Guzmanka 14.11.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Tu jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam do wpisywania komentarzy. http://77.252.132.194/guzmania/gify/mrugnięcie_spod_okularów.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 14.11.2008 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Hmm będę pierwszą komentatorką Nie pokazuja mi się linki w podpisie i mam przypuszczenie, że muszę zrobić nowy post, żeby sie pokazały. Więc to taki teścik. Ciekawe czy wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 14.11.2008 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 No "klase rure" Jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 15.11.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Pierwsza jestem:)Trzymam kciuki, żeby od teraz wszystko szło jak po maśle:)A gdzie sie budujecie - P-ń, czy okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 16.11.2008 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Witaj damimax. Jak miło, że mnie odwiedziłaś. Będę musiała w dzienniku napisać coś o działeczce, bo z nią też łatwo nie było, ale będzie co wspominać przynajmniej. A będziemy budować się w Mrowinie kolo Rokietnicy. Pozdrawiam i zaraz pędzę do Twojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 20.11.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 no witaj koleżanko czekam na opowieść od działeczce i ....na dalszy rozwój wypadków ja za 2 tyg. sie wprowadzam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 21.11.2008 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witaj celt Bardzo się cieszę, że tu trafiłaś /trafiliście. no witaj koleżanko czekam na opowieść od działeczce i ....na dalszy rozwój wypadków ja za 2 tyg. sie wprowadzam!!!! Ooo to pięknie. I starsznie zazdroszczę, że macie to wszystko już za sobą. Gratuluje!!! A co do dalszych opowieści o działeczce, to czekam na weekend, starszny ten tydzień zakręcony miałam. A tak poza tym, próbowaliśmy sobie dokładnie przypomnieć jak to z tą działką było i się trochę mieszaliśmy w zeznaniach. Mineło 1,5 roku a my już nie pamiętamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 21.11.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 witam, bede podczytywac Wasze zmagania budowlane. napisz cos o projekcie, to ten domek co masz w avatarku? pozdrawiam,pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 23.11.2008 00:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ach witam serdecznie Junona w swoich skromnych progach. Dziękuje za wpisik i obiecuje zajrzeć do Was. O projekcie i domku napiszę, oj napiszę. Tak, to ten w avatarku. Jego ładniejsza strona - ogrodowa. Bardzo podobają nam się duże okna i marzy mi się piękny ogród. Nie wiem tylko kto będzie miał czas o ten piękny ogród dbać Z tego co zaczęłam czytać o waszej działce to jest ogromna, a u Was kto będzie dbał o ogród Pozdrawiam, papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 23.11.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 tak dzialka jest dosc duza, jakos to bedzie, ja po rolniczej jestem to dam radę )) (mam nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 23.11.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Hello! Nie widać fotek działeczki Polecam http://www.imageshack.us do zdjęć jesli nie macie swojego serwera bo jak wkleicie na jakichś darmowych z limitem hostingu to za kilka miesięcy albo przy licznej oglądalności fotek nie będzie widać jak to ma miejsce w wielu dziennikach. Chętnie pomogę w odpowiednim wstawieniu. Pozdrawiamy! Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 23.11.2008 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Witam i dziękuje bardzo. Spróbuje coś jeszcze wykombinować. W razie czego chętnie skorzystam.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 23.11.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Witam i dziękuje bardzo. Spróbuje coś jeszcze wykombinować. W razie czego chętnie skorzystam. Pozdrawiamy Ok. Proszę o PW jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 24.11.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Jeszcze człowiek nic nie wybudował a już tyle emocji ale gwarantuje to dopiero początek walki ! Trzymam kciuki ! Ja walczę dalej czasami mam już dość ale tylko czasami ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 24.11.2008 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam serdecznie Jeszcze człowiek nic nie wybudował a już tyle emocji ale gwarantuje to dopiero początek walki ! Trzymam kciuki ! Ja walczę dalej czasami mam już dość ale tylko czasami ..... Ach Wy macie takie tempo, że wszytsko bardziej skompresowane, kupno działki, kredyt, budowa i juz stoi DOM a to wszystko od marca tego roku. Pieknie, wierzyć się nie chce. Pozdrawaimy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.12.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Guzmanko, tył domu faktycznie niczego sobie , ale i okienko z przodu ładniutkie. Bede miała takie samo i taz zaczynam jak tylko sie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 04.12.2008 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witaj 78myszo Guzmanko, tył domu faktycznie niczego sobie , ale i okienko z przodu ładniutkie. Bede miała takie samo i taz zaczynam jak tylko sie da... Nas ta ściana okien bardzo zauroczyła. Już marzę o pięknym widoku na ogród, chodź przez dłuższy czas pewnie będzie widok na górki piachu, chwasy i pola... A mówiąc o oknie z przodu masz na myśli to trójkątne? Napisałaś okienko, a one będzie spore, przynajmniej u nas. Ma 3 metry szerokości. Jak robiliśmy wycenę, to w jednym salonie proponowali stale szklenie a w drugim też robili jakieś problemy, uważając że okno jest za duże. Gdzieś mamy zdjęcia domu pasywnego w Smolcu. Tam bardzo podobny dom został wybudowany. I robiliśmy zdjęcia w łazience, właśnie tam jest to wielgaśne prawie trójkątne okno. Jak znajdę to wkleje. 78mysz to kiedy zaczynasz budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 16.12.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 cześc Guzmanko jak patrzę na Twój avatarek to coś mi się widzi, że sporo chyba wiesz już o oknach..jakie zrobisz na taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 16.12.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 i ja witam będe za was trzymała kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 16.12.2008 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 cześc Guzmanko jak patrzę na Twój avatarek to coś mi się widzi, że sporo chyba wiesz już o oknach..jakie zrobisz na taras? Witaj Piątko Jak miło mi, że odwiedziłaś nas. Jeżeli chodzi o okna, to troszkę się orientowaliśmy. Ale nigdy nie wie się za wiele;) Chcemy postawić dom energooszczędny, więc okna muszą być "ciepłe". Od strony ogrodu mamy sporą powierzchnię okien, praktycznie całą ścianę. Myśleliśmy początkowo o oknach przesywnych. Są ładne, mają tylko jedną przedziałkę. Przymierzaliśmy się do dwóch rodzajów, ale jedne miały bardzo głębokie ramy (nie wiem czy dobrze się wyrażam) i to nas zniechęciło. Drewniane byłyby piekne, ale cena zabócza. Ach może jeszcze wspomnę, że tylko 1 z 3 okien na tej elewacji będzie otwieralne, pozostałe, to stałe szklenia. Są bardziej stabilne i mniej z nimi kłopotu. Więc zostaje nam się zdecydować na okno tarasowe-środkowe. I tu mamy takie mozliwości. * Albo standardowe okno balkonowe, otwierane "do środka" i tu problem bo takie otwierane nie może mieć szerokości większej niz 110 bodajże i szlak trafia moją symetrię * Albo okno przesuwne, z podziałką na śroku , ale... takie okno jest droższe i dodatkowo mniej stabilne. To nasze środkowe okna dodatkowo skłasa się jakby z 4okien. I co tu zrobic jak chcemy miec tam rolety? I w przyszłości markizę... http://77.252.132.194/guzmania/mrowino/projekt/oknotarasowe.jpg Nie chcielibysmy za parę lat musieć wymieniać okien, więc decyzja jest bardzo trudna. Co do pozostałych okien też się zastanawiamy, np. czy w elewacji frontowej dać okna 120x150 czy 150x150? W naszym projekcie mamy sporo okien dachowych. I tu też problem jakie wybrać? W naszym aktualnym mieszkaniu mamy problemy w oknami dachowymi, przez złą wentylacje i złą wnękę okienna, pojawiła nam sie pleśń na oknach. Dlatego poważnie zastanawiamy się czy nie zrobić okien dachowych plastikowych. Są juz takie w sprzedaży. Więc jak sama widzisz, wiecej jest pytań niż odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts