GLAMOURMUM 04.02.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 A co do stawiania profili to mam parę zdjęć. Robili nam to fachowcy, ale nie ma w tym nic trudnego. Zapytam się tylko męża na co zwrócić trzeba uwagę. Wiem, ze u nas czegoś nie zrobili - nie wyciszyli ścianek i jak się stąpie przy rogu to coś piszczy. Jak zbiorę informację, to Tobie odpowiem. A zdjęcia gdzieś na maila Tobie wysłać? wysłałąm ci adres na priwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi5 06.02.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam was widzę ze dom już ku końcowi my też mamy się wprowadzić na wakacje do jeszcze nieskończonego domku i resztę dokończyć jak się będzie tam mieszkać,to musi być super wprowadzić się do swojego upragnionego doku pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mabien 03.03.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 witam, bardzo bym prosił Panią Guzmank-e o kontakt w sprawie budowy. Sam prawdopodobnie wybiore ten projekt i miałbym do Pani pare pytan. Oto mój mail: [email protected], ew. PW Serdecznie pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 04.03.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 witam, bardzo bym prosił Panią Guzmank-e o kontakt w sprawie budowy. Sam prawdopodobnie wybiore ten projekt i miałbym do Pani pare pytan. Oto mój mail: [email protected], ew. PW Serdecznie pozdrawiam, Mariusz Witam, dzisiaj odpowiedziałam na Wasze pytania, mam nadzieję, że informacje będą wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 04.03.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam was widzę ze dom już ku końcowi my też mamy się wprowadzić na wakacje do jeszcze nieskończonego domku i resztę dokończyć jak się będzie tam mieszkać, to musi być super wprowadzić się do swojego upragnionego doku pozdrawiam!! Oj tak, może to śmieszne, ale długo nie mogliśmy w to uwierzyć, że rzeczywiście już tu mieszkamy... Inna sprawa, że mamy jeszcze dużo rzeczy niedokończonych, na pewno zupełnie innaczej jest, gdy wprowadza się do kompletnie zrobionego domu. Przed nami jeszcze wiele spraw: kuchnia, kominek, taras, nie wspominając o ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 25.07.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witaj Guzmanka! Coś przycichło u Ciebie, pewnie już antresola skończona i cała reszta również. A te okna... leżę! Cudne są! Tylko mycia nie zazdroszczę, namachasz się zdrowo Ale coś za coś Pozdrawiam ps. przeniesione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 28.07.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Szanowna Guzmanko, czekamy na dalsze relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eva 33 28.07.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 No. czekamy...czekamy...! Krzesła niczego sobie, tylko może by je machnąć na biało????? albo jakoś tak...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 a jak wyszły wyniki szczelności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 10.10.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Testy nie wyszły źle.Mieściliśmy się w granicach domu energooszczędnego.Poniewaz robilismy te testy 8 miesięcy temu, nie pamiętam dokładnie jakie były dokładne wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 14.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Po długiej przerwie zaglądam do Waszego dziennikiniestety z powodu braku czasu bardzo dawno nie byłam na forum - od dwóch miesięcy mieszkamy w naszym DCP 180A-więc pracy mamy masę i czasu brakuje. Podziwiam Waszą determinację w dążeniu do uzyskania bdb parametrów izolacyjnych, my obecnie docieplamy nasz domek (styro w łatki 20cm) ale trochę boimy się zimy, wiadomo - okna obawiam się by nie było zbyt dużych strat ciepła. Jak Wy przeżyliście poprzednią zimę? Poza tym to podobnie jak Wy będziemy się wykańczać podczas zamieszkiwania naszego domku, mamy do wykończenia schody, położenie płyt betonowych nad schodami, zrobienie łazienki na górze, elewacja i zagospodarowanie całej 0,5 ha działki. Życzę wytrwałości i powodzenia Mirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 17.10.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Hej, My tez cierpimy na brak czasu. Dlatego dziennik taki ....zapuszczony.Gratuluję wprowadzki! A jak przeżyliśmy zimę? Hmm, no rachunki za gaz mogłyby być niższe. Dlatego zaczęliśmy walczyć o szczelność i dobre ocieplenie. Poza tym w garderobie nad garażem, na ścinie szczytowej w rogu zaczęła nam wychodzić pleśń. Sorry, ale nie po to braliśmy "dobrą" i "nie najtanią" ekipę, żeby nam ściany pleśniały!!!Mam nadzieję, że po tych zmianach, w tym roku będzie lepiej.Tej zimy będziemy również mieli kominek, chociaż nie planunemy specjalnie grzać nim domu, myślę, że podniesie od czasu do czasu temperaturę. A po drugie kominek - to było moje marzenie. Rekuperator mieliśmy zakładany i regulowany w połowie lutego, więc specjalnie nie popracował zeszłej zimy.Kombinowaliśmy z piecem, sprawdzaliśmy różne programy, mamy połącznie podłogówki na dole + łazienki do góry i grzejników. No i zastanawiamy się co zrobić, żeby w pokojach na piętrze, a szczególnie nad garażem było cieplej.Zima to test. Mam nadzieję, że u Was przejdzie pomyślnie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andakosy 28.11.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Widzę ,że macie oczyszczalnię Haba. Ja jestem na etapie wyboru oczyszczalni.Jak spisuje się u was?Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 28.11.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Do oczyszczalni nie mamy zastrzeżeń. Ostatnio mąż sprawdzał osady, sądziliśmy, że po roku używania trzeba będzie go opróżnić, ale my nie mamy osadów Może dlatego, że regularnie używamy bakterii. Jedyną rzeczą do której mogę się przyczepić jest to, że czasami -rzadko, jednak ją czuć. No ale chyba nie ma bezwonnych oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martymarc 14.02.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam serdecznie! Gratuluję świetnego i tak sumiennie prowadzonego dziennika i fajnego domku! My również planujemy budowę Montrealu. Początkowo myśleliśmy o Berlinie, jednak doszliśmy do wniosku, że jest troszkę za mały. Na pewno zgłosimy się z prośbą o radę, muszę jednak najpierw dokładnie przestudiować Twój Dziennik i Komentarze szukają odpowiedzi na nurtujące mnie kwestie. A jak przeżyliśmy zimę? Hmm, no rachunki za gaz mogłyby być niższe. Również myślimy o ogrzewaniu gazowym połączenie podłogówka+grzejniki. Czy mogę dopytać jak mniej więcej wychodzi Was to kwotowo średnio/msc zimowy? Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianryc 05.03.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Witam. Domek jest naprawdę ładny jestem zainteresowany realizacją tego projektu. Pytanie moje jest następujące czy była by możliwość obejrzenia państwa domku? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts