Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale czemu od początku? Tamte straciły ważność czy co?

Wioluś jak starałam się o pozwolenie to w mojej okolicy dawali tylko na budynek z częścią usługową bo obowiązywało takie rozporządzenie Wojewody Mazowieckiego no i musiałam zmieniać projekt a w miejscu garażu mam biuro i zamiast bramy garażowej powinnam mieć duże przeszklone okna z wejściem do biura, oczywiście wybudowaliśmy normalnie czyli niezgodnie z projektem:( i teraz przy odbiorze byłaby jazda bo przychodzi komisja i sprawdza a przy zwykłych domach żadna komisja nie chodzi....

no ale rozporządzenie przestało "chwilowo" obowiązywać więc wymyśliłam, muszę wystąpić o zmianę pozwolenia na budowę ale najpierw muszę zdobyć nowe warunki zabudowy a co dalej to nie wiem :rolleyes:

jak na razie to jestem uziemiona w przedszkolu :rolleyes: i jeszcze do gminy nie dotarłam a w dodatku Zuz@ powiedziała, że dziś nie ma w gminie mojej Pani więc chyba poczekam do jutra:(

hm... mam nadzieje, ze wsie sprawy papierkowe uda się szczęśliwie pozałatwiac :)

Ja też dziś byłam w sekretariacie mojej szkoły, bo M idzie we wrześniu do I klasy i postanowiłam ze zapytam czy mają już listy z gminy i jak to planują dzielić... a strasznie miła i rozbawiona pani w sekretariacie mi powiedziała, ze odchodzą dwie trzecie klasy i oni mają miejsce by przyjąc max 60 osób do klas 0 i I... a lista dziecek z gminy ma 160 numerków :D

Nooo i jak się nic nie zmieni to nauka będzie się odbywać systemem 3 zmianowym :D :D :D normalnie jak w czasach mojego słodkiego dzieciństwa wyżu lat 78- 80

A no:yes: od września to już tak na dobre a teraz chodzi tak na 3-4 godzinki :rolleyes: jak na razie mamy pierwszy tydzień za sobą i jeszcze jest zadowolona:D

oby była zadowolona cały czas :D

moja O. w weekendy narzeka, że przedszkole jest zamknięte i nie może się doczekać poniedziałku :lol2:

oby była zadowolona cały czas :D

moja O. w weekendy narzeka, że przedszkole jest zamknięte i nie może się doczekać poniedziałku :lol2:

mam taką nadzieję że i moja będzie :)

pani jest dobrej myśli bo już drugiego dnia Zu ani razu do mnie nie przyszła:) a siedziałam cierpliwie w drugiej sali, jeszcze do końca tego tygodnia mamy adaptację i muszę tam siedzieć :rolleyes:

to super że zadowolona oby tak zostało, moja chodzi już rok i czasami trudno ją wyciągnąć jak za wcześnie przyjdę :lol2:

po przejściach ze Starszakiem też na to liczę (po cichu) :rolleyes: dziś już sobie poszłam całkiem i zaraz zmykam żeby ją zabrać bo przedszkole tylko do 13....

a sprawami moich papierów zajął się kierbud :D i mówi, że będzie dobrze - mam nadzieję :rolleyes: