Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Elena widziałam Twój... zalew, że tak to nazwe... nic z tym nie możesz zrobić? :o fundamenty domu masz w wodzie a to im nie służy na pewno... chyba, że masz dren opaskowy ale takiej ilośći wody to on nie przerzuci. :( mas ztam gdzieś jakiś rów melioracyjny?

Elena widziałam Twój... zalew, że tak to nazwe... nic z tym nie możesz zrobić? :o fundamenty domu masz w wodzie a to im nie służy na pewno... chyba, że masz dren opaskowy ale takiej ilośći wody to on nie przerzuci. :( mas ztam gdzieś jakiś rów melioracyjny?

Nitu, dziś przed południem straż pożarna wypompowała wodę, ale ona pewnie wkrótce wróci do tego samego stanu, bo wody gruntowe wysoko i nie ma gdzie to schodzić. Wiem, że to fundamentom nie służy, ale co wiecej możemy zrobić oprócz podniesienia terenu? Z tym zresztą i tak zamierzaliśmy poczekać do wiosny, bo zanim to zrobimy to trochę drzew trzeba wyciąć.

Nitu, dziś przed południem straż pożarna wypompowała wodę, ale ona pewnie wkrótce wróci do tego samego stanu, bo wody gruntowe wysoko i nie ma gdzie to schodzić. Wiem, że to fundamentom nie służy, ale co wiecej możemy zrobić oprócz podniesienia terenu? Z tym zresztą i tak zamierzaliśmy poczekać do wiosny, bo zanim to zrobimy to trochę drzew trzeba wyciąć.

wiesz Elenko moi rodzice mają wkopany taki duży zbiornik i tam pompują wodę której ostatnio jest baaardzo dużo.... aż pompa padła i nikt tego nie zobaczył aż do momentu kiedy woda znalazła się w garażu :(

wiesz Elenko moi rodzice mają wkopany taki duży zbiornik i tam pompują wodę której ostatnio jest baaardzo dużo.... aż pompa padła i nikt tego nie zobaczył aż do momentu kiedy woda znalazła się w garażu :(

my mamy tylko taką budowlaną pompę, którą robotnicy używali do pompowania wody ze studni i nie wiem, czy ona dałaby radę z taką ilością wody.... a strażacy przepraszali, że swojej zostawić nam nie mogą, bo mają tylko jedną i zaraz pojechali na kolejne interwencje bo ludzie mają piwnice pozalewane. do tych nowych domów w warunkach zabudowy już są zapisy, że piwnic nie można budować....

teoretycznie u nas też taki zbiornik jest, bo szambo przecieka i wody gruntowe się tam dostają ;) a swoją drogą jak ja dorwę tego gamonia od szamba w swoje ręce to zbrodnia w afekcie gotowa - takiego aroganta jeszcze nie spotkałam :mad:

Moja babcia odeszła dwa tygodnie temu, ale jeszcze 1 mi została i 1 dziadek...no i 1 babcia męza ;) ale to też jak babcia

Ale żałuję, ze moja młoda nie ma babci na miejscu, ona już dobrego kontaktu z przytulaniem nie ma z dziadkami, bo mało ich zna..a szkoda

Moje dzieciaki jedną babcie maja baaardzo bliziutko (czasami aż za;)) a druga też jest nie daleko więc kontakt z obu mają dobry ale wszystko zależy od dziecka -starszak mimo, że dziadków widział prawie codziennie to zostawać z nimi lub gdzieś wyjechać nie chciał - dopiero w szkole podstawowej przestał być syneczkiem mamusi ;)

a my wlasnie wypilismy z dziadkami Heluni. Byl tort szampan i pyszne drinki. Babcie sa najlepsze na swiecie. moich juz nie ma, ale za to Helunia ma najblizej jak to mozliwe babe, ktora jest z nia codziennie :)

hej Anuś

my też po imprezce:D

a jutro powtórka bo przecież dzień dziadka:D

a ja jakoś spac nie mogę ............ chodzę po domu i przymyślam;) jak go do stanu przydatności do spożycia doprowadzić.....

no i do 3.30 tak nie spałam i przymyślałam;) a potem mnie koleżanka po 9 telefonem obudziła....

a teraz to chciałam wiadomość dnia przekazać........................................................grzejnik do sypialni przywieziony :):)

jak tylko zostanie zamontowany to za sypialnie się biorę :D