lilka.w 16.02.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Będziemy mieli drewniane,bo obłożenie betonowych drewnem ,to prawie cena drugich schodow- wiem,bo przerobilam to w obecnym mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 16.02.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Mam betonowe, będę miał drewniane (jak sobie je obłożę). Dlaczego? Bo takie w projekcie i będą CICHE, moge je wykończyć na kilka róznych sposobów. Także po latach. Pozz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 17.02.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Mam drewniane,między innymi dlatego,że strop jest drewniany. Znajdując sie w salonie,nadają wnętrzu specyficzny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 17.02.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 będą drewniane. właśnie mi Grot wycenił na 30tyś dębowe, ażurowe na konstrukcji stal nierdzewna z balustradą ze stali nierdzewnej, typ Laura, zabiegowe 17 stopni. tak myślę że chyba drogie może polecicie jakąś firmę ciut tańszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.02.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Będę miała betonowe. Drewnianych nawet nie brałam pod uwagę. Mam drewniane. Betonowych nawet nie brałem pod uwagę. Takie były w projekcie i przeglądając te tysiące projektów, szukałem takiego, który ma w sobie przestrzeń - otwarty salon, ażurowe schody, przestronna łazienka (tu niestety była potrzebna drobna ingerencja architekta przy adaptacji). Czasami zmiana schodów z takich na inne to ingerencja, która w jakiś sposób burzy zamysł projektantów...ale się na nią decydujemy, jak np przy podwyższaniu ścinaki kolankowej, o czym było na forum wiele razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 17.02.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 ale wślizgnąć sie może między stopnie,wyobrażnia dziecięca nie ma granic. A jak drewniane z podstopniami zrobione to niby jak ? Pawlok to założy maskę, chwyci piłę spalinową i porżnie schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 17.02.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Wszystko zależy od Naszych potrzeb. Ogólnie wszystkie schody są dobre pod warunkiem dobrego wykonania. Ja u siebie mam drewniane szczelnie zabudowane ponieważ pod nimi mam ,,serce domu" czyli kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 18.02.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Nie przesadzajcie z tymi zabezpieczeniami konstrukcyjnymi dla dzieci.Moja kumpela ma schody w całości drewniane i zrobiła do nich piękną masywną barierkę wypełnioną w 70% drewnem, żeby dzieci nie wypadły.Efekt: koleżanka mało zawału nie dostała jak jej 3 letnia córcia weszła sobie jak po drabinie po tej super zamaskowanej barierce - teraz ma założoną siatkę plastikową na barierki. Ja właśnie robię barierkę stalową gdzie różnica między elementami to 25 cm - nawet ja się przecisnę - a jak będę miała dzieci to z góry na dół pójdzie na nią siatka taka jak w siatkówce oddziela pola boiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 18.02.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Nie przesadzajcie z tymi zabezpieczeniami konstrukcyjnymi dla dzieci. Moja kumpela ma schody w całości drewniane i zrobiła do nich piękną masywną barierkę wypełnioną w 70% drewnem, żeby dzieci nie wypadły. Efekt: koleżanka mało zawału nie dostała jak jej 3 letnia córcia weszła sobie jak po drabinie po tej super zamaskowanej barierce - teraz ma założoną siatkę plastikową na barierki. Ja właśnie robię barierkę stalową gdzie różnica między elementami to 25 cm - nawet ja się przecisnę - a jak będę miała dzieci to z góry na dół pójdzie na nią siatka taka jak w siatkówce oddziela pola boiska. Przecież po siatce można się wspiąć...moim zdaniem ryzykowny pomysł, znając dzieci... Co to za barierka u twojej koleżanki skoro można po niej się wspiąć ? Tzw furtka na schody powinna mieć szczebelki/tralki pionowe w odstępach uniemożliwiających nie tylko przeciśnięcie się dziecka ale także np zaklinowanie głowy pomiędzy nimi. http://www.geuther.de/images/stories/produkte/sicherheit/left-treppenschutz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 18.02.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Lane. Bo są obudowe z obu stron ścianami. Pod schodami jest piwniczka. Takie rozwiązanie wydaje się być praktyczne dość.Jeśli schody są otwarte np. na salon to drewniane na pewno będą super wyglądać.Lane są wygodne - jest po czym chodzić w czasie budowy. I moim zdaniem lane wychodzą taniej. Koszt betonu niewielki, a majstry którzy robią kompleksowo SSO raczej nie odliczą jakichś wielkich pieniędzy jeśli ich nie będą robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidowski 21.02.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Czeka mnie trudna decyzja nad wyborem schodów, w ciągu miesiąca muszę zdecydować jakie zrobić drewniane czy żelbetonowe. Ciągle jeszcze się waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarekT 21.02.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Lane, obłożone dwoma ścianami ( a nawet trzema )i, wykorzystywane cały czas przy budowie, po zakończeniu wykończeniówki ostatnim elementem była zabudowa drewnem. Nie byłbym w stanie upilnować budowlańców, żeby chociaż pilnowali osłoniętego drewna. A jak pod osłonę przy budowie dostanie się trochę piasku - to makabra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanda33 19.06.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Kochani, czy ktoś może mi podpowiedzieć (wrzucić fotki?) jakie wewnętrzne schody wyglądają ładnie? Mamy w projekcie zabiegowe drewniane, ale prawdę mówiąc jest taki wybór, że można oszaleć. Poza tym nie chcę zapłacić 20 tys tylko max 10 i szukam dobrego wykonawcy z okolic Tychów. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 08.07.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Ile stopni masz w tych schodach? Albo jaka wysokość pietra? dwa zabiegi? czyli o 180 stopni? no i czy schody są betonowe do obłożenia drewnem czy w całości trzeba je postawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 08.07.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 i ja sie podlączemam zamiar zburzyć betonowe schody z podpiwniczenia na pietro rozwalic sciane miedzy nimi i zrobic nowe schody. Czy decydowac sie na murowane czy jechac z drewnianymi?w sumie maja pojsc az pod poddasze wiec zbiegow bedzie 4 i chyba betonwe jakos tu nie pasuja jak myslicie? Jakies sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.07.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Wprawdzie jeszcze od pół roku nie wykończone ale może komuś się spodobają.http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Dom# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 09.07.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 i ja sie podlącze mam zamiar zburzyć betonowe schody z podpiwniczenia na pietro rozwalic sciane miedzy nimi i zrobic nowe schody. Czy decydowac sie na murowane czy jechac z drewnianymi?w sumie maja pojsc az pod poddasze wiec zbiegow bedzie 4 i chyba betonwe jakos tu nie pasuja jak myslicie? Jakies sugestie? No jeśli masz aż tyle czyli z podpiwniczenia aż po poddasze to trochę tego jest. Jeśli znajdziesz wykonawcę którego będziesz pewny że zrobi dwa piętra schodów drewnianych prawidłowo i nie będziesz się bał na to wejść to rób drewniane. Betonowe zajmą Ci dużo czasu i miejsca...i faktycznie raczej nie będą pasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowmarek 16.12.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 (edytowane) jęsli ktoś szuka ładnych schodów to wklejam kilka fotek, jeśli ktoś by chciał się dowiedzieć czegoś więcej na temat tych schodów to pytajcie na [email protected] pozdrawiam Edytowane 17 Grudnia 2010 przez Kowmarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 16.12.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 jęsli ktoś szuka ładnych schodów to wklejam kilka fotek, jeśli ktos by chciał sie dowiedzieć czegoś więcej na temat tych schodów zapraszam do siebie pozdrawiam no i musiałes mnie zabic? Musiałes? To teraz za karę odpowiedz mi na pytanie, z jaką podłogą zestawione są pierwsze schody?To jesion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowmarek 17.12.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 co do podłogi to tobie nie odpowiem bo te schody są tylko na wystawie, wiem że za bardzo to się nie klei to zestawienie kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts