywać się, żeby potem nie żałować ! Wrzucam parę realizacji Edytowane 15 Września 2015 przez spchod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
most 20.09.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Ja w poprzednim domu miałam schody drewniane i mam do nich sentyment. Teraz będę się przeprowadzać i sama się zastanawiam, jaką alternatywę wybrać tym razem. Moze coś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinusp 15.12.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Wg mnie wybierając schody trzeba też się zastanowić, jaka jest ich nośność. Mam pokaźnego męża i każde schody drewniane po pewnym czasie skrzypią. Liczę, że na betonie tego uniknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto26 17.12.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Ja jestem zwolennikiem drewnianych schodów, są znacznie cieplejsze niż betonowe czy metalowe. Ale też zależy jakie jest ich przeznaczenie i styl wykończenia pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qamil3 27.02.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Bardzo ciekawym i nowym sposobem na wykończenie schodów jest wyłożenie ich żywicą. Schody żywiczne wpasowują się w nowoczesne wnętrza naszych domów czy mieszkań. Wykonane są z niezwykle trwałych materiałów jakimi są żywice epoksydowe. Kolorystycznie możemy wybierać wśród na prawdę wielu barw, z palety RAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret10 09.03.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) A ja wybrałam połączenie schodów betonowych z wykończeniem stopni drewnem. Zachwycała mnie niezwykła forma schodów polecam wszystkim.zamieszczam link do producenta [sPAM] Edytowane 9 Marca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2016 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Daj lepiej zdjęcie tych rzekomych schodów, które wybrałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts