kater-acme 23.01.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) To dobrze myślałaś Od dołu: papa chudziak 2 x czarna folia - zapomniałem dopisać wcześniej hyhy styro, zapewne w 2-3 warstwach folia alu, może być z nadrukiem to łatwiej prowadzić rurki 6-7 cm wylewki, a w niej zatopiona siatka Tak przynajmniej najczęściej to wygląda, również u mnie. Co do dziurkowania - nie przesadzajmy, wilgoć ucieknie, i o ile masz od spodu (pod chudziakiem) papę to tamtędy też nic nie przyjdzie. Są oczywiście płyty styropianowe już z folią i systemami rozprowadzania rurek, ale jak policzysz ile to kosztuje to dziurki nie będą takie straszne. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez kater-acme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 23.01.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Siatka + plastyfikator - tak na wszelki wypadek. ja tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 23.01.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ja mam tak samo... Od dołu papa zgrzana do podłoża, styropian 2 x 7 cm w przesuniętych warstwach, folia srebrna podziurkowana spinkami, rurki CO. Do mieszanki był sypany plastyfikator, zbrojenie rozproszone, położona siatka przeciwskurczowa. W sierpniu była wylana góra, w październiku dół, póki co nic nie pęka, aczkolwiek ogrzewanie CO jeszcze nie uruchomione.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 23.01.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) U mnie jest tak chudziakfolia czarna grubastyropian 2 warstwy 6cm+6cmdylatacja wokół scianfolia srebrna z nadrukiemprzymocowane rurki spinkamiwylewka 7cm w niej siatka 2,5mm oczko 15cm, + plastyfikator + włókna.nic nie pęka Edytowane 23 Stycznia 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 23.01.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ta srebrna folia to takie fajne coś marketingowego .. wystarczą linie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 23.01.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ta srebrna folia to takie fajne coś marketingowego .. wystarczą linie A nie odbija ciepła do góry ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 23.01.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 nie, żeby odbijała ciepło musiało by to nastąpić w pustce powietrznej, lub nad folią musiała by leżeć szyba.Inaczej efekt jest zerowy, przewodzi jak czyste aluminium. Jak najbardziej się to sprawdza w oknach, choć tam jest powłoka "niewidoczna" tak samo się sprawdzi na poddaszu pod płytami GK, o ile będzie przerwa te 1-1,5cm między płytą a folią.W tedy to działa. Niestety tu miedzy dwoma ciałami nie przeźroczystymi efekt tylko placebo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 24.01.2015 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 mój hydraulik tak samo gadałto tylko dla inwestora coby ładnie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shl 24.01.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 mój hydraulik inaczej gadał.Nigdy ze styropianu wilgoć się nie wydostanie przez te folie do betonu podłogówki i wyżej.Przodkom moim robił w średniowieczu na warstwie perlitu a perlit w wannie z papy bez żadnych wynalazków foliowych i do dzisiaj cała wilgoć coby tam była lub się pojawiła choćby z zalania wyjdzie choćby to było wielkości boiska.Jeśli izolator jest suchy to działa jak na opakowaniu napisane.No prawie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Nie dawałam. Mam anhydryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 24.01.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 mój hydraulik inaczej gadał. Nigdy ze styropianu wilgoć się nie wydostanie przez te folie do betonu podłogówki i wyżej. szamanizm .. ja nie wiem jak można bez zastanowienia tak paplać jeśli się jest majster kielnią to nie od razu specem w sprawach innych. Niech lepiej zajmie się robotą, a nie gadaniem bzdur. O jakiś ruchach wilgoci, o których pojęcia nie ma.. ze styropianu wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts