RYDZU 01.03.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Rydzu nie obraż się ,ale takie schody jak u Ciebie miałem wycenione na ok.5 tys,cena 13 tys.odnosi się do schodów a,la Rinthal(sama poręcz ok.600 mb) to tylko w formie wyjaśnienia ,nie przechwałek . strona chyba http://www.dems.pl A o co sie tu obrażać? Schody schodom nierówne a "prawie robi wielką róznicę" jak ktoś powiedział. Prawie takie same schody moga kosztować naprawdę różne pieniądze. Gdyby mnie ktoś wtedy schody wycenił na 5 tys to pewnie bym się zgodził. Więc jak masz takiego taniego wykonawcę - tylko się chwalić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.03.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Dzięki Rydzu za info. monument wycenione przez kogos a wykonane to bardzo wielka różnica. Ostatnio hormann montował bramę u szwagrów i słupek jest cały od ziemi a ten kawałek pod ziemią pospawany z kilku części. Tak samo mógłby zrobić wykonawca schodów. Może myślał ze częśc profili kupi na złomie i pospawa. Jedno wiem na pewno. Nikt tak porządnie nie podejdzie do zadnej czynnosci na Twojej budowie jak Ty. Ty sobie nie będziesz składał z kawałków. Jak tylko inwestor nie widzi to nie zrobią niczego czego później nie widać (wszelkiego malowania w środku, nagle instalatorzy nie czyszczą rurek przd lutowaniem, dekarze tną blachę gumówką itp) Ewentualnie trzeba kogoś porządnie pilnować albo musi to być ktoś zaufany Ja tam Rydza podziwiam i pochwalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 02.03.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Alo Witam Wszystkich Mam pytanie które zadałem wczoraj, jakie drewno wybrać na stopnie Profile to wiem jakie macie, Dzięki za info Ale jeszcze te informacje są mi potrzebne Pozdrawiam Sebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 02.03.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Alo Witam Wszystkich Mam pytanie które zadałem wczoraj, jakie drewno wybrać na stopnie Profile to wiem jakie macie, Dzięki za info Ale jeszcze te informacje są mi potrzebne Pozdrawiam Sebi Ja mam dęba - i wg mnie wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.03.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Alo Witam Wszystkich Mam pytanie które zadałem wczoraj, jakie drewno wybrać na stopnie Profile to wiem jakie macie, Dzięki za info Ale jeszcze te informacje są mi potrzebne Nasze stopnie sa z brzozy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 02.03.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Panowie Dzięki za info. Musze się rozejrzeć za stolarką. A moge o coś spytać innego takie małe pytanie Jakie piece macie do CO Wiem, że odbiegłem od schodów ale to tylko taka mała prośba Wdzięczny Będe Sebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 02.03.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 A Panowie A jakie rozmiary tych stopni I napewno nie skrzypią ? Pozdrawiam Sebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 02.03.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 U mnie proste trepy mają 28x95cm. Te zabiegowe to różnie A co do skrzypienia to dopiero się okaże. Na razie mam konstrukcję i trepy ułożone luźno na niej dla sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 02.03.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 U mnie proste trepy mają 28x95cm. Te zabiegowe to różnie A co do skrzypienia to dopiero się okaże. Na razie mam konstrukcję i trepy ułożone luźno na niej dla sprawdzenia. A jaka grubość ? Sebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 02.03.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 3 cm.Klejone z wąskich elementów - każdy trep z trzech lub czterech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 02.03.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 3 cm. Klejone z wąskich elementów - każdy trep z trzech lub czterech.. OKI Pozdro Sebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.03.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 A jakie rozmiary tych stopni I napewno nie skrzypią ? Moje maja 122x30 cm i 4 cm grubości. Nie skrzypią Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzkim 02.03.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Ja ze swoich też jestem zadowolony http://img50.imageshack.us/my.php?image=obraz061hy2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 05.03.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam Panowie Dzieki za info. Pozdrawiam Sebi Miłego Dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 07.08.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Chodzi oczywiście o schody wewnętrzne. Usłyszeliśmy radę, że robienie betonowych jest bez sensu, bo się przepłaca niepotrzebnie (potem i tak okłada się je drewnem) i lepiej zrobić od razu z samego drewna. Jaka jest Wasza opinia? Dodatkowo pod schodmi chcę wygospodarować jakiś kącik, nacjhętniej na spiżarenkę (małą, ale zależy mi na niej bo kuchnia też będzie mała) no i w zwiąku z tym nie chcę nadmiernie tego miejsca obudowywać a beton pewnie zabrałby trochę tej przestrzeni. Z drugiej strony ważne jest aby w tym miejscu było chłodno, co przy betonie chyba jest łatwiejsze. Proszę, pomóżcie roztrzygnąć dylemat.p.s. szukałam podobnych wątków, ale po kilku stronach się poddałam[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.08.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Jezeli wybierasz wykańczanie wnętrz na raty - betonowe. Jeśli nie wiesz jak wykończysz wnętrza (płytki, drewno, wykładzina) - betonowe.Drewniane - o ile wybrany rodzaj drewna bedzie pasował potem do innych elementów wystroju. Drewno to tez jednorazowy duzy wydatek. Przy drewianych nie da się chyba sensownie zabudować miejsca pod nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.08.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Jest dużo wątków na ten temat ....np. tutaj:http://forum.muratordom.pl/schody-z-betonu-czy-z-drewna,t17641.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.08.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 ... Przy drewianych nie da się chyba sensownie zabudować miejsca pod nimi. da sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.08.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 ... Przy drewianych nie da się chyba sensownie zabudować miejsca pod nimi. da sieAno da się. U mnie ma się pod nimi zmieścić i kibelek, i szafka na jakiś odkurzacz i legowisko dla psa. I Harry Potter pod takimi drewnianymi też dla przykładu spał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 07.08.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Przy drewianych nie da się chyba sensownie zabudować miejsca pod nimi. Będe miał drewniane .....zapewniam, ze da się je fajnie zabudować od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts