Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pasiu, kupiłaś trampolinę? My nocowalismy u znajomych, których Dzieciaki mają i mój Mały sie zakochał na amen w "ciampolinie":rolleyes::)

nie i na razie nie kupię - Straszak ma na najbliższe pół roku zakaz trampoliny a już widzę, jak nie skacze:sick: a Zu wytrzyma - ma w przedszkolu i u mojej siostry ulice dalej i u kilkorga znajomych..... może dopiero na jesieni

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a wybaczcie - załamanie pogody nad morzem polega na tym, ze dziś ani chmurek, ani wiatru i 27 st :)

Duśku a u moich starszych w Milenie zimnica (przynajmniej przed południem było 10 stopni)

Czesc czesc, powoli sie odnajduje. ;) Mam nadzieje, ze sie zobaczymy 18.05...

superowo:D

o rety, u mnie +30 w cieniu...

u nas teraz słoneczko grzeje ale jest fajnie nie za gorąco...

pasiu, kupiłaś trampolinę? My nocowalismy u znajomych, których Dzieciaki mają i mój Mały sie zakochał na amen w "ciampolinie":rolleyes::)
kup małemu mini trampolnkę!!!!! będzie w siódmym niebie:)

Pasiulku pokaż co tam w ogrodzie zdziałałaś , bo na fm cię wychwalają:yes:

obejrzałam dziennik i jest tylko before:confused:

a inspiracje masz cudne. Ja mam właśnie taki minimalistyczny ogród w wersji mini.:rotfl:

mam bukszpany, magnolię, trawy, lawendy------- a dodatkowo zamiast klonu -wiśnie japonską kwitnącą, zamiast brzozy- katalpę. i irgi róznego rodzaju naskarpach:)

Cześć Pasieńko :)

Zajrzałam do dziennika - u nas na tarasie płytki i faktycznie bardzo się nagrzewają... no ale nie rozwalę teraz tarasu dla własnego kaprysu :rolleyes:

W kwestiach roślinek jestem ... zielona, ale zrobiłam jedną malutką rabatkę na próbę i na razie zawilce kwitną więc jestem z siebie ogromnie dumna ;) (niby nic, ale jak komuś kaktusy usychają to jest niezły wyczyn ;) )

ooo tutaj mogę sie nie zgodzić. Mój ma tylko liście i to koniec jego uroku, jaki moge podziwiać. Niestety storczyki też mnie nie lubią. Mogę dbać i nawozić i wogle cuda wyczyniać a kwitnąć nie chce. Inni nic nie robią, olewają totalnie a kwitnie jak szalony...no sorki, nawet świat kwiatów nie jest sprawiedliwy

Cześć Pasieńko :)

Zajrzałam do dziennika - u nas na tarasie płytki i faktycznie bardzo się nagrzewają... no ale nie rozwalę teraz tarasu dla własnego kaprysu :rolleyes:

W kwestiach roślinek jestem ... zielona, ale zrobiłam jedną malutką rabatkę na próbę i na razie zawilce kwitną więc jestem z siebie ogromnie dumna ;) (niby nic, ale jak komuś kaktusy usychają to jest niezły wyczyn ;) )

:rotfl: a moj M mówi,że mnie nawet sztuczne kwiatki usychają:) no a kaktusy gniją:)

Dla takich jak my dobre sa storczyki. Swojego podlewam jak mi sie przypomni i kwitnie ciagle jak glupi. :)
ja jak Elena mam tylko liście na storczykach:)

No wiec wlasnie o tym mowie, ze im mniej z nim robisz tym on bardziej kwitnie. Trzymaj go przy otwartym oknie teraz a jak sie zrobi +12 w nocy to wystaw go na zewnatrz na 2 tygodnie. Dziala!
kurcze !!!! to działa??????? wypróbuje

ooo tutaj mogę sie nie zgodzić. Mój ma tylko liście i to koniec jego uroku, jaki moge podziwiać. Niestety storczyki też mnie nie lubią. Mogę dbać i nawozić i wogle cuda wyczyniać a kwitnąć nie chce. Inni nic nie robią, olewają totalnie a kwitnie jak szalony...no sorki, nawet świat kwiatów nie jest sprawiedliwy

Ja się storczykiem mało zajmuję, a i tak nie kwitnie. Dwa razy myślałam, że już coś z tego będzie, a tu klapka - pączki uschły :(

Dziś posadziłam na balkonie pelargonie, zobaczymy jak długo pociągną...

Hejka, witam się z Państwem z rańca.

Wczoraj wyjęłam storczyka z tej ichniej ziemi, okazało się ze połowa korzeni pogniła- jakim cudem jeśli się wcale nie podlewa :jawdrop:

Wsadziłam to co zostało po obcięciu w normalną ziemię w doniczkę ceramiczną i zobaczymy co z tego wyjdzie. U mojej szwagierki w takiej właśnie doniczce i ziemi i rosną jak szalone.

Wiola daj znać jak to pomoże. Czytałam, że storczyk ma rosnąć tylko i wyłącznie właśnie nie w ziemi tylko w specjalnym podłożu, więc nie ryzykowałam. W jakim miejscu stoi u Ciebie? U mnie na parapecie okna wychodzącego na zachód, po południu trochę mu przygrzewa, może trzeba go przestawić?

No właśnie chyba jest reguła: u mnie i u Ciebie stoją na zachodnich nie kwitną, a u szczęśliwych posiadaczek kwitnących stoją na pozostałych wystawach (oprócz zachodniej właśnie). Ale ja nie mam innej możliwości :( Chyba, że zdejmę z parapetu i postawię jakieś 30 cm od okna?

Z tego wniosek, że chyba nie mamy ręki do roślin :( W przeciwieństwie do Twojej mamy i mojego taty. On byle jaką gałązkę wsadzi do ziemi na działce i zaraz mu się przyjmuje i wyrasta drzewko, choinka w zależności co to było. Szczepi gruszki na jabłonce i pięknie owocują :) Trzeba się chyba z takim darem urodzić, a może nauczyć :confused: