Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wpadłam kontrolnie do siebie:)

właśnie przed chwilką skończyłam pracować i tak się wybiłam z rytmu, że spać mi się odechciało (ostatnio ciągle gadam o spaniu;) ale poczekam jeszcze na małża bo on z Katowic wraca i mam nadzieję lada chwila nadjedzie:rolleyes:

a jutro mam plan żeby pojechać trochę roślin pooglądać i przynajmniej podjąć decyzje co chcę.....

Ale miałam masssakryczny wieczór - coś mnie uczuliło jak diabli - dopiero potężna dawka sterydów pozwala mi powoli wrócić do normy i najgorsze, że to chyba KFC.......ale przecież jadłam je już tyle razy, że aż trudno uwierzyć...... kurcze miałam jakiś czas spokój i przestałam uważać co jem..... jednym słowem muszę znowu sto razy pomyslec zanim cos zjem na mieście bo taka reakcja anafilaktyczna to nic przyjemnego ........ chyba idę spać :goodnight:

Ale miałam masssakryczny wieczór - coś mnie uczuliło jak diabli - dopiero potężna dawka sterydów pozwala mi powoli wrócić do normy i najgorsze, że to chyba KFC.......ale przecież jadłam je już tyle razy, że aż trudno uwierzyć...... kurcze miałam jakiś czas spokój i przestałam uważać co jem..... jednym słowem muszę znowu sto razy pomyslec zanim cos zjem na mieście bo taka reakcja anafilaktyczna to nic przyjemnego ........ chyba idę spać :goodnight:

O rany :( Aguś współczuję i rzeczywiście zacznij uważać, co jesz, skoro masz takie reakcje alergiczne :(

O rany :( Aguś współczuję i rzeczywiście zacznij uważać, co jesz, skoro masz takie reakcje alergiczne :(

Dzięki:) znowu mam szlaban na jedzenia na mieście przynajmniej na jakiś czas;)

prawie rok minął od ostatniego takiego mocnego wybryku ja dziś - spać nie mogę bo jeszcze mam całe gardło obolałe od opuchlizny:( czekam aż mi wszystko zejdzie i sobie na Domo oglądam "dotyk designu"

WItam się w 1 niedzielę czasu letniego ;)

Agduś, może zrób sobie testy z krwi, będziesz wtedy wiedziała co i jak. Tam jest też zaznaczany poziom uczulenia, jeśli jesteś na coś bardzo uczulona to będziesz przynajmniej wiedziała, czego absolutnie nie wolno Ci tknąć. Mówie Ci, warto.

A odnośnie ogrodu, to wsadziliśmy wczoraj lilaka i jakieś pnącze, lilaka połamał za chwilę wiatr, potem drzewka owocowe, ale juz wiem że 1 jabłoń musimy przesadzić bo za blisko siebie są. A potem spadł śnieg i leży do teraz :o

Dzięki Dziewczynki:) dziś już duuużo lepiej :yes:

mam takie przygody co jakiś czas, pierwszy raz mi się zdarzyło 10 lat temu, tylko dawno nie miałam tak nasilonego ataku :( chyba muszę się znowu do alergologa wybrać....

Wioluś ja testy miałam już robione tylko baaardzo dawno, jako dziecko, ale od tamtego czasu moja alergia miała najróżniejsze postacie a właśnie od prawie 11 lat ta pokarmowa się ujawniła:(

Duśku współczuje :(

Musisz koniecznie zrobić testy, u mnie też rodzinka alergików, oprócz mnie :) ...na razie :) zdrowiej dziewczyno, bo ogródek czeka :) Szczęście, że nie masz uczulenia na pyłki tak jak mój małż, już kicha , bo u nas zaczynają kwitnąc pierwsze kwiotki :) Piękna pogoda nam się zrobiła, jak tam trawka już posiana ? ja jeszcze nie, czekam na panów, mają dokończyć swoją pracę w altanie.

Duś

ała ! gdzie się tak spieszyłaś ? ja na paluchy uważam, pewno dlatego, że noszę szponki, ale za to raz przytrzasnęłam sobie głowę wchodząc do samochodu i ucho miałam, oj! miałam czerwone :mad: :D

Musisz koniecznie zrobić testy, u mnie też rodzinka alergików, oprócz mnie :) ...na razie :) zdrowiej dziewczyno, bo ogródek czeka :) Szczęście, że nie masz uczulenia na pyłki tak jak mój małż, już kicha , bo u nas zaczynają kwitnąc pierwsze kwiotki :) Piękna pogoda nam się zrobiła, jak tam trawka już posiana ? ja jeszcze nie, czekam na panów, mają dokończyć swoją pracę w altanie.

Gdzie tam żadne prace ogrodwe nawet nie zaczęte - może w weekend przygotujemy podłoże pod trawnik :rolleyes: a co do uczuleń to niestety na pyłki też mam:( tylko tych roślin które kwitną latem, więc całe wakacje jadę na przeciwuczuleniowych

Duś

ała ! gdzie się tak spieszyłaś ? ja na paluchy uważam, pewno dlatego, że noszę szponki, ale za to raz przytrzasnęłam sobie głowę wchodząc do samochodu i ucho miałam, oj! miałam czerwone :mad: :D

też uważam, w końcu mi w pracy ludzie na łapki patrzą sporo. niestety kolega nie zwrócił uwagi tym razem ;(

no i teraz mam fioletowo-zielone kuku i modle się, żeby pazurek przypadkiem nie miał ochoty złazić. ale wiecie jaki jest największy ból? jak ja powieszę firankę, jak wskazujący nieoperatywny?!