Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Balbinko :hug: wpadaj na kawkę kiedy tylko kcesz:bye:

kto zna dobre domowe sposoby na AZS niech mi zdradzi - zatakowało mnie z siłą wodospadu - i tylko twarz a dokładnie okolice oczu wyglądam jak panda:sick: - małż się śmieje, że niedługo zamieszkam na brzozie za domem:spam:

domowe - wypij wapno, weź jakąś loratydynę i przejdź na dietę (jedz tylko to co na pewno Ci nie szkodzi) - doraźnie kup Hydrocortison (jedną tubkę przeżyjesz ;) ) a lepiej na receptę ELIDEL, choć cena zabija - a najlepiej idź do dermatologa-alergologa (tylko gdzie takiego szukać :bash: ) Moje dziecię niestety przez kilka miesięcy wyglądała jak Ty, i to nie tylko na twarzy :( Tak naprawdę dopiero leczenie hormonalne i dieta pomogły :) Byłaś u swojej pani doktor? Często japończyk ma wpływ na alergię

:hug:

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiolunia :hug:

Gosiu byłam już u dermatologa (w Sylwestra) - dostałam jakiś steryd do smarowania co drugi dzień, i jakieś inne smarowidła, łykam mój telfast 180 i powiem, że dziś troszkę jest lepiej - ale 14 dni była masakra:sick: ja zawsze zimą walczyłam, tylko miałam to na nogach, rękach, posmarowałam i uważałam na ubrania i jakoś dałam rade a na twarz wyległo pierwszy raz a ja teraz przecież od rana w sklepie, tu ogrzewanie, sztuczne światło.... a masz rację że Japończyk nie pomaga - u mnie akurat tarczyc sie znowu rozregulowała.... dobrze przynajmniej, ze cytologia ok :D

Biedna jesteś - to i stres i kiepskie warunki lokalowe dla Twojej skóry :( Moja córa nakładała na twarz jakieś fluidy i jakoś dawała radę

Myśmy kiedyś robiły badania z krwi na opóźnioną reakcję alergiczną i wyszło, że ma wyjątkowo gwałtowną reakcję na wieprzowinę, to było kilkanaście lat temu, ale teraz gdy znowu dopadła ją silna wysypka odstawiła na miesiąc świninę i jakoś się uspokoiło :rolleyes: Może powinnaś jeszcze jakieś testy zrobić. Zima ogólnie jest najgorsza dla skóry. Dobrze się nawilżasz? i od środka i na zewnątrz?

Zuza masz rację :yes: a to Twoje Mohito nie dalej jak wczoraj wspominałam :D byłaś u Pana P.? jak moje oczy podleczę to jadę z Tobą bo teraz wstyd obcemu chłopu się pokazywać:o

woda bleeeee jedynie w lecie się zmuszam....

Wiolcia mam Hashimoto :D

jak chcesz powspominać to daj znać kiedy ;) bo tak na sucho to nie wskazane :no:

miałam wpaść do ciebie wczoraj ale nie dałam rady - za to wpadnę dziś jak będę od lekarza wracać....

Pasiulka ale my się sypiemy :( to ten rocznik czy cooooooo :sick: