finlandia 16.02.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Tak fajny temat o uciekł gdzieś w otchłań.. nie ma nikt ochoty pokazać swojego okna tarasowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.02.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Tak fajny temat o uciekł gdzieś w otchłań.. nie ma nikt ochoty pokazać swojego okna tarasowego? może mało kto ma okna tarasowe, ja tu pokazałam i zainteresowania nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.02.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Może przez fakt, że temat jest w dziale wnętrza.. a powinien być w ogólnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 08.05.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 09.05.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ja mam takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.05.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Moniko lub Łukaszu:) a jakie wymiary ma Wasze okno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 10.05.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Moniko nasze okno ma wymiary 2700/2300 a tak się otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 11.05.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 witam!Planuję montaż przesuwki, otwór okienny to 4000x2100 myslałam o podziale na 3 części i przesuwna by była srodkowa część a boki fix widziałam że niektórzy z was tu wklejali fotki z takimi rozwiązaniami mam pytanie do was czy na fixie bocznym jest możliwośc zamontowania rolety w prowadnicach czy podczas przesuwania środka nie będzie haczyc puszka z roletą zamontowana na ramie fixa i drugie pytanie jak się to sprawdza w funkcjonalności- środkowa część tylko przesuwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 12.05.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ja mam przesuwne 360 cm dzielone na 3 części, drewniane, z mechanizmem MZ. Jesteśmy już po pierwszej zimie w nowym domku i musze z zadowoleniem przyznać, że drzwi są super, nic się z nimi nie dzieje. Cały mechanizm przesuwania działa jak działał - bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 12.05.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 witam! Planuję montaż przesuwki, otwór okienny to 4000x2100 myslałam o podziale na 3 części i przesuwna by była srodkowa część a boki fix widziałam że niektórzy z was tu wklejali fotki z takimi rozwiązaniami mam pytanie do was czy na fixie bocznym jest możliwośc zamontowania rolety w prowadnicach czy podczas przesuwania środka nie będzie haczyc puszka z roletą zamontowana na ramie fixa i drugie pytanie jak się to sprawdza w funkcjonalności- środkowa część tylko przesuwana Chodzi Ci o zwykla materialowa rolete zamontowana po wewnetrznej stronie? Czy chodzi Ci o rolete zewnetrzna? materialowa rolete czy zaluzje na ramie fixa raczej nie da rady zamontowac (chyba ze tego fix'a na ktorego storne nie otwiera sie suwanka). Nie bedzie miejsca. Rozwiazaniem byloby zamontowanie rolety nie na stolarce okiennej ale na scianie od gory okna ....wciecia na okno...nadporoza....nie wiem jak to sie fachowo nazywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 12.05.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 chodziło mi o rolete wewnętrzną, no to kaplica bo wtedy musiałabym dać te wolnowiszące we wszystkich oknach w salonie a wolałabym w zabudowie kurcze, myślałam ze jakoś się wciśnie puszka nie widziałam czy blisko nachodzi skrzydło przesuwne na fixa dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 22.05.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 mam otwór okienny 210x236, zastanawiam się czy jest sens montowania okien tarasowych przesuwnych? co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 01.06.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Przesuwane mają ten plus, że nie zabierają przestrzeni wewnątrz - czyli nie trzeba zostawiać miejsca na otwarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.06.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Patrze na Wasz wieeelkie okna przesuwne i ciekaw jestem jak sie beda uzytkowac ? Zwlaszcza w zimie ...jeszcze bez poprzeczki poziomej (usztywnienia) ? Sam pomysl jest swietny - nie zamienilbym suwanych na zwykle za nic, ale : Mam 270 cm podzielone na 3 z srodkiem przesuwanym i jak chcialem zamowic podzial "na pol" to technolog w fabryce odmowil gwarancji - pcv sie rozszerza lato zima, profil sie kurczy i mechanizmy pracuja ciezej - z perspektywy roku musze przyznac mu racje... http://s1.ifotos.pl/mini/IMG4875a_hnashsh.jpg I dzisiaj też takie bym zrobił. Znaczy się potrójne ale normalnie otwierane. Z suwanymi jest problem z zamykaniem od zewnątrz w razie jakiego np. grilla. Mam takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.06.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Nie zajmują miejsca na otwarciu, ale jak dla mnie - dają mniejsze światło przejścia Tak więc zaleta równoważona przez wadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 01.06.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 to jakie bedzie światło przejścia jeśli mam otwor 180cm i chcę drzwi przesuwne dzielone na pół?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.06.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Dwa razy mniejsze niż przy drzwiach z ruchomym słupkiem;)A więc: przesuwka ze skrzydłem suwanym - światło przejścia ok 78cm. Balkon ze słupkiem ruchomym - ok 161cm. I to tyle w tym temacie:)Ja wyznaję zasadę - jak przesuwka to chociaż powyżej 2 metrów lub drugie drzwi z ruchomym słupkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 03.06.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Mnie tam akurat światło przejścia jakies ogromne specjalnie nie interesowało, nie bedę dodomu wnosić traktora Ale wiadomo, że w tej sprawie to ile ludzi tyle opinii i każdy wybiera to co dla niego najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 03.06.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Ale jeżeli przesuwne to jakiej firmy sprawdzają się najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 03.06.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 mam otwór okienny 210x236, zastanawiam się czy jest sens montowania okien tarasowych przesuwnych? co o tym myślicie? My mamy dokładnie 210x230cm - mówię o otworze okiennym już po odjęciu miejsca na puszkę rolety. Drzwi przesuwne, tak jak na zdjęciu. Nic się z nimi nie stało przez zimę. Przez otwór przechodzi swobodnie rozkładana suszarka z praniem:) Jedynym minusem jest brak zamknięcia od stroy tarasu i wpadające muchy. Nie mamy zamontowanego uchwytu z zewnątrz do przymykania drzwi. Ale jesteśmy bardzo zadowoleni. Producent sugerował poprzeczkę poziomą, ale udało się uzyskać gwarancję bez dzielenia drzwi i okien (wszystkie 120x150cm). http://img42.imageshack.us/img42/5200/dsc08161q.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts