Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sure przyszłam Cię pocieszyć. U mnie wstretna gąsiennica wpiernicza młode sosenki. Brzydze sie jej dotknąć, taka brzydka. Mąż opryskał dziś obficie jakimś preparatem na owady ale nie wiem czy na nią też to podziała. Mam nadzieję, że to pomoze. Wpierniczyła już niektórym drzewkom czubki :(

o bosze, to jak opowieść rodem z horroru Maylandziu.

Sure, a co ty masz tyle plag w ogrodzie? Moze nie przyglądaj się az tak tym roślinkom?A tak serio to zawsze żal sercu jak coś mizernieje w oczach.Mi z kolei sroki wydziobały storczyki na tarasie i zjadły pół wyczekiwanych tygodniami pomidorów.

U nas szpaki zbierają się w grupy i jak co roku polują na wiśnie. Powiesiłam płytkę CD, która poruszana wiatrem daje piękne odbłyski, których szpaki się boją.

Owocki dojrzewają więc spokojnie.

Może wypróbuj ten sposób przy pomidorach, umieszczając taką płytę na wyższej tyczce? Najwyżej sroka zacznie się przeglądać jak w lusterku (jak to sroka ;)) i da spokój pomidorom? ;)

... może to jakieś plagi egipskie mnie dopadły, nie wiem! ;)

Właśnie mam 2 tygodnie odpoczynku od przyglądania się roślinkom, a przynajmniej tym swoim. Na pewno po powrocie będą mi się bardziej podobały... ;)

Mnie szpaki jeszcze nie mają co jeść, ale też sobie zapamiętam sposób z płytą, dziękuję! :)

Edytowane przez sure

Miałam Substrala na owocówki w domu więc wczoraj maż go rozrobił i nieco wiekszym stężeniem spryskał. Moze pójdzie w pierony. Szkoda drzewek. Nie jest im tam łatwo od początku bo na piachu rosną a tu jeszcze szkodniki im dokuczają. oprysk zrobił obfity na drzewkach i wokół nich na ziemi.

sure

co bys sie nie czuła osamotniona donoszę że moje pierwsze nabyte roślinki natychmiast zaczęły zeżerać jakieś robale. zakładam że przędziorki :(

no niee... co za łobuzy!

...a jakie roślinki posadziłaś? Nic nie wiem, bo nie mam tutaj powiadomień i nie wiem, gdzie zaglądać.... :rolleyes:

U nas szpaki zbierają się w grupy i jak co roku polują na wiśnie. Powiesiłam płytkę CD, która poruszana wiatrem daje piękne odbłyski, których szpaki się boją.

Owocki dojrzewają więc spokojnie.

Może wypróbuj ten sposób przy pomidorach, umieszczając taką płytę na wyższej tyczce? Najwyżej sroka zacznie się przeglądać jak w lusterku (jak to sroka ;)) i da spokój pomidorom? ;)

SUPER pomysł!

Pada deszcz, hurra! :)

Jak to człowiekowi czasem mało do szczęścia potrzeba! :D

Też byłabym bardzo szczęsliwa, a tak to spędziłam dzisiaj dwie i pół godziny ze szlauchem w garści. http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bash.gif

przywitam sie ........:)

strasznie zaraziłam sie kicią .......niestety małż ma alergie ........a jest przeurocza

ponieważ jest wątek o domku ......to powiem tylko że to co widziałam .(nie dałam rady przejść całego .......) taras .kostka ..wnętrza .......śliczne..połączenie szkła...metalu i drewna.....nic dodać :)

mam nadzieje że wrzosowisko ocaleje bo kocham wrzosy .....nie wiem tylko jak je podcinać bo moje urosły jak drzewka ...;)

Pozdrawiam