websterek 09.11.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam Dopiero zaczynam zabawę w ogrodnika/rolnika i w zwiazku z tym mam kilka pytań - mam nadzieję ze znajdzie sie ktoś kto pomoże mi w moich zmaganiach. Niestety tak mi sie trafiło że mój przyszły sąsiad nie dba o piekne krajobrazu i będę musiała się jakoś od niego odgrodzić (pasowałby mur betonowy - ale mimo wszystko stawiam na roślinki). Planuję na całej długości ogrodzenia posadzic sosny tylko nie wiem czy w takiej sytuacji będę mogła uprawiać przy nich warzywka. Czy są jakieś przeciwskazania?? Bardzo proszę o porady. Z góry dziekuję i serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.11.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Warzywa z reguły sa swiatłożądne. Jeśli posadzisz sosny to bardzo szybko zacienią ci działkę. Nie wiem tez jak sąsiad na to zareaguje, gdy saosny zacienią jego ogród.Nie lepiej odgrodzić sie jakims szybko rosnącym do 2,5- 3 m krzewem?Np. irga błyszcząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.11.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 To jest tak, że warzywa nie będą nigdy dobrze rosły, przy jakichkolwiek drzewach - ze względu na duże i wciąż rosnące potrzeby pokarmowe tych ostatnich. Jeśli chcesz sadzić/siać warzywa, to trzeba im zapewnić dobre warunki oświetleniowe i pokarmowe, także odpowiednie nawadnianie. Żadne duże sąsiedztwo nie będzie dla nich specjalnie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts