Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka:)

wreszcie ładna pogoda :) to dobrze bo wybieram się nad morze za tydzień ale niestety spory kawałek od Trójmiasta:rolleyes:

Wielka szkoda, że nie nad "moje" morze, byłaby okazja się poznać! Wygląda, że słonko zamówiłaś, u nas od 2 tygodni nie spadła kropla deszczu. Ja mam urlop dopiero w połowie lipca, dlatego teraz wolałabym trochę niższą temperaturę... :rolleyes:

Cześć Sure :)

... ale u ciebie gości..:rolleyes:. wpadłam z krótką inspekcją,ale nie widzę nowych zdjęć. Proszę się poprawić koleżanko ;)

Pozdrawiam:)

Ala

Cześć, Alunek! :)

nowe zdjęcia są powyżej, ale niezbyt miłe do oglądania, niestety. Ja na razie ciągle jeszcze jestem zawalona pracą, nie mam kiedy nawet agrowłókniny rozłożyć, a kupiłam dawno! Obiecuję się poprawić niebawem!... ;)

Hej, wpadam się przywitać :)

Moje piwonie (niektóre) podobnie zasychają, poczytam sobie o tym parchu w takim razie...

Piwonii chyba parch nie dotyczy? Ciekawa jestem, czy to to i czym to pryskać? :rolleyes:

A listki z ogników wyglądają tak:

http://img413.imageshack.us/img413/8770/ognik.jpg

Mam środek p. grzybom, zakupiony w Obi o nazwie Aliette 80 wp, nie mam pojęcia, czy nadaje się też na parcha, czy mam kupić coś innego (i co)) :(

chyba zadam jeszcze pytanie na "ogrodach"...

...ale te ogniki wyglądają tak brzydko, że chyba je wywalę! Są całe żółte. Co z tego, że wytępię tego parcha, skoro one i tak wyglądają jak parchate! :(

I ogólnie jest do kitu, bo oprócz paskudnych ogników jeszcze więdnie parzydło leśne i funkie tez za mocno się nie trzymają. Tym ostatnim może pomoże codzienne podlewanie, bo przy tej pogodzie im trudno. :rolleyes:

Sure mam bardzo podobne do Ciebie upodobania co do roslin - lubię do Ciebie zaglądać.

Ja jeszcze nie załozyłam ogrodu ale posadziłam parę roslin ala zywopłot - w tym berberysy kolumnowe.

I u nich mi też właśnie zaczęły żólknąć liście. I moja przyjaciłóka architekt z doswiadczeniem ogrodniczym "na odległość ' orzekła że moze to być przędziorek.

I poleciła oprysk na niego, który mam powtórzyc po 2 tygodniach bo taki jest czas wykluwania larw. Jestem w trakcie wiec nie wiem czy napewno pomoże.....