Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No właśnie chyba jest reguła: u mnie i u Ciebie stoją na zachodnich nie kwitną, a u szczęśliwych posiadaczek kwitnących stoją na pozostałych wystawach (oprócz zachodniej właśnie). Ale ja nie mam innej możliwości :( Chyba, że zdejmę z parapetu i postawię jakieś 30 cm od okna?

ja tak mam w sypialni od zachodu - stoi na stoliku w głębi pokoju - bardzo widnego pokoju, w łazience od północy mało słońca ale za to duuużo wilgoci i bardzo pięknie kwitnie - kwiaty ma już od połowy marca do tej chwili ani jednego nie stracił... ja ich wcale nie nawożę tylko raz w tygodniu kompie w zlewie....

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Elenko, ja mam z roślinami idetycznie :D jak mnie cieszy że nie jestem sama z taką dolegliwością ;)

Wioluś, we dwie to od razu jakoś raźniej ;)

Dla takich jak my dobre sa storczyki. Swojego podlewam jak mi sie przypomni i kwitnie ciagle jak glupi. :)

Kochana, to Ty jesteś już bardzo zaawansowana, jak Ci storczyki kwitną :)

:rotfl: a moj M mówi,że mnie nawet sztuczne kwiatki usychają:) no a kaktusy gniją:)

ja jak Elena mam tylko liście na storczykach:)

Monia, ja się pocieszam, że mam za to inne zalety :lol:

Hejka:)

u mnie kwiatowego problemu nie ma:no: ale nie mam ich aż tak dużo a nad tym co mam jakoś panuje;)

Pasieńko, bardzo mi się te żwirowe rabaty widzą, u siebie też bym żwir chętnie wysypała, ale jak się z tego wyciąga liście z drzew i patyki? U nas akurat to problem, bo tyle drzew wokół. Chyba przydałaby się dmuchawa? Dajesz jakąś agrowłókninę czy coś w tym stylu pod żwir?

Pasieńko, bardzo mi się te żwirowe rabaty widzą, u siebie też bym żwir chętnie wysypała, ale jak się z tego wyciąga liście z drzew i patyki? U nas akurat to problem, bo tyle drzew wokół. Chyba przydałaby się dmuchawa? Dajesz jakąś agrowłókninę czy coś w tym stylu pod żwir?

tak dałam agrowłókninę a liście wybieram albo spłukuję wodą:D bo u mnie też liściaste dookoła....