szczukot 11.11.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 WitamW jakim celu uklada sie styropina na podlodze poddasza uzytkowego ?Dla izolacji akustycznej dynamicznej oraz trzymania ciepla ? Czy cos jeszcze ?To drugie i tak w sumie dla mnie bez sensu bo antresola i dziura w schodach robi swoje. A dla izolacji akustycznej ile warto dac grubosci ? chyab ze jeszcze po cos sie to daje ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.11.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 dla akustycznej, 4-5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 11.11.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 4-5 cm powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.11.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 To warstwa technologiczna. W niej układa się rury, kable, instalacje.... Spróbuj je wkuć! Bokiem Ci wyjdzie! Po prostu - tak jest łatwiej. Niczego nie psujesz, raczej poprawiasz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 12.11.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Generalnie przyjmuje się 4cm i w tym mieszczą się instalacje - czasem trzeba coś podkuć jak się skrzyżuje kilka instalacji. Tylko czasem ekipie murarzy coś nie tak wyjdzie z poziomami i wtedy wychodzi tego styropianu w niektórych miejscach mało. Warto przynajmniej zastanowic się czy nie dać tego styropianu więcej -> tylko z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 12.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 U mnie w projekcie zarówno w piwnicy na posadzce, na stropie parteru jak i poddasza wszędzie mam 10 cm styropianu i tak też zastosuje.Jak wspomnieli przedmówcy, swobota w rozprowadzaniu instalacji niezastąpiona.Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 12.11.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 U mnie w projekcie zarówno w piwnicy na posadzce, na stropie parteru jak i poddasza wszędzie mam 10 cm styropianu i tak też zastosuje. Jak wspomnieli przedmówcy, swobota w rozprowadzaniu instalacji niezastąpiona. Pozdro !!! wg mnie to 10 na stopie poddasza to lekkie przegięcie , niepotrzebnie obniżasz sobie pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts