Darek Rz 28.02.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam Konstrukcja stalowa (malowana proszkowo na dowolny kolor ) i stopnie drewniane . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 28.02.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam Darku Mam pytanie, czy masz namiar na jakas firme produkujaca te schody?Smignal bym po ich stronach internetowychA jak w uzytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 28.02.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam Na temat swoich nic ci nie napiszę bo właśnie się robią . Natomiast oglądałem trochę takich schodow u znajomych i są bardzo zadowoleni . Jest to lekka ażurowa konstrukcja o delikatnym wyglądzie w porównaniu z "pancernymi" betonowymi i dodatkowo nigdy nie skrzypią . Jeśli chodzi o firmy produkujące schody to odwiedzałem je tylko po to ,aby podpatrzeć ciekawe wzory . Teraz całą konstrukcję robi mi firma ślusarska specjalizująca sie w konstrukcjach stalowych .Natomiast stopnie zrobi zaprzyjaźniony stolarz . Koszt takich schodów wyjdzie 3x mniejszy niż większość schodów gotowych . Wpisz w wyszukiwarkę słowo schody to wyskoczy ci kilku producentów schodów gotowych . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 28.02.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Zgadzam się z poprzednikiem,schody na lekkiej stalowej konstrukcji ,ażurowe ,przepiękny mebel w domu,widziałem u kilku osób.(betonowe w domu to chyba pomyłka).Mnie koszt wyniósł 10 stopni plus 5 zabiegów plus 7m barierki( metal łączony z drewnem) ok.13 tys.Może drogo ale warto. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 28.02.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam ponowniemonumentSpytam, masz jakies zdjecia schodow u siebie?pozdrawiamsebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 28.02.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Też będę miał takie schody. Tylko zamiast malowanej stali mam kwasówkę. Ale powiem Wam, że z ich wykonaniem to dopiero mam schody... Wykonawca męczy się, biedzi, poprawia dziesiąty raz, a ja czekam i tłumaczę. Ale jak zobaczyłem moje dębowe trepy położone na konstrukcji to widok wynagradza nerwy i czekanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 28.02.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam Panowie Jeśli mogę prosić to dajcie mi info o ciekawych firmach.Jest tych firm sporo ale najciekawsze to sami wiecie gdzie szukać. bo macie to zgłowy. Pozdrawiam sebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.02.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 U nas przyszedł pan, poogladał i powiedział za schody 13 tysięcy . Grzecznie go pożeganłem, porysowałem, kupiłem maszyny i zobiłem sobie sam. Zdjęcia masz w moim dzienniku budowy - własnie dorabiamy do nich barierkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 28.02.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Rydzu jakie masz profile nosne ??Pamiętasz wymiary ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 28.02.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 rydzu.. nie znalazłem... długi watek... ale kończy sie jak by na stanie surowym.. moze przeoczyłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 28.02.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 rydzu.. nie znalazłem... długi watek... ale kończy sie jak by na stanie surowym.. moze przeoczyłem.. Strona 4 dziennika zupełnie na końcu . kliknij : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=27859&postdays=0&postorder=asc&start=180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.02.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Rydzu jakie masz profile nosne ?? Pamiętasz wymiary ?? Z nośnym poszedłem trochę "va banque" i wziąłem 100x100 ze ścianką 5 mm. A że na kazdym biegu mam 2 sztuki.... Schody wyszły mocne tak, że nie mam obaw by na nie puścić jednocześnie całą wycieczkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 28.02.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 No to faktycznie smok Profile normalnie w hurtowni stali są do kupienia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 No to faktycznie smok Profile normalnie w hurtowni stali są do kupienia ?? Bez problemu. 100x100x5 to taki standard. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 28.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 gacuś dzieki!! kompletny ze ,mnie idiota nie zorientowałem sie ze sa 4 strony... schody spox.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 01.03.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam ponownie A stopnie zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 01.03.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Sorki za wcześniejszą odpowiedz, coś mi komp nawala. Wracając do wcześniejszej informacji, mam pytanie stopnie z jakiego drewna? Pozdrawiam Sebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.03.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Rydzu Ile cię te profile wyniosły? Ja też o takich myślę, ale mam problem. Moim marzeniem jest, żeby belki były schodkowe a nie proste. Czyli trzeba będzie spawać z kawałków Nie wiem, czy taka spawana konstrukcja będzie wystarczająco wytrzymała no i ja nie mogę dać tylu belek poprzecznych na spoczniku (kominy po bokach klatki schodowej) a jedynie jedną w końcu. Myślę i myślę, czy damy radę sami (no, ze spawaczem) czy jednak iść do firmy. Kasy szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 01.03.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Rydzu Ile cię te profile wyniosły? Ja też o takich myślę, ale mam problem. Moim marzeniem jest, żeby belki były schodkowe a nie proste. Czyli trzeba będzie spawać z kawałków Nie wiem, czy taka spawana konstrukcja będzie wystarczająco wytrzymała no i ja nie mogę dać tylu belek poprzecznych na spoczniku (kominy po bokach klatki schodowej) a jedynie jedną w końcu. Myślę i myślę, czy damy radę sami (no, ze spawaczem) czy jednak iść do firmy. Kasy szkoda. Myslę, ze odpowiedź cie przekona do samodzielnej zabawy - koszty materiału (stali) to około 1300 zł. Piaskowanie przed lakierowaniem 300 zł. Lakierowanie gratis - no nie całkiem bo muslkałem dać dobrą flachę czyli jakieś 100 pln. Całe schody ze stopnicami (bez barierki) wyszły mnie na gotowo 2800 zł. Przy konstrukcji o jakiej piszesz - spawanej z krótkich kawałków, wymagane jest doświadczenie spawacza. Spawy potrafią powyginac całkiem solidnie konstrukcję. Ja na razie chyba bym sie nie podjął takiej roboty - ale w końcu kiedys musi być pierwszy raz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 01.03.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Rydzu nie obraż się ,ale takie schody jak u Ciebie miałem wycenione na ok.5 tys,cena 13 tys.odnosi się do schodów a,la Rinthal(sama poręcz ok.600 mb) to tylko w formie wyjaśnienia ,nie przechwałek . strona chyba http://www.dems.pl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts