Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje przesuwane okna tarasowe

kasiaa256

Recommended Posts

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie, teraz się udało:

http://images41.fotosik.pl/501/b162b6f3c942c6f8gen.jpg

Nie wklejasz adresu strony fotosika na której jest obrazek, tylko bezpośrednio stronę obrazka (klikasz prawym na obrazek, najeżdżasz na "kopiuj adres obrazka" i wklejasz między adres

Masz dużo dużych przeszkleń, aż mnie zęby bolą jak sobie wyobrażę ile to musiało kosztować :)

jakiej szerokosci i wysokosci jest najwieksze przeszklenie?(chodzi o to na dole podzielone na 2 okna) stolarla PVC czy drewno?planujesz rolety zewnetrzne ? dzieki z gory za odpowiedz :)

witam, HS na dole ma wysokości 2300 a szerokości 4000, jest to dąb wybarwiany na teak, rolet nie mam, mam szyby P4, w przyszłości planuję przesuwne rolety drewniane od zewnątrz,ale to kiedyś bo cena wysoka.

pozdrawiam

Kamka,

Okna sa na profilach Kommerlinga robione przez lokalna firme.

Drzwi sa przesuwno-uchylne i bardzo lekko chodza. Troche mi ciezko bylo otwierac jedno okno dolne - z tych mniejszych - ale w pazdzierniku panowie byli i wszystkie nam wyregulowali i chodza pieknie.

mam jeszcze takie pare zdjec roboczych:

tutaj zaslonieta skrzynka rolety przed tynkowaniem:

DSC00123..jpg

blizej otwarte okno:

DSC_0133..jpg

tutaj widac skrzynke rolety przed zatynkowaniem jej od zewnatrz:

31072009(003)..jpg

nie wiem czy uda sie zobaczyc, ale nasze wszystkie okna maja poszerzenie na dole - tutaj ten dlugi bialy plastik na calej szerokosci okna - pomocne w kwestji uciekania ciepla i tworzenia sie mostkow cieplnych:

DSC00049..jpg

Pozdrowienia,

Maja

dzieki za odpowiedz ,super masz te okna :) pozdrawiam

Dzieki! Jestem z nich dumna jak paw:lol2::lol2: ale musialam troche nagadac panowi architektowi, bo chcial mi dac podwojne otwierane do srodka zamiast jednego calego okna na scianie....nie pasowalo mi to do koncepcji:cool:

Nie daje na forum adresu do firmy, gdyz oni dzialaja tylko na lokalnym rynku i nie sa zainteresowani produkcja na cala Polske - juz ktos z forum Muratora sie ich pytal. Jezeli jestes z Borow Tucholskich to moge Ci wyslac ich namiar na priv.

Maja

hej, ja mam pytanie czy na oknach przesuwnych - zwlaszcza na fixie da sie zamontować cienkie żaluzje aluminiowe albo rolety?

na nieprzesuwnej, ponad 2m tafli okna mam roletę i z uwagi na wysokość okna - musiała być z tych grubszych. nic nie haczy przy otwieraniu.

(żaluzje też można tylko oczywiście montowane w świetle okna, a nie na wnęce okiennej)